Lana Del Rabies to jednoosobowy projekt łączący takie gatunki jak Industrial, Death Industrial, Power Electronics z elementami różnych stylów muzyki elektronicznej i eksperymentalnej. Babeczka generuje bardzo ciekawy klimat.
pit pisze: ↑4 mies. temu
Bardzo obiecujący projekt. Najnowszy album jest o wiele bardziej eklektyczny od reszty.
"Shadow World" i "Strega Beata" od kilku dni śmigają sobie na zmianę z Trepaneringsritualen. Świetny klimat mają te płyty. Na żywo również bardzo dobrze się prezentuje.
Nie zapoznałem się jeszcze z pomniejszymi materiałami, ale "Shadow World" i "STREGA BEATA" śmigają u mnie ostatnio dość regularnie. Świetny klimat ma ta muzyka - połączenie wielu różnych elementów zaczerpniętych z różnych gatunków tworzy w tym wypadku nową jakość. Dla mnie osobiście ten projekt to chyba największe muzyczne odkrycie 2024 roku.
Dzisiaj rano za ten starszy materiał się zabrałem. Materiał trochę inny od tego co można usłyszeć na pierwszym pełniaku wydanym w tym samym roku, ale doskonale słychać wszystkie charakterystyczne elementy stylu.