Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Lurker of Chalice

yog

ObrazekObrazek
Ambientowo/noisowo/blackowy projekt Wresta z Leviathan. Materiały długie, hipnotyzujące i ryjące beret. Muza nie zapewniająca komfortu, chyba, że kogoś uspokajają sample z Hitlera (I demo), to może wtedy? Prócz jedynego wydanego albumu podobno od dawna jest gotowych jeszcze kilka.

Skład:
Wrest - Everything Leviathan, Martröð, ex-Twilight, Devout, Missing, ex-Krieg, ex-Von Goat, ex-Wrekmeister Harmonies (live), ex-Hate Meditation, ex-GASM, ex-GiftHorse, ex-Home Brew

Dyskografia:
2001 - L.O.C. [demo]
2002 - Lurker of Chalice [demo]
2005 - Lurker of Chalice

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Lu ... lice/37266
BC: https://lurkerofchalice.bandcamp.com/music
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Lis
Moderator globalny

Lis

Luker of Chalice to płyta doskonała, żywa ciemność i mizantropia.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No jeśli projekt zawieszono z powodu samobójstwa Wrestowej muzy to się nie dziwię.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Niby są nagrane przynajmniej cztery kolejne wydawnictwa LoC, ale na ich wydanie bym jakoś szczególnie nie liczył.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Vexatus pisze:Niby są nagrane przynajmniej cztery kolejne wydawnictwa LoC, ale na ich wydanie bym jakoś szczególnie nie liczył.
Jeden z tych czterech albumów to Massive Conspiracy Against All Life wydany pod szyldem Leviathana ;p To było też chyba powiedziane w wywiadzie z 2004, przed wydaniem pierwszej płyty, więc może są dwa jeszcze ;p
Lis
Moderator globalny

Lis

A ja znów słyszałem nawet nie tyle o płycie co o pisaniu muzyki na nią, a który to materiał w końcu trafił na MCAAL.

Tak z innej beczki. Czytałem kiedyś któregoś noisa i wywiad z Sanfordem Parkerem w którym ten twierdzi że Wrest to geniusz i mówi to z pełną odpowiedzialnością.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Obydwa dema Lurker of Chalice zostaną wznowione jako kompilacja Tellurian Slaked Furnace, która wyjdzie w NWN! na CD, 2 LP i kasecie. Okładkę pewnie zrobił koleś, który malował ostatnie Unaussprechlichen Kulten. Premiera w kwietniu/maju 2020, ale posłuchać już można.

For “Tellurian Slaked Furnace,” Wrest has distilled the best material from the early period of the project and edited, collaged, and compiled it, weaving together something more coherent and album-like.
MVA

MVA

Gówno okrutne ten nowy LoC.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

W wątku o Profanatice pisaliście o amerykańskim black metalu. Tutaj macie apogeum odczłowieczenia, beznadziei i zmagania się z samym sobą... Wrest bardzo mocno doświadczony przez życie wydaje w 2005 jeden z najbardziej dołujących i oryginalnych albumów w historii usbm... Album który wyłamuje się z typowych definicji bm bo całość zbudowana jest przecież na ambientowym szkielecie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

To fakt, dawno nie słuchałem debiutu Lurker Of Chalice, ale za każdym razem jak odpalam to robi robotę. Świetna rzecz.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Ja bardzo rzadko słucham, ale dzisiaj mnie wzięło i pełniak leci cały dzień...