Michalblackmetal

Warhagan

Michalblackmetal

Mało znany ale jeden chyba z najlepszych zespołów z polskiego raw black metalowego podziemia Pochodzi z białej podlaskiej i brzmieniowo i stylowo jest bardo podobny do mysteries leinada i samotha mieli oni kilka wydań ale ogniem i mieczem wydaje mi się najlepsze. Napiszcie co o nich sądzicie.

Ostatni skład:
Dark Nuntio - Guitars, Bass, Keyboards, Drums ex-Kurgan
Belfegor - Guitars, Drums ex-After Death, ex-Kurgan, ex-Gutter Sirens
▼ Byli muzycy
Mehey - Vocals
Dyskografia:
1994 - Cienie upiornych wzgórz [demo]
1995 - Ciemne bory [demo]
1995 - Ogniem i mieczem [demo]
1996 - Odwieczny zew lasu

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Warhagan/36520
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Podrapałem się po łbie, bo niby nazwa znajoma, ale za cholerę nie jestem w stanie przypomnieć sobie czy i kiedy mogłem ich słyszeć. Na szczęście pomocą służy jewtube, gdzie jak dobrze zauważyłem każdy z materiałów jest wstawiony. Odpaliłem sobie właśnie "Cienie Upiornych Wzgórz". Póki co ten materiał skojarzeń z Mysteries nie wywołał (a bardzo lubię ten zespół). Nie mniej jednak słychać tu zgrabnie zagrany black metal w wolnych/średnich tempach budzący skojarzenia zarówno z tym co tworzył TTF, ale i co dość oczywiste, z Norwegią.
Cieszy mnie zatem, że temat założyłeś, gdyż skoro już pierwsze demko siadło, to najpewniej łyknę i resztę.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Jak można takie gówno porównywać do Mysteries.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Haha, wywołałeś Hajasza z lasu :D
Na ten moment też nie miałem skojarzeń z Mysteries, ale mimo to nie uważam tego za gówno i chętnie posłucham więcej.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Michalblackmetal pisze: 3 tyg. temu brzmieniowo i stylowo jest bardo podobny do mysteries leinada i samotha
Nie.
Michalblackmetal

Michalblackmetal

Vexatus pisze: 3 tyg. temu
Michalblackmetal pisze: 3 tyg. temu brzmieniowo i stylowo jest bardo podobny do mysteries leinada i samotha
Nie.
Według mnie przynajmniej trochę jest ale oba zespoły mi się podobają dla mnei przynajmniej wokale są robione w bardzo podobnym i zajebistym stylu takiego wczesnego burzum ale z gorszą produkcja