Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Okkultist pisze:
2 lata temu
Wywiad z Deus Mortem jest ok. Śmieszy mnie jedynie odpowiedź N. o ''socjalistycznej władzy''. Tzn. socjalizm mu przeszkadza, ale władza kościoła nie? :?
A ta władza kościoła to skąd? Coś jest na ten temat w wywiadzie, czy tak o się bulwersujesz, bo typ po 30 czy tam 40 nie wspomniał o jebaniu KK? :P Kościół dzisiaj już jakoś przesadnie wiele nie przeszkadza muzykom, bo i gorliwych wyznawców mu wielu nie zostało, a ta o władzy odpowiedź to przecież komentarz na trudności związane z koncertowaniem, próbowaniem itp.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist 2 lata temu

yog pisze:
2 lata temu
Okkultist pisze:
2 lata temu
Wywiad z Deus Mortem jest ok. Śmieszy mnie jedynie odpowiedź N. o ''socjalistycznej władzy''. Tzn. socjalizm mu przeszkadza, ale władza kościoła nie? :?
A ta władza kościoła to skąd? Coś jest na ten temat w wywiadzie, czy tak o się bulwersujesz, bo typ po 30 czy tam 40 nie wspomniał o jebaniu KK? :P Kościół dzisiaj już jakoś przesadnie wiele nie przeszkadza muzykom, bo i gorliwych wyznawców mu wielu nie zostało, a ta o władzy odpowiedź to przecież komentarz na trudności związane z koncertowaniem, próbowaniem itp.
Black metal mimo wszystko zawsze najbardziej jebał na KK i czemu miałoby się to zmienić? To nadal potężna i wpływowa organizacja. No, ale jak sam zauważyłeś współcześnie już niekoniecznie przeszkadza metalowcom... Myślę, że jednak gorliwych wyznawców to KK ma w Polsce bardzo dużo. Wystarczy zobaczyć na co może sobie pozwolić obecna partia rządząca w zmowie z kościołem. Poza tym trudności związane z koncertowaniem wynikają z pandemii i restrykcji, a nie z ''socjalizmu''.
World Without End
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Partia sobie może i jest, ludzie już tak średnio, w porównaniu do tych lat 90 to przepaść nie do opisania i myślę już się starym metalowcom jebanie kościoła przejadło po prostu, nie niesie za sobą taki postulat jakiejś rewolucyjnej treści, nawet w Polsce, bo mamy rok 2021. Norweskich blackmetalowców też przecież już nie zobaczysz nawołujących do morderstw chrześcijan, zwyczajnie dziś jest to już śmieszne. Co to za wróg, którego nie ma.
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist 2 lata temu

yog pisze:
2 lata temu
Partia sobie może i jest, ludzie już tak średnio, w porównaniu do tych lat 90 to przepaść nie do opisania i myślę już się starym metalowcom jebanie kościoła przejadło po prostu, nie niesie za sobą taki postulat jakiejś rewolucyjnej treści, nawet w Polsce, bo mamy rok 2021. Norweskich blackmetalowców też przecież już nie zobaczysz nawołujących do morderstw chrześcijan, zwyczajnie dziś jest to już śmieszne. Co to za wróg, którego nie ma.
W przypadku Polski regularnie do kościoła chodzi ok. 40% z mniej więcej 32 mln wiernych. W święta oczywiście więcej... W Norwegii jest to 10% z ok 3,7 mln wiernych kościoła luterańskiego. Norwegia jest bardziej zlaicyzowana niż Polska, ale chrześcijaństwo jak wszędzie zresztą także przenika kulturę laicką. No a w Polsce w dalszym ciągu powszechne są śluby kościelne, większość dzieci jest chrzczonych, większość uczęszcza na lekcje religii. Kościół ma realną władzę w Polsce właśnie też dzięki temu, że trzyma z konkretnymi partiami politycznymi. Niektórzy ministrowie wywodzą się z katolickich uniwersytetów. Co raz więcej zwykłych ludzi w Polsce ma dość tej władzy kościoła katolickiego, bezkarności księży pedofili i domagają się rozdziału kościoła od państwa, a metalowcy udają jakby tego problemu nie było.
World Without End
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Po prostu dżentelmeni o pieniądzach i oczywistościach nie rozmawiają :) A te wszystkie staty to imo są od zawsze zawyżone, ślubów kościelnych coraz mniej, w moim towarzystwie przynajmniej niekonieczne, chrzciny to samo. W latach 90. - nie do pomyślenia, dzisiaj nawet przesadnie rodzinie się protestować nie chce (nie każdej pewnie).
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist 2 lata temu

Zgadzam się, że te statystyki są zawyżone. Ludzie przestają wierzyć w te bzdury. Prawdopodobnie liczba chodzących regularnie do kościoła też jest zawyżona, ale to nadal nie zmienia faktu, że jest to kurewsko wpływowa instytucja.
World Without End
deathwhore
Tormentor

deathwhore 2 lata temu

Jednocześnie nie wpływa w żaden sposób na koncerty takich niszowych grup, więc nie wiem po co miałby o tym wspominać w wywiadzie.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Okkultist
Master Of Puppets

Okkultist 2 lata temu

deathwhore pisze:
2 lata temu
Jednocześnie nie wpływa w żaden sposób na koncerty takich niszowych grup, więc nie wiem po co miałby o tym wspominać w wywiadzie.
Jasne. Zwracam tylko uwagę na to, że metalowcom kościół już nie przeszkadza. :lol:
World Without End
HUMAN
Tormentor

HUMAN 2 lata temu

Niszcząc kler ratujemy dzieci, powinno być to oczywiste.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 2 lata temu

Przemiła rozmowa z bardzo romantycznym człowiekiem jakim jest Necrosodom.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros rok temu

Deus Mortem będą ponoć pracować nad nową płytą, a do tego chyba Sinister zawija się ze składu.

https://www.facebook.com/32002729475380 ... 2y5Wl/?d=n
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz rok temu

Już się zawinął ;) Ja w niedawnym zamówieniu płytowym ująłem ostatnie dwie epki Deus Mortem czyli "Demons of Matter and the Shells of the Dead" i "The Fiery Blood", po odświeżeniu wchodzą elegancko. Dla mnie zasadniczo Deus Mortem to jeden z ulubionych black metalowych tworów na obecnej rodzimej scenie.
Odium Humani Generis

Wróć do „Black Metal”