Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Re: Mystifier

Vexatus 2 mies. temu

Dzisiaj koncert Mystifier w Rydzykowie! :twisted: :twisted: :twisted:

Tagi:
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 2 mies. temu

Słodki Jezu na kruchym spodzie, co to był za wieczór! Ciasny, mały klubik w podziemiach, żadnych barierek, żadnej ochrony i kupa prawdziwych maniacs. Dawno nie byłem na tak zajebiście przypominającym stare czasy gigu, gdzie kapele sobie spomiędzy ludzi wbijają na scenę sprawdzić sprzęt, po czym stają w kolejce do wspólnego klopa, żeby sobie na szybko pomazać ryja na czarno i wrócić z powrotem na deski, żeby zajebać sztukę. Mystifier po prostu zmiażdżył. Hektolitry potu, ciągłe machanie banią pod sceną i co rusz ulubiony hit. Kolega murzyn oczywiście bardzo kontaktowy, nawet pytał mnie pod sceną jak będzie po polsku "goodbye". Krejwen Ajdol dojebali nie gorzej od gwiazdy, totalny ogień i wściekła pasja, co również oddaliśmy uprawiając suty headbanging. Supportująca Garota na początku wydawała mi się taka se, ale z czasem się rozkręcili, i pewnie będą z nich ludzie. A samych ludzi może ze 100 osób było i tak właśnie miało być, tylko szeroko pojęte podziemie. Sporo znajomych ryjów i zbitych piąteczek, z @Epoxxem pogadane, popite i popalone, a nawet @Vexatus w którymś momencie zdjął czapkę niewidkę i czapkę niesłyszkę, bo jak go wyczailiśmy z daleka, to był wołany przez cały ogródek ale czapka mu blokowała dosłyszenie :D Czy to będzie odzienie na kolejny sezon zamiast czapki @Hajasza , o tym przekonamy się za jakiś czas :D

Totalnie zajebisty wypad, hail Santa! 🧑‍🎄
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 mies. temu

A grali znowu jakie covery, czy swój własny repertuar wyłącznie?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Grali, jak to zazwyczaj, Nightmare.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 mies. temu

A głosowania nie było? True metalowcy głosowali na Sarcofago, a pozeriada na Sepulturę? ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Nie wiem czy głosowanie, ale jak zapytał jaki jest najlepszy zespół z Brazylii, to już było wiadomo, co zaraz poleci.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 mies. temu

A, to pięć lat temu w Hydro pytali czy publika woli, żeby zagrali Sepulturę czy Sarcofago, a że randomów nie było, to widomo, co gromko zostało wybrane.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus 2 mies. temu

DiabelskiDom pisze:
2 mies. temu
nawet @Vexatus w którymś momencie zdjął czapkę niewidkę i czapkę niesłyszkę, bo jak go wyczailiśmy z daleka, to był wołany przez cały ogródek ale czapka mu blokowała dosłyszenie :D Czy to będzie odzienie na kolejny sezon zamiast czapki @Hajasza , o tym przekonamy się za jakiś czas :D
No nie wiem jak to się stało, ale nic nie widziałem i nic nie słyszałem i ogólnie byłem nieprzytomny... :)

Koncert Mystifier bardzo dobry! Panowie zdecydowanie się nie oszczędzali i wielki szacun dla zespołu za podejście do grania i publiczności. Koncert trochę jak za starych czasów: mały klub, może setka ludzi była, bez ochrony, bez barierek... Staliśmy sobie spokojnie z przodu jakieś 1,5 metra od wokalisty/basisty więc cały występ było doskonale widać i słychać. :D Osoby stojące bezpośrednio przed nami miały gościa na wyciągnięcie ręki... Zagrali sporo super kawałków z tymi ich charakterystycznymi prostymi i wpadającymi w ucho riffami. Brzmienie nawet całkiem spoko jak na takie warunki. Jeśli będzie okazja jeszcze okazja zobaczyć ich na żywo to na pewno się wybiorę. Polecam!!! :D
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 mies. temu

yog pisze:
2 mies. temu
A, to pięć lat temu w Hydro pytali czy publika woli, żeby zagrali Sepulturę czy Sarcofago, a że randomów nie było, to widomo, co gromko zostało wybrane.
Aha, czyli jak ktoś głosował na sepulture, to jest randomem i zapewne również pozerem. To w takim razie, kim są panowie z mystifier, skoro w ogóle zapodali taką propozycję?

Czy może to była podpucha i gdybyście jednak wybrali sepulture, to wyciągnęliby zza piecyka karabinki ar-15 przemycone z brazolskiej faweli, i zaczęli do was strzelać ze sceny?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 mies. temu

Oczywiście, że każdy, kto w zestawieniu Sarcofago z Sepulturą wybiera Sepulturę jest randomem i również pozerem. Natomiast panowie z Mystifier są, proszę ja Ciebie, z Brazylii i zapewne wiedzą, jaki metalowy zespół stamtąd jest najbardziej znany wśród plebsu, a że - nie wiem jak dziś, ale niegdyś - cover ów był grany gdzieś w połowie setu w ramach rozruszania publiki niekoniecznie znającej tak nieświęte kulty, jak sam w sobie Mystifier, to i wybór dawnego przeboju Sepultury obok największego hitu Sarcofago nie dziwi.

Osobiście, jako nie-random i nie-pozer, po udanym koncercie podszedłem do Armando, zbiłem piątkę i pogratulowałem udanego setu nadmieniając, że zadziwiające, że tak mało osób przyszło, podczas gdy Mystifier to najbardziej zasłużona horda brazylijskiego extreme metalu po Sarcofago, Vulcano, Mutilator i może Holocausto, świadomie pominąwszy Sepulturę!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

Przypomnę tylko pozerstwu, że Schizophrenia to jeden z najlepszych materiałów brazylijskiego metalu, i jeśli ktoś go pomija, bo chce być bardziej podziemny to cóż... :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 mies. temu

Wiadomo, że Schizophrenia to zdecydowanie najlepszy album Sepultury i kto uważa inaczej, ten się nie zna, jest random i co gorsza, jego stary to pozer!!!
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 2 mies. temu

Już widzę jak Panowie z Mystifier rano wstają i sobie myślą, że będzie heca jak na gigu dla kilkudziesięciu osób spytają kto woli Sarcofago, a kto woli Sepulturę i później będą się śmiać z pozerów co wybrali tych drugich. A jak ktoś by chciał zarówno żeby zagrali Nightmare jak i na przykład Troops of Doom czy Escape to the Void to kim jest?
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
rok temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 2 mies. temu

Powinni zagrać cover zespołu, który miałem na koszulce! ;)

Wróć do „Black Metal”