necronomicon

Drowning The Light

necronomicon 6 mies. temu

Aż dziwne, ze tego bandu nie ma jeszcze na forum. 20 lat kariery, 17(!) albumów i masa innych wydań na koncie. Projekt prowadzony przez jednego człowieka - Azgorh’a, udzielającego się również w 11 innych zespołach. Ciekawą sprawą na temat Drowning of Light jest to, że nigdy nie wiadomo co dostaniemy podane na tacy, każdy album to niespodzianka pod szyldem Black Metal. Ostatni album - "Hunter of the Deep” to surowe brzmienie, z zaskakująco wesołymi riffami i chrapliwymi wokalami. Jest wyraźna perkusja, garażowe gitary, momentami klawisze się odezwa. Polecam dwa pierwsze utwory z płyty:

Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 6 mies. temu

A to czasem nie on zasłynął jako Elephant Black Metal?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 6 mies. temu

Googlowanko wskazuje raczej na meksykańską hordę jednoosobową zwącą się Drown in Solitude.

Bohatera tematu kiedyś tam słyszałem, co najmniej na splicie z Acherontas, być może też z Mutiilation i Szatanistycznym Warmajstrem, ale nie będę oszukiwał - nic z tego nie pamiętam. Jednak chyba nie zachwyciło, skoro dalej nie sięgnąłem.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
tomasz 76

tomasz 76 6 mies. temu

yog pisze:
6 mies. temu
Googlowanko wskazuje raczej na meksykańską hordę jednoosobową zwącą się Drown in Solitude.

Bohatera tematu kiedyś tam słyszałem, co najmniej na splicie z Acherontas, być może też z Mutiilation i Szatanistycznym Warmajstrem, ale nie będę oszukiwał - nic z tego nie pamiętam. Jednak chyba nie zachwyciło, skoro dalej nie sięgnąłem.
Mam tak samo - gdzieś niby słyszałem ale nie pamiętam - nie wiadomo wina muzy czy mojej pamięci. Chyba czas dać im drugą szansę.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 6 mies. temu

Mam gdzieś taśmę z którymś albumem i słuchało się tego jak efektu terapii zajęciowej. Nijako melodyjne, do tego w żaden sposób chyba nie skomponowane, utwory kończyły się w jakichś przypadkowych miejscach, jakby pan artysta stwierdzał nagle, że już się znudził. Wytrwały - ja bym się nudził szybciej.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
necronomicon

necronomicon 6 mies. temu

Przy takiej taśmówce to nie może być inaczej xD Chyba, ze jakiś geniusz a'la Mozart. 11 bandów, full LP prawie co roku, przecież to nie idzie wydoić.
Awatar użytkownika
hellpanzer
Master Of Puppets

hellpanzer 6 mies. temu

Kiedyś słuchałem sobie "From The Abyss" i nawet mi się podobało ale mnogość materiałów sprawiła, że nawet nie chciało mi się zapoznawać z resztą twórczości. Następny kontakt miałem dopiero przy okazji premiery "Cursed Below the Waves". Okładka zachęciła, ale chyba nie było to nic konkretnego bo z tego krążka absolutnie nic nie pamiętam. Ogólnie projekt raczej nie wyróżniający się na tle innych one-man bandów, nawet ciężko tutaj mówić o jakimś większym potencjale.

Wróć do „Black Metal”