Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Nowa - świecka tradycja w moim domu: od kilku dni, jako wszyscy obecni, z inspiracji dzieciaków, mamy wieczorem 3 rundki z YouTube - po kolei każda osoba wybiera utwór do słuchania.
Co to się odpierdala - od techno po klasykę.
Ja im zapodawałem, z reguły, jakiś thrash lub heavy... No ale właśnie przed chwilą poszedł właśnie leśny troll!

Tagi:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Domyślam się, że ekscytacji muzyką domownicy nie mieli. Ja co raz z czymś wyskoczę. Jakiś czas temu miałem np. fazę na Revenge, ściągnąłem wszystkie płyty z półki i katowałem je chyba ze 2-3 dni jakoś po kolei. Czerpiąc z tego niemałą radość, aczkolwiek moje córki przychodziły, posłuchały, nie kumały czemu mam taki zaciesz przy tej muzyce i stwierdzały, że nuda :D Córki i żona wiedzą czego słucham i zdecydowanie gorzej trawią moje techniawki i inne elektroniczne zgrzyty, czy tam jakieś industriale niż muzykę metalową, nawet tą mocno ekstremalną.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Bez wrażenia, raczej uśmieszki z uwagi na głupawy teledysk.
Człowiek się stara a... krew w piach!
Zbyt często słyszą ekstremalne rzeczy, Gava Fran Trulen to jednak jest soft jak na black (wtręt do innej dyskusji, czy wg prawdziwków to JEST black? 8-) ).

U mnie córka lvl 9 wyrasta na metalówę, ale black jej nie podchodzi. Syn - bliźniak uznaje tylko muzykę klasyczną. Młodszy to lubi jąkąś techniawę tak marną, że szkoda gadać...
Na szczęście wszystkie lubią gitarę przy ognisku i schroniskowe czy mazurskie klimaty.

Więc ten troll, powtarzany setki razy, też im wejdzie!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla?? Najlepszy black metal ze Szwecji, nie licząc ol'majty Bathory.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

@yog dla mnie odpowiedź jest oczywista

Ale tak tu mało Szatana, nie ma ducha NSBM i nie jest brutalnie... Wiesz do czego zamierzam. :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: 3 mies. temu A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla??
Piszczałka siedzący z gołym klaciorem na wózku inwalidzkim.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: 3 mies. temu Najlepszy black metal ze Szwecji, nie licząc ol'majty Bathory.
Quorthon się nie liczy w generalnej klasyfikacji, bo on grał w swojej własnej lidze...
Hajasz pisze: 3 mies. temu
yog pisze: 3 mies. temu A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla??
Piszczałka siedzący z gołym klaciorem na wózku inwalidzkim.
<uchyla kapelusz i kłania się>
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Nie ma nic bardziej black metalowego.

Piszczałka też bardzo spoko, aczkolwiek z black metalem nie ma nic wspólnego.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

W zasadzie to jest czego posłuchać na każdej płycie i jakiejś wielkiej przepaści między pierwszą (najlepszą) trójką a pozostałymi nigdy nie odczuwałem.
Najbardziej lubię rozbudowaną Kampen przy której sporo łaziłem swego czasu po lasach. Dla mnie to zdecydowanie nr 1.
Widzę wyżej, że często wskazujecie na ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ - no ok .., a ja np. łapię się na tym, że częściej lubię odpalić te 2 ostatnie - dość szorstko brzmiącą Fenris kindir i trochę mniej oczywistą, pożegnalną Den förstfödde.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: 3 mies. temu dość szorstko brzmiącą Fenris kindir
Dobry płyt i to nieco bardziej surowe brzmienie tylko dodaje kolorytu.
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Dobra Chujki, przyznać się!
Kto sprzątnął ostatni egzemplarz LP Fran Marder od Dawida?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Po co te nerwy? Jest tylko "chwilowo niedostępny"... ;)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Thorgal pisze: 3 mies. temu Dobra Chujki, przyznać się!
To mój. Czegoś tam nie mieli z mojego zamówienia i wziąłem Arckanum w to miejsce, ale zamiast usunąć pozycję jak przy normalnej sprzedaży, to ilość została wyzerowana i tak to sobie wisi od paru już lat.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

yog pisze: 3 mies. temu
Thorgal pisze: 3 mies. temu Dobra Chujki, przyznać się!
To mój. Czegoś tam nie mieli z mojego zamówienia i wziąłem Arckanum w to miejsce, ale zamiast usunąć pozycję jak przy normalnej sprzedaży, to ilość została wyzerowana i tak to sobie wisi od paru już lat.
Dziwne, bo ja ją już miałem w koszyku a teraz nawet nie ma opcji dodania do koszyka. Albo była jeszcze jedna sztuka albo niworoczna inwentaryzacja.
Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Thorgal pisze: 3 mies. temu Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Bez przesady, przecież nie mówimy o wydaniu
Blut & Eisen Prod.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

brzask pisze: 3 mies. temu
Thorgal pisze: 3 mies. temu Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Bez przesady, przecież nie mówimy o wydaniu
Blut & Eisen Prod.
Na discogs najtaniej 85 ojro licząc wysyłkę
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

@yog miałeś rację, to był Twój a płyty już dawno nie ma.

No nic, dobrze mi zrobi jak poczekam sobie aż się trafi w jakiejś rozsądnej cenie.