Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Nowa - świecka tradycja w moim domu: od kilku dni, jako wszyscy obecni, z inspiracji dzieciaków, mamy wieczorem 3 rundki z YouTube - po kolei każda osoba wybiera utwór do słuchania.
Co to się odpierdala - od techno po klasykę.
Ja im zapodawałem, z reguły, jakiś thrash lub heavy... No ale właśnie przed chwilą poszedł właśnie leśny troll!

Tagi:
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Domyślam się, że ekscytacji muzyką domownicy nie mieli. Ja co raz z czymś wyskoczę. Jakiś czas temu miałem np. fazę na Revenge, ściągnąłem wszystkie płyty z półki i katowałem je chyba ze 2-3 dni jakoś po kolei. Czerpiąc z tego niemałą radość, aczkolwiek moje córki przychodziły, posłuchały, nie kumały czemu mam taki zaciesz przy tej muzyce i stwierdzały, że nuda :D Córki i żona wiedzą czego słucham i zdecydowanie gorzej trawią moje techniawki i inne elektroniczne zgrzyty, czy tam jakieś industriale niż muzykę metalową, nawet tą mocno ekstremalną.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Bez wrażenia, raczej uśmieszki z uwagi na głupawy teledysk.
Człowiek się stara a... krew w piach!
Zbyt często słyszą ekstremalne rzeczy, Gava Fran Trulen to jednak jest soft jak na black (wtręt do innej dyskusji, czy wg prawdziwków to JEST black? 8-) ).

U mnie córka lvl 9 wyrasta na metalówę, ale black jej nie podchodzi. Syn - bliźniak uznaje tylko muzykę klasyczną. Młodszy to lubi jąkąś techniawę tak marną, że szkoda gadać...
Na szczęście wszystkie lubią gitarę przy ognisku i schroniskowe czy mazurskie klimaty.

Więc ten troll, powtarzany setki razy, też im wejdzie!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla?? Najlepszy black metal ze Szwecji, nie licząc ol'majty Bathory.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

@yog dla mnie odpowiedź jest oczywista

Ale tak tu mało Szatana, nie ma ducha NSBM i nie jest brutalnie... Wiesz do czego zamierzam. :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

yog pisze: rok temu A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla??
Piszczałka siedzący z gołym klaciorem na wózku inwalidzkim.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

yog pisze: rok temu Najlepszy black metal ze Szwecji, nie licząc ol'majty Bathory.
Quorthon się nie liczy w generalnej klasyfikacji, bo on grał w swojej własnej lidze...
Hajasz pisze: rok temu
yog pisze: rok temu A co może być bardziej blackowego, niż darcie mordy na skraju lasu w przebraniu trolla??
Piszczałka siedzący z gołym klaciorem na wózku inwalidzkim.
<uchyla kapelusz i kłania się>
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Nie ma nic bardziej black metalowego.

Piszczałka też bardzo spoko, aczkolwiek z black metalem nie ma nic wspólnego.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

W zasadzie to jest czego posłuchać na każdej płycie i jakiejś wielkiej przepaści między pierwszą (najlepszą) trójką a pozostałymi nigdy nie odczuwałem.
Najbardziej lubię rozbudowaną Kampen przy której sporo łaziłem swego czasu po lasach. Dla mnie to zdecydowanie nr 1.
Widzę wyżej, że często wskazujecie na ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ - no ok .., a ja np. łapię się na tym, że częściej lubię odpalić te 2 ostatnie - dość szorstko brzmiącą Fenris kindir i trochę mniej oczywistą, pożegnalną Den förstfödde.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

brzask pisze: rok temu dość szorstko brzmiącą Fenris kindir
Dobry płyt i to nieco bardziej surowe brzmienie tylko dodaje kolorytu.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Dobra Chujki, przyznać się!
Kto sprzątnął ostatni egzemplarz LP Fran Marder od Dawida?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Po co te nerwy? Jest tylko "chwilowo niedostępny"... ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Thorgal pisze: rok temu Dobra Chujki, przyznać się!
To mój. Czegoś tam nie mieli z mojego zamówienia i wziąłem Arckanum w to miejsce, ale zamiast usunąć pozycję jak przy normalnej sprzedaży, to ilość została wyzerowana i tak to sobie wisi od paru już lat.
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

yog pisze: rok temu
Thorgal pisze: rok temu Dobra Chujki, przyznać się!
To mój. Czegoś tam nie mieli z mojego zamówienia i wziąłem Arckanum w to miejsce, ale zamiast usunąć pozycję jak przy normalnej sprzedaży, to ilość została wyzerowana i tak to sobie wisi od paru już lat.
Dziwne, bo ja ją już miałem w koszyku a teraz nawet nie ma opcji dodania do koszyka. Albo była jeszcze jedna sztuka albo niworoczna inwentaryzacja.
Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Thorgal pisze: rok temu Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Bez przesady, przecież nie mówimy o wydaniu
Blut & Eisen Prod.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

brzask pisze: rok temu
Thorgal pisze: rok temu Z tego co widzę, to ciężko teraz zdobyć będzie ten album, więc gratuluję posiadania.
Bez przesady, przecież nie mówimy o wydaniu
Blut & Eisen Prod.
Na discogs najtaniej 85 ojro licząc wysyłkę
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

