Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

From Another Life

Vexatus

Obrazek

From Another Life to węgierski jednoosobowy projekt będący mieszanką różnych (choć zbliżonych) gatunków. Projekt jakoś tam wyrasta z DSBM, ale obecnie to chyba bardziej zmierza w kierunku jakiegoś Blackgaze/Shoegaze czy Post-Black Metalu czy jak to tam jeszcze nazwać. Węgier ma całkiem sporo różnych materiałów na koncie. Zdecydowanej większości jeszcze nie słyszałem, ale powoli nadrabiam zaległości. Ciekawa muzyka. Wrzucam link do ostatniego pęłniaka "From Another Life" na zachętę.

BC: https://fromanotherlife.bandcamp.com/

Tagi:
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Okładka z ładna lasencją + moje klimaty to sprawdziłem. To bardzo powolny... no właśnie co to jest? Z bm jest bzyczenie i przester, trochę piania, praktycznie brak wokali, perkusja też raczej robi tło, blastów nie stwierdziłem. Minimalistyczny depressive black? Zbyt ładny. Na blackgaze za mało zmian tempa, na atmo black brakuje wokali i blastów.

Dźwięki przyjemne, relaksujące, czułem się jak bym słuchał post-rocka i chyba to by był najlepszy gatunek - depressive blackened post-rock :D Dobry podkład do samotnego picia na balkonie w wielkim szarym dużym mieście.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pp3088 pisze: 10 mies. temu To bardzo powolny... no właśnie co to jest?
No właśnie tak naprawdę to wuj wie co to i jest i jak to nazwać, ale... najważniejsze, że dobrze to brzmi i dobrze się tego słucha. Depersiwy, suicajdale i inne takie szugejzy to zdecydowanie nie moje klimaty, ale ten projekt zalicza się do nielicznych wyjątków.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Mnie się tl nievo kojarzy z ruskim Sedative, tylko tam nie ma przesterów, ale te przereverbowane czyste gitary brzmią podobnie.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Vexatus pisze: 10 mies. temu
pp3088 pisze: 10 mies. temu To bardzo powolny... no właśnie co to jest?
No właśnie tak naprawdę to wuj wie co to i jest i jak to nazwać, ale... najważniejsze, że dobrze to brzmi i dobrze się tego słucha. Depersiwy, suicajdale i inne takie szugejzy to zdecydowanie nie moje klimaty, ale ten projekt zalicza się do nielicznych wyjątków.
Bo mało tutaj płaczliwości i łkania albo żyletek i brudnej wanny. Całkiem relaksująca ta muzyka, nadaje się dobrze do czytania ksiażek jako tło.

Sprawdziłem sobie jeszcze ostatniego pełniaka, tam już więcej black metalu, aż z 5 minut by się zebrało, ale dalej bez wrzasków. Easy listening depressive black metal :D

Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"