Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Faustus - Darkside 2?

Zsamot

Tak przewrotnie napisałem.
Ale słuchając zajawki nowego projektu Cezara, mam przed "oczyma" wątki zaczęte na Darkside.
Na razie jeden kawałek
Ale mnie taka nostalgia za tamtym albumem, czasami chwyciła, że ciągle go sobie słucham
Życzę powodzenia Cezarowi!!!
Jakby nie było, kiedyś ścisła czołówka polskiej sceny metalowej
Świetnie, że wraca.
Płytka via Putrid Cult- Act I. :-)

Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

Przesłuchałem dwa razy i kompletnie mi nie podeszło... Brzmienie perkusji (automatu, jak sądzę) już na początku, a te krzyki w okolicach środka utworu też nie. Ale na pewno posłucham jeszcze, a potem zapoznam się z całością- może mi się odbiór poprawi.
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

borsuk pisze: tydzień temu Brzmienie perkusji (automatu, jak sądzę)
Tak, to główny problem tego numeru - ta terkocząca stopka brzmi jak jakaś grzechotka. Wieczorem to odpaliłem i pierwsza myśl - jebany automat!??, strasznie syntetyczna i plastikowa perkusja..
A gitary i wokale całkiem spoko więc szkoda.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ale tak brzmiał też Darkside... Poczekam jednak na całość. Bo to tylko swoisty singiel.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

Zsamot pisze: tydzień temu Ale tak brzmiał też Darkside...
27 lat temu ;)
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ja nie jestem w guście muzyki zbyt rozwojowy... Nadal mi się podobają stare płyty, doceniam u wielu progres, ale... dziś słucham starych płyt Unleashed i chyba tak mi właśnie dobre. Jak Cezar nawiąże duchem do Darkside, będę przeszczęśliwy.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Jestem ciekaw nowego projektu. Ciekawe czemu nie pod szyldem Christ Agony? Dwa lata temu wydał płytę Khorumi, ale przeszła w sumie bez echa...
borsuk
Master Of Puppets

borsuk

Zsamot pisze: tydzień temu Ja nie jestem w guście muzyki zbyt rozwojowy... Nadal mi się podobają stare płyty, doceniam u wielu progres, ale... dziś słucham starych płyt Unleashed i chyba tak mi właśnie dobre. Jak Cezar nawiąże duchem do Darkside, będę przeszczęśliwy.
ależ ja się z Tobą w sporej części zgadzam- też lubię Darkside i szereg innych starych płyt, ale w nowym wydawnictwie to klepanie w bębenek już mnie irytuje.
Widzew Łódź-Bałuty Pany
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

"Darkside" to bardzo dobra płyta. Do dzisiaj słucham od czasu do czasu jak mnie najdzie ochota na takie klimaty. W tym udostępnionym kawałku jakoś tego specyficznego klimatu nie odnotowałem.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Vexatus pisze: tydzień temu "Darkside" to bardzo dobra płyta. Do dzisiaj słucham od czasu do czasu jak mnie najdzie ochota na takie klimaty. W tym udostępnionym kawałku jakoś tego specyficznego klimatu nie odnotowałem.
Niestety, z całym szacunkiem do zespołu ale do Moonlight (10/10) jak dla mnie bez startu , ze dwa-trzy oczka niżej (max 7/10 i to zawyżone trochę.., takie numery jak ''My Spirit Seal'' to beka do kwadratu... i pamiętam polewkę mieliśmy tu max..).
Katowałem 3 kasety bo oprócz tych dwóch jeszcze Unholyunion, a po latach kupiłem jedynie na cd M o o n l i g h t.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Do trzeciego aktu to nic w całej dyskografii CA nie ma startu... "Darkside" to dobry album, ale jest po prostu inny. To zupełnie inna muzyka z innym klimatem.
Ostatnio edytowany przez Vexatus tydzień temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

"Darkside: to chyba miał być solowy projekt, zresztą potem wyszedł - kapela/ projekt nazywał się Whuspers, wyszło chyba z Demonic na kasecie.
Ja lubię, bardzo - Darkide. Tu odnajduję podobne emocje, stąd mój optymizm. Muzycznie średniawo, ale jak się "włączy" sentyment, to jest super.