pp3088 5 lata temu
Jeden z najlepszych projektów power electronic/death industrial. Jak dla mnie w swojej klasie najlepszy, a w całym gatunku postawiłbym na 2 miejscu (za Navicon Torture Technologies). Muzyka absolutnie nihilistyczna, dekadencka, brudna i obleśna. Przy tym niesamowicie szczera, znacznie bardziej niż większość PE. Jak mówi last.fm Corbelli "wielokrotnie w wywiadach wspominał o swojej fascynacji śmiercią, którą - jak mówił - wyobrażał sobie w postaci pięknej kobiety.". I to faktycznie w tej muzyce słuchać. W porównaniu do innych power electronics gdzie dominują masowi mordercy i pedofile w tekstach tutaj mamy coś ciekawszego, bo do tego wszystkiego dodano nekrofilie, samobójstwa i inne "przyjemne" tematy. Jak już wspomniałem najbardziej cenię sobie w tym projekcie szczerość. I tutaj to czuć.
Najlepsze materiały? Niesłusznie niedoceniany "No More". Kurewsko niespokojna płyta, sprawia fizyczny ból, wokale absolutne mistrzostwo. Dalej Paranoia, Sickness Report oraz Closed Exit za szpitalny, niepokojący klimat.
Ciekawa szata graficzna wydawnictw - tj. okładki bo fizyczniak mi nigdy w ręce nie wpadł, nie wiem nawet czy jest to gdziekolwiek dostępne poza kasetami.
Dziś niestety mniej czasu mam na muzykę, najbardziej chyba oberwało się takim antymuzycznym dziwactwom, wielka szkoda. Potrafią zaczarować.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself
Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay
"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"