Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Piołun

Destro rok temu

Obrazek

Obrazek

Nowy zespół założony przez gitarzystę Blaze Of Perdition. Właśnie wyszła debiutancka płyta. Spokojny kandydat na płytę roku w kategorii Black Metal z Polski.

Skład:
Vitor - Drums (2019-present)
Sorh - Guitars, Vocals (2019-present) Blaze of Perdition, Mānbryne (live), Oremus

Dyskografia:
2022 - Rzeki goryczy

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Piołun/3540514857
BC: https://piolunbm.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro rok temu

Mój zestaw już dotarł :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot rok temu

Dunaj puszczał w radio. Brzmi naprawdę zachęcająco, ma klimat, ma jakiś zamysł.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Będzie słuchane i badane...
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro rok temu

Jest dokładnie tak jak myślałem - płyta roku jeśli chodzi o polski Black Metal. Tak właśnie to wyglądać, a nie jakieś Grozy, Gorycze, Gołoledźie czy inne hipsterskie gówna.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask rok temu

No jest nieźle, nie powiem że nie...bo w porównaniu z Landrynę Manbryne czy jakoś tam i ostatnimi BoPkami, o których wspomniał też i kolega DD na sb, tu w końcu jest coś na temat. Z albumem roku to trochę przegięcie panie hipsterze ^up...ale płytka na plus jak najbardziej.
Ciekawe co to za wstawka na końcu w utworze 'Blady Świt' po szwedzku - niech autor tematu sprawdzi, odpakuje płytę z folii i da znać:), może coś we wkładce jest.
Świetny przerywnik - 'Imię Gwiazdy' - taki staro wu te zetowy sztosik
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex rok temu

Mnie średnio ten Piołun podszedł, nie mam tutaj panom zbyt wile do zarzucenia, trochę już nie mój klimat.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus rok temu

Destro pisze:
rok temu
Mój zestaw już dotarł :twisted:
A mój nie, bo nie wydali na jedynym słusznym nośniku... ;)
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas rok temu

brzask pisze:
rok temu
Ciekawe co to za wstawka na końcu w utworze 'Blady Świt' po szwedzku
To z 'Siódmej pieczęci' Bergmana, wcześniej też Narrenwind sobie z niej obrazki pożyczał. I pewnie w wielu innych miejscach można znaleźć, bo świetne dzieło do takich zapożyczeń.
A Manbryne będę bronił, bo bdb i moim zdaniem lepszy materiał od powyższego. Przynajmniej na dziś dzień.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom rok temu

Dla mnie zarówno Mambryna Kolumbryna, jak i Piorun wymawiany przez osoby niewymawiające "R" to takie granie z dolnych stanów średnich tego, co nagrywa Blaze of Perdition. Czyli mogłoby być fajnie, bo i muzycy pokazali kiedyś, że umieją nagrywać fajne rzeczy, a jest rozwlekle i nudno. Może sobie lecieć w tle, kiedy się coś ważniejszego robi, ale kompletnie nie zostaje w głowie. Taki black metal dla tych, którzy odkryli ten gatunek w zeszłym roku. Zachowawczy i niewyróżniający się niczym materiał.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Nathas pisze:
rok temu
brzask pisze:
rok temu
Ciekawe co to za wstawka na końcu w utworze 'Blady Świt' po szwedzku
To z 'Siódmej pieczęci' Bergmana, wcześniej też Narrenwind sobie z niej obrazki pożyczał. I pewnie w wielu innych miejscach można znaleźć, bo świetne dzieło do takich zapożyczeń.
Ech, przeczytałem dopiero temat i już się chciałem pochwalić nie słysząc, że na pewno Det Sjunde Inseglet, bo to ulubiony film zamyślonych blackmetalowców i innych filmów Bergmana nie oglądali :/ No, i zdaje się Oremus się głównie o egzystencjalizm Bergmana opierał, a to niby ma być kontynuacja tamtej ścieżki.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

Straszne gówno ten Piołun. Z tych rodzimych "odkryć" i sensacji wypadają na szatym końcu. Faktycznie prawie utopiłem się w tej rzece goryczy z nudy. Do jebanego Choroszcz to kierwa nawet startu nie ma i odpada już w przedbiegach. Taki typowy gramy black metal i nie wiemy kiedy skończyć kawałki bo o ile te klasyczne trwające do 4 min jeszcze można przesłuchać to te dwa razy dłuższe to nuda do kwadratu a są momenty kiedy ewidentnie szukają po omacku wała w rów. Wstawki poza muzyczne też takie na chybił trafił na zasadzie ooo to jest dobre dajmy to na płytę i chuj, że do niczego nie pasuje. Zaczynam chyba rozumieć Tabalugę ale dla pewności pewne sprawy omówimy latem w leśnym plenerze. Płyta roku?! Kierwa chyba kogoś Lex zerżnął swoją lagą w małżowiny a ten biedaczyna nieodwracalnie stracił słuch.
GRINDCORE FOR LIFE

Wróć do „Black Metal”