Geniusz czy kartofelek?

BC: https://current931.bandcamp.com/music
WWW: https://www.davidtibet.com/
A czemu?
O właśnie, przerobiłem mniej więcej 40-50% dyskografii Current 93 i w znacznej większości jest to nędzne/słabe granie, w dodatku mam wrażenie że wiele kawałków/motywów jest odgrzewana na kolejnych wydawnictwach, czasami w lekko zmienionej formie, a czasami wręcz nachalnie w takiej samej. Są wyjątki jak "Imperium", "Christ and the Pale Queens Mighty in Sorrow", "Swastikas for Noddy", "Crooked Crosses for the Nodding God", kolaboracja z HÖH pt. "Island", "Thunder Perfect Mind" czy "Of Ruine or Some Blazing Starre", ale też żaden z tych materiałów nie jest w mojej ocenie wyjątkowy. Ot dobre/poprawne albumy, na których dużo mieszania styli i eksperymentowania. Dla mnie gość nie jest tak autentyczny jak na początku mi się zdawało, a bardziej groteskowy i trochę ekscentryczny.Hajasz pisze: ↑5 lata temuZ całej dyskografii Current 93 to jakieś 90% jest dla mnie kompletnie niesłuchalna.
Na półce mam raptem płyty Imperium (najlepszy album z całego dorobku Current 93), Thunder Perfect Mind, All The Pretty Little Horses, Soft Black Stars oraz Sleep Has His House. Dodatkowo jeszcze taka mała perełka Current Ninety Three / Michael Cashmore / Christoph Heemann – Untitled.
Nic więcej nie jest mi potrzebne.
Nature Unveiled to chyba mój ulubiony album C93, chociaż sam nie wiem, na pewno jeśli chodzi o ten okres twórczości. Jednak z "wielkiej trójki" zawsze bardziej ceniłem Coil i Nurse with Wound.A co sadzicie o wcześniejszym industrialnym, bardziej mrocznym wcieleniu C93, jak na płytkach Dogs Blood Rising, czy Nature Unveiled, które to znacznie odstają od późniejszych eksperymentów wokół Neofolku?
Niewiele z tego zapamiętałem, a patrząc na to jak oceniłem, to "Nature Unveiled" mnie wynudziło, nieco lepiej było z "Dogs Blood Rising" ale też oceniłem tak, że wracać już do tego raczej nie będę.
Nie dość, że złodziej, to w dodatku nie dopuszczający do siebie prawdydeathwhore pisze: ↑5 lata temuTzn jest możliwość, że MK oszukiwał, ale chcieliśmy zapytać o to Pana Artystę, w sposób grzeczny, to odpowiedź była bardzo niemiła. A potem blokada![]()
Nawet zgadzam się z Dougiem, ale niech już da spokój. Jeszcze przed powstaniem C93 oni wszyscy wiedzieli, że Tibet potrafi być niesamowitym dupkiem.