Awatar użytkownika
pit
Tormentor

Scarcity

pit

Obrazek

Obrazek

Scarcity to nowojorski projekt, utworzony przez Brendona Randall-Myersa (Glenn Branca Ensemble) i Douga Moore'a (Pyrhhon). Panowie ci podjęli się nagrania albumu z mikrotonalnym black metalem. Wcześniej za coś takiego na poważnie zabrało się chyba tylko Jute Gyte.
72-note octaves, alternate tunings, psychoacoustic phenomena [...]
- blablabla... Według mnie to muzyka dobra dla fanów Aluk Todolo i okolic, a także dla sympatyków darcia mordy w stylu Alana Dubina. Moore ma tu dość przestrzeni żeby robić podobne rzeczy.

Skład:
Brendon Randall-Myers - All instruments (2020-present)
Doug Moore - Vocals (2020-present) Glorious Depravity, Pyrrhon, Seputus, Weeping Sores

Dyskografia:
2022 - Aveilut

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Sc ... 3540506426
BC: https://scarcity-nyc.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

pit pisze: 4 tyg. temu
Sprawdziłem sobie dwójeczkę czyli tą ww. Obietnicę Deszczu i jest całkiem spoko. 1 kawałek mocno pokręcony, chyba najbardziej dziwaczny, momentami jak muzyka cyrkowa. Potem idą w stroną bardziej słuchalnego grania i jest bardzo fajnie. Rzecz raczej dość wyjątkowa i unikatowa, gdy najdzie ochota na nieszablonowość. Na wokalu natomiast gość co brzmi jak połączenie Dubina(drugi utwór chociażby) i mięśniaka z TDEP(te czystsze wokalizy np. w Venom&Cadmium). Chyba ten ostatni utwór, wybrany zresztą na singiel, jest najbardziej bliski muzyce rozrywkowej.

Ponoć na tym albumie gra już 5 osób więc jest to pełnoprawny zespół : ) Samo brzmienie i zagrywki przypominają mi miks Krallice i The Botanist, tylko tym razem za takie granie zabrał się ktoś z odrobiną gustu i szczyptą umiejętności kompozycyjnych.

Najlepszy utwór: Scorched Vision
Najbardziej przystępny: Venom&Cadmium
Najbardziej dziwaczny: In the Basin of Alkaline Grief
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"