Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ciekawe jak zmiany personalne w tym przypadku będą przekładały się na warstwę muzyczną. W zasadzie od początku uważałem Medico Peste za jeden z ciekawszych black metalowych zespołów na naszej rodzimej scenie. Kiedyś fajnie uzupełniali skromną niszę na rodzimym poletku tzw. religijnego black metalu inspirowanego przede wszystkim francuskimi hordami, ale i szwedzkimi trochę też. Potem natomiast panowie wpletli elementy psychodelii, zimnej fali itp. tworząc również nietuzinkowe granie. Na koniec doszły także elementy post metalowe czy wręcz nieco progresywne, ale dalej dobrze się tego słucha.

Czekam zatem w jakim kierunku dalej zespół pójdzie. Mam tylko cichą nadzieję, że nie zrezygnują całkowicie z black metalowej konwencji na rzecz innych gatunków.
Odium Humani Generis

Tagi:
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Debiut Medico Peste po dziś dzień rozdaje karty swoim fanatycznym, niepokojącym klimatem. W kawałku tytułowym w środku się zaczyna totalnie hipnotyczny, przezajebisty riff. No i taki riff to sobie na pętli może jechać, a jak! Jak to pierwszy raz usłyszałem to serce szybciej zabiło. Czasem aż żal bierze, że obecnie na naszej scenie jest nacisk na ten taki miejski klimat, a religijnego black metalu jakby już było coraz mniej. Może się mylę, bo aż tak sceny nie śledzę. Jeśli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu i zarzucić nazwami.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Nowy album na wiosnę w barwach Malignant Voices. Na razie informacje są dość skromne:
Powrót syna marnotrawnego!
Po ponad dekadzie Medico Peste i Malignant Voices ponownie łączą siły. Prace nad albumem zatytułowanym "Aesthetic of Hunger" zostały ukończone, a jego premiera planowana jest na wiosnę 2025 r. Bądźcie czujni.
Obrazek
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Z fotki wynika patrząc na instrumentarium, że jakiś Type Of Negative worship się szykuje albo po prostu chochoł blek metal.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ciekawe, czy dalej będą przynudzać...

Obrazek
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Destro
Master Of Puppets

Destro