Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Cult of Eibon

Marduk666 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Grecki black metal w stylu wczesnego Rotting Christ. Zespół wydał jak do tej pory dwie epki, słuchałem obie i jest to na prawdę fajne, lajtowe granie, bez silenia się na oryginalność.

Skład:
Xa'Ligha - Drums (2015-present)
Nyogtha - Guitars, Bass, Keyboards, Vocals (2015-present) Black Blood Invocation, Hate Manifesto, ex-Funeral Dusk, ex-Carpathian Lords, ex-Carnal Redemption, ex-Slavebreed, ex-Wargrinder, ex-Stagnate, ex-Inveracity, ex-Bestial Goat Sodomy, ex-Medieval Throne, ex-Miyoko, ex-Shoa
Porphyrion - Vocals (2016-present) Kawir, Lykaionas, Nergal, ex-Funeral Chant, ex-Mortuus Sum, ex-Acherontas, ex-Dawn of Division, ex-Nihasa
▼ Byli muzycy
Crimson Moon - Bass (2015-2016) ex-Funeral Dusk, ex-Enshadowed, ex-Carpathian Lords, ex-Shadow's Dance
Yorith - Guitars (lead), Keyboards, Vocals (2015-2016)
Dyskografia:
2016 - Fullmoon Invocation [EP]
2017 - Lycan Twilight Sorcery [EP]
2018 - The Wizard of Yaddith / The Sleeper of R'Lyeh [split]
2021 - Black Flame Dominion

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Cu ... 3540408018
BC: https://afinedaytodierecords.bandcamp.com/music
BC: https://ironboneheadproductions.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 6 lata temu

W historii malarstwa pojawił się kuedyś nurt zwany "akademizmem". Cechowało go kurczowe trzymanie się formy jaką wykształcił renesans. I jeszcze, kiedy zaczynał święcić swoje triumfy impresjonizm oraz ekspresjonizm, duża grupa malarzy naśladowała Boticellego, czy Puissina. Gdy dziś patrzy się na obrazy akademików, widać wyraźnie, że forma w nich dominowała treść, że nie czuli tego, co renesansowi malarze, których sztuka wyrażała również przecież ideały epoki, a więc pulsowała jej życiem; nie była statyczna, wtórna. U akademików natomiast pierwsze, co rzuca się w oczy, to sztuczność właśnie, sztuczność za którą już nic nie stoi, ani treść, ani jakakolwiek ekspresja emocji. To sztuka martwa już u swojej podstawy, zasuszona jak ciało mumii, która trwa na przekór dziejom uporczywie i bezcelowo, choć i tak przeznaczone jej rozpaść się w proch.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 6 lata temu

Pojebały Ci się fora. Łap: http://www.tessart.pl/smf/index.php

;)

A tak serio - chuj z tego, że wtórne, sztuczne na pewno nie, duch starego, greckiego łupania jest obecny i o to chyba chodzi bo słucha się zajebiście. Wszystko odtworzone naturalnie i luzacko.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 5 lata temu

Nie podeszło mi to, trochę brzmią jak Black Sabbath, a ja za nimi nie przepadam, tutaj podobnie nie chwyciło, nie mój klimat.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 5 lata temu

Ciągnąc dalej tę metaforę, akademizm akademizmowi nierówny. ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 5 lata temu

Jejku jak ja czekam na debiutancką płytę. Przewyjebisty utwór.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Vexatus 4 lata temu

Proste, kwadratowe i na maxa wtórne granie, ale ile daje radości... :) Może i wtórne, ale słucha się tego doskonale. Ten nowy split z Caedes Cruenta (tego zespołu akurat nie znam) również jest bardzo dobry.
Marduk666 pisze: Jejku jak ja czekam na debiutancką płytę. Przewyjebisty utwór.
"Lycan Twilight Sorcery" to niby jest EPka, ale właściwie spokojnie można to traktować jak pełniaka. :)
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 4 lata temu

@Vexatus oczywiście, że tak, ale 15 minut więcej dla takiej muzyki nie zaszkodziłoby. Rozmijam się z tą epką skutecznie, a jest taka zajebista! W końcu muszę zrezygnować z bieżących zakupów i zrobić zamówienie w IB bo winyle jeszcze są dostępne. Fullmoon Invocation też doskonałe. Cóż tu więcej dodać można? Tak jak pisałeś takie wtórne, a słucha się na prawdę fajnie.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. Naczelny dzban Rzeczpospolitej.

Vexatus 4 lata temu

Marduk666 pisze:
4 lata temu
W końcu muszę zrezygnować z bieżących zakupów i zrobić zamówienie w IB bo winyle jeszcze są dostępne.
Ja niestety nie mam żadnego materiału CoE na fizyku i mam smaka na ten nowy split na winylu... :twisted:
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 4 lata temu

Vexatus pisze:
4 lata temu
Ja niestety nie mam żadnego materiału CoE na fizyku i mam smaka na ten nowy split na winylu... :twisted:
Mam Fullmoon Invocation, na 7" za jakieś grosze z Allegro. Split będę brał przez bandcampa bo tam zakup bardzo prosto się robi tylko muszę poczekać do wypłaty bo na przyjemności płytowe budżet został już wyczerpany ;)

A tak swoją drogą perka to też jest dosyć mocny hołd dla Varathron - brzmi przeokropnie jak automat, a przecież pałker jest??
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 4 lata temu

Marduk666 pisze:
4 lata temu
Mam Fullmoon Invocation, na 7" za jakieś grosze z Allegro.
Ja niestety takiego szczęścia nie miałem, choć z drugiej strony patrząc ja ten zespół znam od dość niedawna i kiedy EPka wychodziła to nie wiedziałem o jej istnieniu. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 4 lata temu

Vexatus pisze:
4 lata temu
Marduk666 pisze:
4 lata temu
W końcu muszę zrezygnować z bieżących zakupów i zrobić zamówienie w IB bo winyle jeszcze są dostępne.
Panowie w Fallen Temple mają jak coś, dziś informowali. 31,90 ZŁ
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 4 lata temu

yog pisze: Panowie w Fallen Temple mają jak coś, dziś informowali. 31,90 ZŁ
Niestety wypstrykałem się już z budżetu na kulturę na ten miesiąc. :)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Debiutancki album greckiego Cult of Eibon w Iron Bonehead. Black Flame Dominion wyjdzie 29 października 2021. Poniżej kawałek Into the realm of Na-girt-a-lu.

Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666 2 lata temu

No i super. Panowie jak słychać mają gdzieś jakikolwiek progres w swojej muzyce. I bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Cały album przedpremierowo:

Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY rok temu

Dziś poleciał pierwszy odsłuch i cóż rzec? No, kto tak jak ja lubi greczyznę, będzie tym albumem zachwycony. Żadnych zmian w stosunku do wydanej wcześniej epki, wciąż jest to stylistyczna zrzynka z pierwszych Rottingów oraz Varathronów, tempa średnio - szybkie, specyficzna perka, ale multum pomysłów na kołyszące riffy, szczególnie w pierwszej połowie płyty. Można powiedzieć, że tam, gdzie skończyła się wyobraźnia twórców greckiej szkoły, tam temat takiego grania poprowadzili dalej epigoni, wśród nich Cult of Eibon. Ale bycie epiginem nie jest tu określeniem pejoratywnym w żadnym wypadku. Mankament? Może jest to wszystko trochę zbyt długie, więc pod koniec nuży, ale pewnie wystarczy się osłuchać.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 8 mies. temu

Grecy dzielą split z fińskim Ceremonial Torture, co owocuje łącznie nieco ponad półgodzinną ucztą.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Wróć do „Black Metal”