Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Lycopolis

Vexatus

Obrazek
Kochane metale! Dzisiaj przedstawiam szanownym użyszkodnikom Lycopolis, czyli taki trochę inny egipski Black Metal. Lycopolis pochodzi z Egiptu, co znajduje odbicie w warstwie muzycznej oraz tekstowej i wizualnej. Muzyka to dość surowy w formie Black Metal, ale jednocześnie jego bardzo istotnym elementem są charakterystyczne skale i melodie żywcem wyjęte z muzyki tego regionu. Na koncie jeden pełniak "The Procession" z 2021 i całkiem sporo EPek, więc jest w czym wybierać.

Dyskografia:
2019 - 40 Days Road [demo]
2020 - Opener of the Ways [EP]
2020 - Lycopolis / Of Two Lands [split]
2020 - Guardian [EP]
2021 - The Procession
2021 - Viper Land [live]
2021 - Heretics of Amarna [EP]
2022 - Amduat Part 1 - The Midnight Mystery [EP]
2022 - Amduat Part 2 - The Hall of Maat [EP]
2022 - Amduat [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ly ... 3540469310
BC: https://lycopolis.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Szczery, autentyczny i wciągający black metal z bezkompromisowym oldschoolowym klimatem.

Dźwięki są szorstkie i suche niczym pustynna burza piaskowa. Zdziwiłem się bez kitu jak ciekawie można zagrać nawet w Egipcie.

Dodatkowo uraczyłem się ostatnim, dwuczęściowym, albumem "Amduat"

There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wokal mi się bardzo kojarzy z Mayhemic Truth, ale po pierwszym okrążeniu tych dwóch epek Amduat mogę szczerze powiedzieć, że spodziewałem się czegoś lepszego - albo może po prostu bardziej oryginalnego?

Edit: Za drugim razem chyba trochę lepiej, ale nie na tyle, by się chciało trzeciego.
Destroy their modern metal and bang your fucking head