Chuju ty ruinerze poranków... Juz mam ponad 100 w koszyku, plus przesyłka... A ja nie kupuje już płyt. A tu cyk, szepnął budzik do zegarka. Jak do południa nie zapłacę to nie kupuje....
kurz pisze: ↑rok temu
he, he ładnie! gratulacje, gratuluję!!!
piwo - koniecznie. planujesz jakoś występy w polszy?
W czwartek odbieram paszport wiec tak. Mieszkanko na starym mieście już zabukowałem na następny Mystic, wiec na razie dopiero wtedy. Dasz mi spanie albo jakąś babe za kołdrę to przylecę wcześniej, na jakiś koncert albo inna okazje. Niestety kasę na hotel własnie wydałem w Relapse
kurz pisze: ↑rok temu
Ktoś słuchał Purge od bożych pomazańców? Ciekawy jestem opinii, ja mimo ładnych kilku przesłuchań nie zaprzyjaźniłem się. Rozmawiamy wciąż o pogodzie, ale razem do burdelu jeszcze się nie wybieramy.
'Purge' to niezła płyta, dobrze mi się tego słucha ale..., by nie sięgać zbyt daleko, to porównując do ostatnich 'A World Lit Only By Fire' i 'Post Self' chyba nieco delikatniejsza i brzmieniowo i wokalnie? @kurz, kawałki Land Lord i Permission to można rzec Twój breakbeat:)
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ____Face the consequence alone ____With honour - valour - pride
brzask pisze: ↑rok temu
'Purge' to niezła płyta, dobrze mi się tego słucha ale..., by nie sięgać zbyt daleko, to porównując do ostatnich 'A World Lit Only By Fire' i 'Post Self' chyba nieco delikatniejsza i brzmieniowo i wokalnie?
Nie mam ostatnio fazy na takie granie i trudno mi się wypowiedzieć. Jak słuchałem te klika miesięcy temu, to wydała mi się szorstka, za szorstka..
brzask pisze: ↑rok temu
@kurz, kawałki Land Lord i Permission to można rzec Twój breakbeat:)
Naciągana teoria.. Ale fajnie, że przesłuchałeś ze dwie sekundy tego breakbeatu))
Najnowszy wysryw... Całkiem spoko materiał. Generalnie to chyba wszystko w czym ten gość maczał paluszki jest bardzo dobre lub zajebiste. Pewnie bym słuchał dzisiaj JK Flesh, ale mam ostatniego pełniaka Godflesh do dokładnego odsłuchania.
Vexatus9 mies. temu
Tormentor
Przesłuchałem "Purge" kilka razy i jak na moje beztalentowe uszy to śmiga to całkiem spoko. Bardzo dobrze się tego słucha. Jednocześnie mam wrażenie, że płyta jest mniej mroczna i nie tak ciężka jak dwie poprzednie. Więcej krótkich i rwanych riffów, mniej ciężaru i dusznej atmosfery. Dobrze słyszę?
Hajasz9 mies. temu
Raubritter
Hajasz
Purge to definitywnie chyba najlżejszy Godflesh tudzież bardzo przyswajalny i nie daj panie Braunie aby ktoś zaczął przygodę z tym zespołem od tej płyty bo potem będzie tylko bół. O ile Post Self średnio mi się podobał tak Purge bardzo ładnie się zadomowił w odtwarzaczu. Ciężar ciągle jest tylko waga kategorii się zmniejszyła. Bardzo ładny album wyszedł chyba najładniejszy w całej dyskografii i tylko aby to piękno nie zwiodło innych.
Odpoczywając chwilowo od metalowego wpierdolu, którym z każdej strony bombardujecie człowieka:)...płynie sobie o poranku nowa Epka Hard To Reach.... - dwa numery co prawda znane były już ze splitu z ENVY ale do nich dołączone zostały też i dwa nowe + bardzo ładnie hałasująca alternatywna wersja kawałka Hard to Reach (5ty ostatni).
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ____Face the consequence alone ____With honour - valour - pride
Jakby się znalazł jakiś maniak twórczości tego pana to w Behind the Mountain mają 2 sztuki boxa debiutu Jesu
o ten - 5 X LP Box set : 250 white vinyl. Tempur material lid
First 200 white vinyl boxes sold come with a signed postcard https://www.discogs.com/release/2300366 ... esu-Deluxe
ja zostanę przy cedeczku tym razem , tym bardziej że mam dwupłytowy z Daymare Rec.
Vexatus7 mies. temu
Tormentor
O tak, scena pod Łodzią zapłonęła niczym Wacław Hajasza!