Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Order of Orias

DiabelskiDom

Obrazek
Wbrew temu, co ostatnio było pisane, że w tematy o chujowych kapelach się nawet nie wchodzi i pościki nabija się tylko w tych, które się lubi, ja wychodzę naprzeciwko i nie dość, że nabijam pościka, to jeszcze w ogóle zakładam wątek!

Australijski Order of Orias powstał jakoś w czasie wielkiego boomu na ortodoksyjne, religijne black metale i chociaż porusza się w muzycznych okolicach takiego Aosoth czy starszego Watain, to niestety muzycznie wychodzi z tego najwyżej Ascension czy Gevurah, czyli, mówiąc króciutko: MEH!

Znam tylko album Inverse i jest to skrajny przykład niewyróżniającego się, nudnego jak flaki z olejem black metalu na modłę trochę francuską, nieco szwedzką, ogółem rzecz biorąc natchnioną w Dyjable ale w ogóle nie natchnioną w konkretnych, pełnych diabła kompozycjach. I żeby nie było, mnie się taki gatunek nie znudził. Dalej bardzo chętnie, chociaż może nie tak często jak onegdaj, puszczam sobie IV: An Arrow in Heart, Mirium Occultum czy nawet Casus Luciferi, tylko muzyka bohaterów tematu nawet przy nich nie leżała.

Może ktoś posłucha, może nawet odkryje w tym coś dla siebie, ale raczej jest to muzyka dla największych maniaków orthodox black metalu, co to łykną każdego kloca z okładką z dziwnymi znakami robionymi dłonią, wężami, czaszkami czy odwróconym Okiem Opatrzności.

Skład:
D.A - Guitars (2007-present) ex-Accursed, ex-Ignivomous (live), ex-Eidölon
A.S - Vocals (2007-present) Rift, ex-Eidölon
▼ Byli muzycy
R.P - Bass, Vocals (backing) (2007-?) Denouncement Pyre, Funerary Pit, Nocturnal Graves, ex-Eidölon
A. DiBiase - Drums (2007-2008) ex-Accursed, ex-Eidölon, ex-Bane of Winterstorm
G. Hamono - Guitars (2007-2012) Omnipresence, ex-Eidölon
L.W - Drums (2008-2013) Denouncement Pyre, Funerary Pit, ex-Nocturnal Graves, ex-Adamus Exul, ex-Chaos Theory
▼ Muzycy koncertowi
James Best - Guitars (2012-present) Australian Burial Chamber Orchestra, ex-Augur (live)
Dyskografia:
2009 - Offering [demo]
2011 - Birth [EP]
2011 - Inverse
2015 - Aosoth / Order of Orias [split]
2020 - Ablaze

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Or ... 3540276554
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Czy jest to zespół dla fundamentalistów tunelarskiego black metalu?? Czy muzycy mają las iglasty na przedramieniach albo nawet trzecie oko na szyi???
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Mają przetokę odbytu. I tak grają. Pamiętam, że naciąłem się na ten zespół ze względu na okładkę, którą robił chyba ten sam artysta, co okładki do trylogii Blut aus Nord, więc zacząłem słuchać. Poza tym sam poddałem się modzie na religijny BM. I co ? I gówno ! Mógłbym napisać o tym zakonie Oriasa to samo, co DuDuś. Nudy na pudy. Zaczęło się wredy robić trochę tych kapel próbujących podrobić geniusz Casus Luciferi, DsO z czasów Monumentu , czy pierwszych Ofermodów i Ondskaptów, ale zupełnie nie czuły bluesa i OfO jest właśnie jednym z takich zespołów. Chuj do szczania, nie metal.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.