Awatar użytkownika
Ørfeusz

Weltenbrandt

Ørfeusz

Obrazek

Obrazek

Przychodzę do was z kolejnym zespołem Austriackim. Powstał on w 2018 roku wydał dwa albumy jeden zatytułowany Schöpfung, drugi natomiast się nazywa i jest ich najnowszym albumem Transzendenz Schatten (Szatyn haha) Romantik i na nowym albumie, który przesłuchałem w całości i, który mi się spodobał pojawiają się takie zespoły jak Groza (lol), HFTS (lol), Karg, Anhedonique, Regnum Noricum, Ellende. Nie wiem co mam myśleć o tym zespole, ponieważ ich najnowsze dzieło składa się z większości z muzyki innych zespołów takich jak wymieniłem wyżej fakt faktem mi się podoba ten album, a nie miałem z nimi żadnej wcześnie styczności. Zapomniałem dodać wg. MA grają Depressive Black Metal co ma nijak do tego co znajduje się na samym albumie drugim możliwe, że na pierwszym to jest ale tego nie wiem kiedyś sprawdzę jedynkę.

Skład:
Dorian Gray - Bass Synkende, ex-Dreaded Presence
Elmar - Drums Among Rats
Bernhard Zieher - Unknown (2018-present) Synkende
Silvano - Guitars (live) (2023-present) Regnum Noricum, ex-Earthrotten

Dyskografia:
2018 - Schöpfung
2022 - Apotropaion [single]
2024 - Transzendenz Schatten Romantik

MA: https://www.metal-archives.com/bands/We ... 3540446345
BC: https://weltenbrandt.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Ørfeusz pisze: 3 tyg. temu Nie wiem co mam myśleć o tym zespole
Podpowiem ci. Cały blek metal z Austrii z niewielkimi wyjątkami w postaci pojedynczych płyt to ściek i najgorsze gówno. Słyszysz blek metal i Austria to oznacza, że należy spierdalać.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

@Hajasz Dzięki za podpowiedź ale lubię Grozę wiem, że kopiuje i traktuje te albumy jako kompilacje zespołów, które skopiowała haha
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Wujek @Hajasz dobrze gada! Co prawda myli się całkowicie w kwestii zajebistości Summoning, ale co do zasady prawie cały austriacki Black Metal to gówno. :)
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

@Vexatus A ja bardzo lubię Lugburz od Summoning.

Co do tego albumu weltenburg napiszę w komentarzu, że mnie wkurwia w tym albumie to, że nie jest on brudny typowo jak na Black metal po prostu mi się ten gatunek kojarzy z brudem, który jest w gitarach ale no i tak polubiłem.
kataton88
Tormentor

kataton88

Czekaj, czekaj...
Groza inspiruje nowe bandy?

Skąd klikasz i ile latek? ;)
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

@kataton88 Jak widzisz inspiruje w kserowaniu innych styli hehe!
kataton88
Tormentor

kataton88

Posłuchałem trochę, jak smażyłem kuraka - taki lajtowy, szwabski meloblek. Nawet miło mi się słuchało, rzekłbym nawet, że słodkie to było, ale może to jednak miodowa marynata.
Awatar użytkownika
Ørfeusz

Ørfeusz

O to chodzi @kataton88 to jest muzyka do kuraka albo smażenia ziemniaków!