Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Slaughtbbath

DiabelskiDom

Obrazek
Czilijskie diabły, nakurwiające wysokooktanową mieszankę black i thrash metalu. Znam od wydania debiutanckiego pełniaka, czyli Hail To Fire i bardzo sobie cenię ich południowoamerykańską dzikość, która jest oczywiście po ichniemu w kurwę przebojowa. Oprócz bestialstwa wylewającego się na słuchacza znajdzie się tu miejsce na epickie distrojerowanko bądź też śmierćmetalowe wygrzewy a całość przywołuje najlepsze tradycje od Sarcófago, przez Bestial Mockery aż po D666 czy Gospeli właśnie. Obydwa duże wydawnictwa posiadam na stanie i regularnie wracam.

Ostatni skład:
P. Skullshredder - Guitars (2002-present) Ejecutor
D. Desecrator - Vocals, Bass (2002-present) Ancient Guard, Funerary Torch, ex-Chainsaw (live), ex-Communion
Negro - Drums (2005-present) Necroteofilia, Rained Down Sulfur, Sins of the Damned, Ammit (live), ex-Black Ceremonial Kult, ex-Kratherion
▼ Byli muzycy
Apolyun - Drums (2002-2004)
C.M. Butcher - Bass (2004-2005)
O. Iscariot - Bass (2006) Detest, Pagan Funeral, Umbrío, ex-Fog, ex-Steel Addiction, ex-Wana'apu Dumiñ, ex-Infernal Vision, ex-Mortuarial Avshy, ex-Sangre de Lobo
Dyskografia:
2004 - Rehearsal 2003 [demo]
2005 - The Unholy Wrath of the Sacrilegious Reprisal [demo]
2006 - Raising the Chalice of Blasphemy [demo]
2006 - No cesa el tronar del cañón / Rehearsal MMVI [split]
2007 - Pest of Execration [demo]
2008 - Blood for the Devil [split]
2008 - Furious as the Black Flames of Hell [demo]
2008 - Furious as the Black Flames of Hell / The Anguish's Doomaelstrom [split]
2010 - Total Warlust [EP]
2010 - Slaughtbbath / Vultur [split]
2012 - Hail to Fire [single]
2013 - Hail to Fire
2014 - Circus of Abominations ​/ ​Antichristos Thanatos [split]
2014 - The Black Celebration / The Sands of Despair [split]
2015 - Bestial Descension [single]
2015 - Further Down to the Depths [kompilacja]
2016 - Pestilential Hierophanies [split]
2016 - Musica de nuestra muerte [split]
2017 - Contempt, War and Damnation [kompilacja]
2019 - Alchemical Warfare
2022 - NunSlaughter ​/ ​Slaughtbbath​ / ​Sacrilegious Rite​ / ​Morbid Sacrifice [split]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Slaughtbbath/77842
BC: https://slaughtbbath-chile.bandcamp.com/music
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

Słabe w ciool, ale to raczej nie mój rodzaj muzy. Brutalizm w stylu "napierdalamy blasty przez 95% czasu trwania więc janusze myślą, że jest brutalnie".
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No ja poznałem przy okazji splitu z Demonic Rage. Wtedy wynudziło, ale to 2008, więc może potem się ogarnęli. Albo i mnie lepiej siadzie? Wrócimy.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Mnie nawet bardziej od debiutu, który podoba mi się bardziej od pomniejszych wydawnictw, podoba się ostatni album, czyli Alchemical Warfare. Świetny, ultrawściekły, black/thrashowy wyziew, z delikatnym elementem tej wspomnianej przeze mnie epickości.
Panzer Division Nightwish
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No i zmierzyłem się z tym ich ostatnim wydawnictwem. Nie porwało, chociaż słuchało się miło. Może właśnie za miło? Dla mnie określenia w stylu "ultrawściekły" to w kontekście tych nagrań duża przesada, z chaotycznego i lekko przynudzającego napierdalania przeobrazili się w za bardzo poukładany i taki po prostu poprawny zespół. Słuchałem tego te trzy tygodnie temu, nie miałem ochoty potem już do tego wrócić, ale odniosłem wrażenie jakby usłyszeli Wildfire i postanowili do swojego grania dodać takich patentów. I jednocześnie ugłaskać muzykę. Co prawda nie odjebali czegoś tak niesmacznego jak fiński Urn, ale i tak brakuje mi w tym jakiegoś pierwiastka własnej tożsamości, czegoś charakterystycznego.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
mentally murdered
Master Of Puppets

mentally murdered

Przecież to jest poniżej oceny miernej, kolesie grający taki śrut nigdy nic lepszego grać nie będą, bo to by podważyło ich status na tej śmiesznej scenie ichniej, wtedy musieliby grajkowania w innej twierdzy szukać, a znalezienie takiej to dla nich łatwe nie będzie XD