!!! HEJTER O'FAKING HJUMAAAAAAAANS !!!
Kierwa, ależ czasem warto przeglądać co e-koledzy wrzucają do mediów społecznościowych. Zespół, którego nie słuchałem bez mała 18 lat i właściwie to zapomniałem o ich istnieniu. A to w sumie były jedne z pierwszych empechujek na moim pierwszym kompie, zdobyte w sposób "ej weź mi zgraj cały swój metal na dysk". Posłuchane było, spoko, ale w sumie do zapomnienia, bo jednak Dani Filth i Shagrath byli ważniejsi.
Jednak jak kolega przypomniał wpisem, to myślę sobie "ej, faktycznie, była taka kapela, ciekawe jak dzisiaj wejdzie". Ło panie, weszło tak, że nie wiem gdzie majtki włożyć. Od kilku dni słucham prawie, że non stop drugiego albumu, czyli Author of Incest.
Co to jest za pierdolona rzeź! Jaka to sakramencka masakra nienarodzonego razem z narodzonym zresztą. Od samego wejścia, od jebanego, wokalnego "dzień dobry" w otwierającym album Hater of Fucking Humans dostajemy dzikim, walącym na kilometr smołą black metalem, od którego fanom starego Amorphis podwija się przykrótki tiszert z napisem "Wolę brzuch od piwa, niż garb od pracy" a z plastikowego kufelka wylewa się rozwodniona Łomża z kija. Wszyscy rozbiegają się w popłochu, bo przez niecałą godzinę jesteśmy smagani wkurwionym miksem piekielnego bleczora, podbitego thrashem i death metalem. Kawałki są długie, często mają grubo ponad 7 minut, ale kompletnie się tego nie odczuwa, bo materiał jest doskonale zaaranżowany, napisany i skomponowany. Chłosta riffami i blasty biorące pod fleki ludzkie ścierwa, za chwilę załamanie rytmu i dziki, hymnowaty wygrzew ze skandującą ostre jak maczeta frazy Jaded Lungs. Człowiek nie wie co jest cięte, jak zewsząd jest atakowany tak świetnie zrobionym napierdolem absolutnie pozbawionym nudy.
Wspomniałem o wokalu? No więc wspomnę jeszcze raz. Babeczka, która obsługuje mikrofon jest absolutnie, ultymatywnie zajebista. Wyrzyguje niechęć do Was wszystkich tak, że choćby człowiek chciał poddać w wątpliwość szczerość jej przekazu, to od razu z kolumn (albo laptopowych głośników) wyłaniają się jej obite karwaszami łapska i nakurwiają Ci w mordę. Pyszne, maksymalnie wnerwione krzyki, wrzaski i wycia. Do muzyki, do tego ognia, który leje się zewsząd pasują jak jebany ulał.
Jebać was wszystkich!!!
Innych materiałów nie pamiętam (nie jestem nawet pewien, czy na tym kompie było coś poza Author of Incest). Wywalona rolada. Wracam machać banią do dwójeczki.
Skład:
T. Slutsodomizer - Guitars (1994-2007, 2012-present) ex-Lvcifyre
Jaded Lungs - Vocals (lead) (1994-present) Shards
D. Molestör - Drums (2001-present) Grave Miasma, Scythian (live), ex-Frustrum, ex-Goat Molestör, Thelma Ramon, ex-Cruciamentum, ex-Qrixkuor, ex-The One, ex-Corpus Christii (live), ex-Indesinence
S. Assassinator - Guitars (lead), Vocals (backing) (2019-present) Qrixkuor
R.C. - Bass, Vocals (backing) (2022-present) ex-Goat Molestör, ex-Crom Dubh, ex-Cruciamentum, ex-Deströyer 666, ex-Grave Miasma
▼ Byli muzycy
Chris Nunravager - Bass (1994-2012) ex-Demoniac (live), ex-Razor of Occam
Paul Elvidge - Drums (1994-1999) ex-Headrush, ex-Severed Head
T. Kaos - Guitars (2004-2007) Death like Mass, Lvcifyre, Sodality, ex-Hödur, ex-Sons of Serpent
Shrapnel - Guitars (2007-2012) Nocturnal Graves, ex-Razor of Occam, ex-Deströyer 666
Black Venom - Guitars (2007-2012) Flame, ex-Demon's Gate, ex-Purtenance, ex-Urn, ex-Crosswrecker (live), ex-Damnation
B. Throatslitter - Bass, Vocals (backing) (2012-2022) Deströyer 666
Matt Henderson - Guitars (2012-2019) ex-Throne of Nails
Paul Elvidge - Drums (1994-1999) ex-Headrush, ex-Severed Head
T. Kaos - Guitars (2004-2007) Death like Mass, Lvcifyre, Sodality, ex-Hödur, ex-Sons of Serpent
Shrapnel - Guitars (2007-2012) Nocturnal Graves, ex-Razor of Occam, ex-Deströyer 666
Black Venom - Guitars (2007-2012) Flame, ex-Demon's Gate, ex-Purtenance, ex-Urn, ex-Crosswrecker (live), ex-Damnation
B. Throatslitter - Bass, Vocals (backing) (2012-2022) Deströyer 666
Matt Henderson - Guitars (2012-2019) ex-Throne of Nails
1996 - Beyond the Distant Blue [demo]
1998 - Like Cutting the Sleeping
2002 - Promo 2002 [demo]
2004 - Hater of Fucking Humans / Blood Bondage Flagellation [split]
2005 - Author of Incest
2010 - Fucking in Fire / Conceived in Abhorrence [split]
MA: https://www.metal-archives.com/bands/adorior/2425
BC: https://adorior.bandcamp.com/music