Lis
Moderator globalny

Corrections House

Lis

Obrazek

Obrazek

Sanford Parker elektronika, Mike IX Williams wokale, Scott Kelly gitary i wokale, Bruce Lamont saksofon, to nie mogło się nie udać. Wolicie debiut, dwójkę czy może koncert?

Skład:
Scott Kelly - Guitars, Vocals Neurosis, Scott Kelly, Mastodon (live), Blood & Time, Shrinebuilder, Tribes of Neurot, Absent in Body, Hayward, Mirrors for Psychic Warfare, Razors in the Night, The Road Home, ex-Scott Kelly and The Road Home, ex-Violent Coercion
Sanford Parker - Keyboards, Drum programming Buried at Sea, ex-Twilight, Mirrors for Psychic Warfare, Two from the Eye, ex-Minsk, ex-Nachtmystium, ex-Wrekmeister Harmonies (live), ex-Behold! The Living Corpse, ex-Circle of Animals, ex-Missing, ex-The High Confessions
Bruce Lamont - Saxophone, Vocals Bloodiest, Bruce Lamont, Circle of Animals, Yakuza, ex-Minsk (live), ex-Wrekmeister Harmonies (live)
Mike IX Williams - Vocals Eyehategod, Arson Anthem, Outlaw Order, ex-Drip, The Guilt Øf..., ex-Crawlspace, ex-Suffocation by Filth

Dyskografia:
2013 - Hoax the System / Grin with a Purpose [single]
2013 - Last City Zero
2014 - Writing History in Advance [live]
2015 - Know How to Carry a Whip

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Co ... 3540365522
BC: https://correctionshouse.bandcamp.com/music

Tagi:
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dwa super albumy właśnie dwójka w nowym odtwarzaczu już dawniej rozwalała teraz brzmieniem jeszcze dosadniej i klarownie rozbija wszystko na atomy Mega album, czekam na kolejny strzał.
Lis
Moderator globalny

Lis

Debiut stawiam najwyżej, cudowne połączenie sludge, elektroniki i americany. Doskonała płyta, słuchałem już dziesiątki razy, i z każdym wywołuje te same emocje.

Na drugim miejscu świetny koncert Writing History in Advance.

Na trzecim ostatnia. Szkoda trochę że na drugi plan zeszła ta piękna folkowo-sludgowa korelacja, ale nie ma co narzekać, bo muzyka wciąż bardzo dobra.
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Mnie nigdy nie ruszyło, a przecież skład genialny. W zasadzie to lubię praktycznie wszystkie składowe gatunki tego projektu. W zasadzie - mianowicie nie przepadam za mocno amerykańskim klimatem, redneckami i country. Prawdopodobnie to mnie odrzuca, ale nie mogę powiedzieć by była to zła muza.

Dwójka ma mniej hamburgerów? Sprawdzę więc!
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Debiut zdecydowanie smaczniejszy niż dwójka. Koncertówki nie słyszałem.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Sprawdź sobie. Podzielony na cztery pasujące, jakby tematyczne segmenty. Zajebiście zrealizowany. Brałem udział w ich koncercie i album brzmi lepiej niż live-live :)

!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Sprawdzę sobie.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

no i kolejny zakup obowiązkowy, piszę oczywiście o albumie koncertowym zwłaszcza, że brzmienie zachwalasz, może kiedyś zawitają z tym projektem do nas z chęcią się przejadę, jest może oficjalne wideo z koncertu
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Coś jest:

1.

2.

HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dzięki. Ciekawe w jakim kierunku pójdą na albumie numer trzy, oby dowalili jeszcze mocniej.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Podobno dojebią najmocniej jak tylko się da. Podobno mają nagrać album z coverami Deicide ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Śniło mi się dzisiaj, że słuchałem sobie Corrections House, zatem nic innego nie mogło od rana polecieć. Na ruszt poszły obydwa duże albumy. Ogólnie to kapela, którą raz na kilka miesięcy odświeżam i zawsze słucha się rewelacyjnie. Mroczna mieszanka doom/sludge i industrialu. Nie w sensie elektronicznego intra i outra, a w sensie ciągłego pulsowania bitami oraz szumami. Mnóstwo smaczków. Debiut lepszy niż Know How To Carry a Whip, ale ten drugi też smakowity. Bardzo oryginalne granie.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Ach czasy kiedy wychodziło Corrections House, Greymachine, Anaal Nathrakh było dobre. To były czasy.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przyznam się bez bicia, że bardzo słabo znałem do tej pory ten zespół. Coś tam kiedyś słyszałem, ale za bardzo mi się to w pamięć nie wbiło. Kilka dni temu zapuściłem sobie ich pierwszego pełniaka i zaskoczyło. :) Teraz nie mogę się od nich uwolnić... :)
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Dopiero zaczynam z tematem i już czuję, że szykuje się przykurwisty mjuzik. Za to kocham to forum, mimo że czasami mam ochotę rzucić w diabły jakieś tam udzielanie się tutaj.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Ja dodam ze ten kawalek jest znakomity

Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

DiabelskiDom pisze: 3 lata temu
brzask pisze: 3 lata temu *Corrections House nie znam i chętnie sprawdzę.
Polecam. Industrialny post/sludge metal. Z saksofonem :)

Nie wiem co gra Corrections House.To znaczy wiem co gra Corrections House i zdecydowanie nie jest to ''Industrialny post/sludge metal. Z saksofonem :)''
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Industrial metal i post-industrial z saksofonem?

Nie zapominajcie o Greymachine, to też all-stars band. A saksofon obiecali na drugim albumie, na tym co nigdy nie wyszedł. :(
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pan Efilnikufesin pisze: 3 lata temu zdecydowanie nie jest to ''Industrialny post/sludge metal. Z saksofonem :)''
Dla mnie tak właśnie jest. Można w sumie powiedzieć tak jak @pit, że to industrialny metal z saksofonem, ale jednak dla mnie post/sludge jest tam na tyle istotny, że warto go odnotować przy szufladkowaniu.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Grajo zajebisto muze. A wiadomo że DD uwielbia szufladkować, jak to czyni każdy prawdziwy znawca.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

To jakaś żaluzja? Wyczuwam aronię w Twej wypowiedzi ;)
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Skoro juz musi byc szuflandia to moze Industrialna Poezja Spiewana?
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

"Stare Dobre Małżeństwo 20 lat później" Rock :D
Turris Babylonica e stercore facta est.