Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Eitrin

brzask

Obrazek
Kilka miesięcy temu ktoś pisał o możliwej, niedalekiej współpracy Vindsvala z Broadrickiem, a dziś trafiłem na info, że za jakiś czas pojawi się też, z okazji 20to lecia istnienia Debemur Morti, projekt o nazwie EITRIN => złożony z muzyków BaN, MÜTTERLEIN i THROANE. Lubię je baardzo wszystkie, więc czekam!

Skład:
Vindsval - Guitars, Bass (fretless) Blut aus Nord, Ershetu, Forhist, ex-Children of Mäani, ex-Karras, ex-The Eye, ex-Vlad, The Meditant, Yerûšelem, ex-Xezbeth
Mütterlein - Vocals Abronzius, Agathe Max, Mütterlein, Slashers, ex-Overmars
Dehn Sora - Vocals, Ambience Ovtrenoir, Throane, Sektarism (live), Church of Ra, Sembler Deah, Treha Sektori, ex-Glaciation (live)

Dyskografia:
2023 - Eitrin

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Eitrin/3540535008
BC: https://eitrin.bandcamp.com/music
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

brzask pisze: rok temu Lubię je baardzo wszystkie więc czekam!
Eitrin łączy w sobie wszystko, co najlepsze we francuskim black metalu, i nie tylko. Kosmiczne dysonanse i mistyczne melodie BaN, mroczny i tajemniczy nastrój Throane i tym zjawiskom towarzyszy charakterystyczny, szorstki i hipnotyczny głos Marion Leclercq. Muzycy prezentują kalejdoskop umiejętności i pomysłów, od mroźnych i drapieżnych harmonii, poprzez niezwykle tajemnicze zwolnienia przechodzące po chwili w toksyczne harmonie, na ambientowych pasażach kończąc.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Intrygujący opis, okładka też mi jakoś niedawno gdzieś przeleciała przed oczami ale nie skojarzyłem, że to o ten projekt chodzi. Chętnie sprawdzę bo Vindsval to jednak klasa sama w sobie, a tu we współpracy z innymi muzykami może wyjść coś ciekawego.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Po kilku razach sam na sam z płytą całość raczej powszednieje. Daleko do zachwytów na które, nie ukrywam, liczyłem po szumnych zapowiedziach.
Pewnie gdybym nie znał zespołów tworzących ten projekt ocena byłaby trochę wyższa...a tak dostajemy można powiedzieć BAN z damskim wokalem.
Płyta jak najbardziej do posłuchania ale bardziej jako ciekawostka i tyle.
BAN większość słyszała, ale zachęcam też do sprawdzenia pozostałych składników Eitrin - obu płyt Throane i drugiej Mutterlein - są ciekawsze.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE