trdot

trdot

Cześć
W lutym tego roku wydaliśmy debiut naszego projektu Post Opos
Idąc za wpisem w oficjalnym biogramie:
Ścieżka dźwiękowa została stworzona na podstawie odgłosów wydawanych późną nocą przez trudne do opisania istoty i obiekty w miejscach, których nikt nie powinien odwiedzać. Zastosowano także najnowszą technikę granularną, taśmę magnetofonową oraz strzępy opowieści snutej przez głównego bohatera dotyczącej jego podróży oraz próby przetrwania w nieprzyswajalnych warunkach zewnętrznych i wewnętrznych.
W uproszczeniu gramy muzykę opartą na darkambiencie, ale z historią po Polsku. Tworzymy na analogowym sprzęcie i fieldrecordingu. Wydajemy to sami, na bc/spotify etc. Mam nadzieje, że komuś debiut przypadnie do gustu. Polecamy słuchać w calości, nocą na słuchawkach

Tagi:
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Fajne. Thomas Koner, Coil, Nurse With Wound byli słuchani?
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Będzie sprawdzane!
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

pit pisze: 6 mies. temu Fajne. Thomas Koner, Coil, Nurse With Wound byli słuchani?
Nie rozumiem tego pytania. Uważasz, że nie można skonceptualizować w swojej wyobraźni takich dźwięków i muzyki bez osłuchania powyższych?
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Nie.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Ok, sorki.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: 6 mies. temuNie.
Ale czy to znaczy, że nie uważasz, że można czy nie uważasz, że nie można czy uważasz, że można czy też jednak uważasz, że nie można? :D
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Tak.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Dobrze, że się wyjaśniło. :D
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- klimat starego oraz środkowego Zoviet France, a dodatkowo martialowa perka, osobiście uważam, że jest ona niepotrzebna, ale widocznie na tym polega postęp
Awatar użytkownika
Ursatz

Ursatz

Derelict pisze: 6 mies. temu
pit pisze: 6 mies. temu Fajne. Thomas Koner, Coil, Nurse With Wound byli słuchani?
Nie rozumiem tego pytania. Uważasz, że nie można skonceptualizować w swojej wyobraźni takich dźwięków i muzyki bez osłuchania powyższych?
Ej, ale to jest ten paradoks. Jestem sobie ja i mój znajomy. Ostatnio zrobiłem w końcu dark ambientowe LP, po przesłuchaniu tego wszystkiego, co zostało wymienione i 1000x więcej. Efekt? Prawie każdy utwór przypomina już istniejącego wykonawcę. A znajomy? Nie słuchał tego w życiu prawie w ogóle, wypłynęło to z niego od razu i oto efekty: https://soundcloud.com/aidan_blue. Muza na światowym poziomie, której nikt nie zna. Jest hiperoryginalna i nie da się tego do niczego porównać. Także z tymi inspiracjami to naprawdę bywa różnie.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Wrzucam to tutaj, ale album oferuje bogactwo dźwieków wykraczających poza dark ambient, jakieś Dead Can Dance, industrial. Plemienne i gotyckie. Mi robi.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Fajne, imo zbyt głośne.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Tak, ale patrząc tylko przez pryzmat ambientu.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Nawet spoko połączenie mrocznej elektroniki, rytualnych transowych plemiennych beatów, IDM, dubu i ambientu

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Flint Glasss zawsze spoko. Tego drugiego chyba nie znam.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

pit pisze:Flint Glasss zawsze spoko.
Potwierdzam. Tego drugiego samo poznałem. Ja muzę Flinta poznałem przez split z Telepherique, z którym styczność maiłem już w latach 80-tych, a od 90-tych byłem szczęśliwym posiadaczem innego ich splitu.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Jeden z ostatnich projektów Scorpio V z Serbii, który jako Metatron Omega robił dla Cryo Chamber, po czym założył swój własny label https://prometheusstudio.bandcamp.com/music z całą masą własnych projektów oscylujących w różnych estetykach dark ambient (głównie), dungeon synth, tribal ambient.
Monasterium Imperi Mechanticles to album monotonny, w chuj mroczny, z wizją kościoła daleko bardziej ponurego niż ogniste piekło.