Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Warloghe

Vexatus

Obrazek

Warloghe to kolejny przedstawiciel fenomenalnej (ś)fińskiej sceny blackmetalowej. Projekt istnieje już od połowy lat 90-tych XX wieku, ale dyskografia nie jest zbyt imponująca, bo do tej pory ukazały się tylko trzy długograje i kilka pomniejszych materiałów. Warloghe to prymitywny i surowy Black Metal z syfiastym brzmieniem. Każda płyta brzmi inaczej i prezentuje nieco inne spojrzenie na Black Metal.

Obrazek

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Warloghe/10114
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
Three Angled Void
Przyjemne i bezkompromisowe łojenie, właśnie wciągnąłem powyższy album na śniadanie. Na zachętę podam info, że od kilku lat koncertowym bębniarzem jest tu Mikko Aspa... i zakładam, że na tej płycie to pewnie też on.
*edit. Jednak nie, Mikko gra tu tylko na żywo bo na płycie za garami siedział typ o pseudonimie Arkkon Vulpekul.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
Logos of All-That-Ends
Dobrze się stało, że ktoś ostatnio przy okazji nowego Clandestine Blaze przypomniał również i tą nazwę bo okazuje się, że bardzo dobry krążek wyszedł w tym roku. Podoba mi się chyba jeszcze bardziej niż poprzedni - jest duszny, posępny i przepełniony złem. Oprócz szybkich fragmentów mamy tym razem nieco więcej tych wolniejszych i wg mnie to właśnie głównie one doskonale wpisują się w złowrogą aurę tej płyty i stanowią jej wartość.
Świetne brzmienie, lubię takie.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE
tomder
Master Of Reality

tomder

brzask pisze: 6 mies. temu Obrazek
Logos of All-That-Ends
Dobrze się stało, że ktoś ostatnio przy okazji nowego Clandestine Blaze przypomniał również i tą nazwę bo okazuje się, że bardzo dobry krążek wyszedł w tym roku. Podoba mi się chyba jeszcze bardziej niż poprzedni - jest duszny, posępny i przepełniony złem. Oprócz szybkich fragmentów mamy tym razem nieco więcej tych wolniejszych i wg mnie to właśnie głównie one doskonale wpisują się w złowrogą aurę tej płyty i stanowią jej wartość.
Świetne brzmienie, lubię takie.
Ja przypomniałem 👾 Mniejsza o to. Warloghe to Finowie ale w doskonały sposób pokazują, że nie muszą grać jak reszta Finlandii. Ich black metal jest inny, jak wspomniałeś duszny, posępny i wolny. Mam ogarnięty poprzedni album, czekam na nowy, zapewne zamówię, może coś naskrobię. Piona!