Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Der Arbeiter

Hajasz 5 lata temu

Obrazek
Der Arbeiter to solowy projekt Juana A. chilijskiego architekta i muzyka. Na koncertach wspomagany przez Diego A. oraz Glorię odpowiadającą za kobiece wokale. Pod względem muzycznym, Der Arbeiter opracował unikalny styl, który najlepiej można opisać jako Electro-Folk. Niewiele wiadomo o tym projekcie gdyż Juan stronił od wywiadów i nie był aktywny w internecie. W 2010 roku Der Arbeiter zakończył działalność pozostawiając po sobie dwa świetne albumy jakże inne w stylu martial industrial.

Dyskografia:
2004 - Reflejos Del Sol
2010 - Holzwege
2010 ‎– Scontrum Act IX [split z Eldar / Liyr]

Discogs: https://www.discogs.com/artist/186145-Der-Arbeiter
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

Umarł król, niech żyje król. O i taka oto niespodzianka się ukazał w postaci nowego albumu Amor Fati, gdzie dźwięki sobie płyną smętnie to barwiąc się elektroniką by potem przejść w folkowe zagrywki rodem z płyt Dead Can Dance albo Death In June a następnie to wszystko przemiło zgwałcić industrialnymi nutami.
Tak niewiele jest na tej płycie dźwięków a tak rozkurwia. Der Arbeiter powrócił i przetasował scenę.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Hajasz pisze:
rok temu
folkowe zagrywki rodem z płyt Dead Can Dance
???
No ale olać to, przesłucham tego Kinga.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Parę płyt DCD to medieval folk.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Ok, niech będzie. Mi się po prostu to określenie kłóci z DCD.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

Towarzyszu @kurz nie bierz tak życia na poważnie :)
Od Spleen And Ideal do Aion DCD jedzie folkiem po całości czy jak tam wolisz muzyką etniczną.
Der Arbeiter absolutnie takiego czegoś nie gra więc jak ktoś liczy na podobieństwa do DCD no to niestety wyłapie szlaga na japę.
Tutaj jest spory miks przeróżnych stylów jak pisałem i wyszło to bardzo mile dla ucha.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Życie jest poważne to i tak je biorę, a DCD to z całą pewnością nie jest muzyka folkowa, to tak jakby powiedzieć, że Pan.Thy.Monium gra jazz. Z tym że napisałeś o zagrywkach folkowych i tu od biedy to trawię. Także powtórzę olać to, nie zamierzam kłócić się z kimś kto ma ponad 40-i lat, to po prostu nie przystoi poważnemu człowiekowi, chyba zgadzasz się ze mną?

Lepiej powiedz, gdzie można tego posłuchać oprócz tuby, bo nie cierpię na tym słuchać muzy.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

I tu jest właśnie problem bo BC nie ma a ja po prostu sobie ściągnąłem album a płytka już leci.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Wydaje mi się, że czytałem wywiad z Lisą w którym mówiła, że długimi latami szukali po bibliotekach muzyki dawnej, w tym też śladów dawnej muzyki folkowej, która zapewne była znacznie trudniejsza do odnalezienia od klasycznej z oczywistych względów i moim zdaniem trudno z powagą wyrazić opinię, że na takim Aion nie ma średniowiecznego folku, albo na Spiritchaser afrykańskiego.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

No i widzisz @Hajasz tyle wpisów w temacie o artyście, którego w polszy ty słuchałeś. Jeszcze jaka ostra dyskusja. I jak tu nie traktować świata poważnie?

Wróć do „Industrial / Ambient / Electronic”