Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Hand of Glory

yog

Obrazek

Obrazek

Hand of Glory to efemeryczny projekt blackmetalowy z Brooklynu, który swój żywot zakończył wraz ze śmiercią niejakiego Lama, tak niemogącego się doczekać własnej stypy, że podjadał nagrobki.

Do tej pory zapoznałem się z dwoma materiałami, z pierwszym - demosem To Mollest the Dreaming... oraz ostatnim - splitem z nowozelandzkim Enshroud.

Póki co się bardziej zasłuchuję w tym drugim, klimat to ma totalnie przejebany, wisielcze granie przypominające mi atmosferę tego namacalnego zła, jakie było obecne w najbardziej obskurnych materiałach Les Legions Noires. Rozedrgane jakby nagrano to w lodowatą noc, wilgotny piwniczny pogłos, tempa bardzo nieprędkie, rytmika nawiedzonego domu, jakieś płyty z klasyką z drugiego pomieszczenia lecą z głośników zasłoniętych kocem, a gęsty, ciężki klimat sączy się całą długość materiału serwując melancholijny, wyprany z kolorów pejzaż zwichrowanego umysłu, przy czym zdarzy się i ładna melodia, choć nieczęsto.

Zbyt true na bandcampy. Wśród wydawców GoatowaRex, Livor Mortis, Perverse Homage, więc wiadomo, kult po bandzie.

Skład:
Lam - All instruments, Vocals (?-2021) (R.I.P. 2021) ex-Imperial Trumpet, ex-Mongrel, ex-Zarabanda Moon, ex-Sanguine Eagle, ex-Vorde, ex-Winds of Gladsheimr, ex-Bestiary, ex-The Brass, ex-The Royal Hounds, ex-Weeping Nimbus

Dyskografia:
2015 - To Mollest the Dreaming... [demo]
2017 - Hand of Glory / Sanguine Relic [split]
2019 - Hand of Glory / Witchmoon [split]
2020 - Ceaseless Negation of Color & Joy [demo]
2020 - Hand of Glory / Enshroud [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ha ... 3540408335
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Kojarzę tego typa z różnych innych projektów. No i z tej zajebistej fotki, na której widać jak uzupełnia niedobory minerałów...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Vexatus pisze: 2 lata temu Kojarzę tego typa z różnych innych projektów. No i z tej zajebistej fotki, na której widać jak uzupełnia niedobory minerałów...
Sądząc po focie na MA to lubił zjeść, nawet nagrobki. Muzyka Hand of Glory kakofoniczna z jakimś depresyjnym klimatem, coś jak bardziej blackowe odsłony Gnaw Their Tongues. Znalazłem na jewtubie inny jego projekt, Sanguine Eagle, gdzie gra bardziej przystępnie. Nazwy to wymyslał zajebiste..
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja też bardzo lubię sobie zjeść, ale akurat nagrobki to już niekoniecznie...😜
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Nazwa projektu.... Trv metalowiec zawsze na ręcznym :D
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Kozioł pisze: 2 lata temu Nazwa projektu.... Trv metalowiec zawsze na ręcznym :D
Hand of Glory to określenie na odciętą i zakonserwowaną rękę wisielca. Zboczuchu jeden...😜
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Vexatus pisze: 2 lata temu Ja też bardzo lubię sobie zjeść, ale akurat nagrobki to już niekoniecznie...😜
Myślałem, że to ogromna bryła soli.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Czy Winamp skopał dupę Lama?
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.