@yog miałeś rację, to był Twój a płyty już dawno nie ma.

No nic, dobrze mi zrobi jak poczekam sobie aż się trafi w jakiejś rozsądnej cenie.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Gdyby ktoś przegapił, to w Darkness Shall Rise wkrótce reedycje zajebistych materiałów w postaci demosów + pierwszych 3 LP-ków Arckanum.

Obrazek

Remastery Patricka W. Engela czyli pewnie brzmienie to samo, co ostatnio w Essential Purification Records (a jest ono wyborne).
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Zawsze jak już sięgnę do kieszeni i skompletuję, to pojawiają się reedycje...

Jest czerwone logo i tytuł płyty 😁
tomder
Master Of Reality

tomder

Thorgal pisze: 9 mies. temu Zawsze jak już sięgnę do kieszeni i skompletuję, to pojawiają się reedycje...

Jest czerwone logo i tytuł płyty 😁
Warto czasami poczekać.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Jeśli chodzi o te powyższe reedycje, to nad Kampen nie zastanawiałem się nawet chwili...natomiast teraz posłuchałem jeszcze tych wszystkich demówek na spokojnie po udostepnieniu w sieci przez DSR w ujednoliconej jakości... i takie numery /i ich wersje/ jak Svinna, Gava Fran Trulen czy Vinterland i Bedrovelse... płynące i brzmiące przezajebiście, przekonały by też to brać. Koszyk panowie!! :P
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Leci sobie "Kostogher" i chciałem odświeżyć temat, ale widzę, że raptem 3 miesiące temu o reedycjach na winylach pierwszych materiałów pisaliście.
Dobrze zatem wiedzieć, że chętnie wracacie do Arckanum, gdyż z perspektywy czasu uważam że to jeden z największych diamentów jeżeli chodzi o szwedzki Black Metal.

Ja wracam regularnie.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Do 3 pierwszych Arckanum to prawie nic ze szwedzkiego bm lat 90 nie ma startu moim skromnym zdaniem. Pychotka.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wędrowycz pisze: 2 mies. temu Ja wracam regularnie.
Wiadomix! Kto regularnie Arckanum nie słucha, tego @Hajasz na balkonie... ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Podobno Arckanum wraca i nowe albumy w drodze a jeden to nawet "soon". W Darkness Shall Rise.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ta jest, to ponoć kolejny, trzeci już etap działalności Shamaatae. Dwa albumy są już gotowe, trzeci w trakcie szykowania. Pierwszy z nich ukaże się jeszcze w tym roku, będzie miał tytuł "Beswaerilsin" i zawierał 11 kompozycji. Ciekawi mnie w jakim muzycznie kierunku pójdzie nasz leśny troll, liczę jednak że będzie to kontynuacja tego czym dotychczas nas raczył.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Album „Beswærilsin” stanowi początek trzeciego etapu twórczości ARCKANUM. W jedenastu rytualnych kompozycjach przeszłość nie jest przywoływana z nostalgią, lecz budzi się na nowo jako siła antykosmiczna.

Hmm z opisu brzmi jakby doznał objawienia jak nasza E. Górniak
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Summerisle
Master Of Reality

Summerisle

yog pisze: miesiąc temu Podobno Arckanum wraca i nowe albumy w drodze a jeden to nawet "soon". W Darkness Shall Rise.
Jeden z najlepszych niusów ostatnich lat.
Byleby tylko dowiózł z formą i nie próbował jakichś (anty)kosmicznych eksperymentów. Arckanum to Arckanum i takim powinno pozostać.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: miesiąc temu Hmm z opisu brzmi jakby doznał objawienia jak nasza E. Górniak
A co Ty taki zdziwiony? Normalny antykosmiczny opis normalnego antykosmicznego Arckanum. :D
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Przed-albumowa epeczka Motestandarin już 22 czerwca.

Obrazek

A album Beswærilsin w październiku.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

No to sobie jeszcze trochę poczekamy... EPka to tylko dwa kawałki, ale zawsze to jakiś nowy materiał. :)