Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Transcending Rites

Vexatus

Obrazek
Takie coś ktoś był dzisiaj na szałtboksa wstawić. Sprawdziłem, przesłuchałem wszystkie dostępne materiały i nawet mi się spodobało. Transcending Rites to taki trochę inny atmosferyczny Black Metal. Nie będę się rozpisywał kto tu gra i w jakich innych zespołach się udziela, bo mi szkoda czasu. Na koncie jak do tej pory trzy pełniaki. Całkiem nieźle to brzmi jak na Atmospheric Black Metal, dodatkowo są tutaj obecne także inne podgatunki i być może właśnie dlatego nie wieje od tych materiałów nudą, choć poszczególne kawałki potrafią być całkiem długaśne. Warto sprawdzić!

Obrazek
Skład:
Déhà - All instruments, Vocals (backing) Acathexis, Anāʻanā, Bræ, Chaînes, COAG, Cult of Erinyes, Déhà, Drache, Fallen, God Enslavement, Herzog, Horrible, Imber Luminis, Impending Triumph, Iniquitatem, Lykta, Maladie, Saturnian Tempel, Silver Knife, SLOW, Sorta Magora, The Nest, The Penitent, We All Die (Laughing), Wolvennest, Wrath of the Nebula, Yhdarl, Dead, Ignifer, ex-Deviant Messiah, ex-Sources of I, ex-Ter Ziele, ex-Vaer, ex-Merda Mundi, Aardling, Aurora Borealis, Coma., Detrvire, Lidden, Musealcal Eggscrements, Nadddir, ex-Clouds, ex-DunkelNacht, ex-God Eat God, ex-Ithilien, ex-K.F.R, ex-Lebenssucht, ex-Deos, ex-Absit Omen, ex-Alenda, ex-Anal Cuntrona, ex-AutoDestructionNeeded, ex-Eat Their Crusts, ex-GigaPenzor, ex-Jah El Camino, ex-Khel, ex-NØD
Brouillard - All instruments, Vocals (lead) Brouillard, Sphere, Vertige, ex-J'ai si froid...

Dyskografia:
2021 - Enthronement of the Third
2022 - Worship of the Triumvirs
2023 - Trinity and Ecstasy

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Tr ... 3540490762
BC: https://transcendance-bm.bandcamp.com/music
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Słuchałem Worship of the Triumvirs, całkiem fajne granie, miejscami mocno intensywne, zblastowane, lecz wciąż atmosferyczne. Dużo dysonansów i antyharmonii lecz znajdują się również miejsca na odpoczynek. Wtedy przestrzeń nieco się opróżnia, wchodzą jakieś akustyczne wstawki. Okroiłbym jednak trochę czasowo ten release, bo jednak troszkę się ciągnie.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"