Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Forked Tongues

Vexatus

Obrazek
Forked Tongues to zupełna świeżynka na polskiej blackmetalowej scenie. Na koncie mają tylko wrzucone w internety kilka dni temu demo "Praise". Demo zawiera 4 całkiem nieźle pomyślane i zaaranżowane kawałki - słychać, że ktoś nad tym trochę popracował. Ciekawy zespół. Bendzie suhane.

Skład:
Dante - Bass (2024-present)
DK - Drums (2024-present)
Theion - Guitars (2024-present)
RB - Guitars (2024-present)
Taphos - Vocals (2024-present)

Dyskografia:
2025 - Praise [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fo ... 3540567740
BC: https://forkedtonguesbm.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Po okładce liczyłem na coś bardziej szalonego, a to takie tam islandzie mgiełkowanie. Czego się w sumie można było domyślić po tym, że grają cover One Tail, One Head na koniec. Można posłuchać, tylko po co, jak mamy rok 2025, a nie 2015?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

No dobre, dobre! Udane wejście, które tylko potwierdza, że PLBM potęgą jest i basta !!!
Jest słuchane, jest pokusa kupna.

A yog marudzi jak stara baba.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Demo mi nie przepaliło styków i nie zerwało papy z dachu, ale to dość konkretny materiał. Moim zdaniem warto posłuchać. Czekam jeszcze na wersję MC z drugim coverem. A @yogzorek to po prostu etatowy maruda. ;)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

takie tam islandzie mgiełkowanie
Nie słuchajcie Yoga. Pewnie kliknął w 2. kawałek, posłuchał początku, a reszty już nie, bo akurat jechał do Wilanowa protestować przeciwko otwarciu Dino. Takie tam, to jest, ale raczej nijakie takie tam. Niektórzy słyszą tu początki KSM, inni jeszcze coś innego, a ja po prostu nudę. Brzmieniowo nie jest to tak bezpieczne jak Nvdzirum, ale nie porwało. Podobno Tajemniczy nie mniej, niż jeden z szacownych Użytkowników tego forum, muzycy zespołu udzielają się już w innych kapelach. Ciekawi mnie w jakich. Kiedyś na pewno się dowiemy, ale w Dark Fury raczej nie grają. 😉
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

TITELITURY pisze: 5 mies. temu Podobno Tajemniczy nie mniej, niż jeden z szacownych Użytkowników tego forum, muzycy zespołu udzielają się już w innych kapelach. Ciekawi mnie w jakich.
Ty się zajmij lepiej polecaniem książek zamiast się w detektywa bawić. :D