Awatar użytkownika
pit
Tormentor

Soft Cell

pit

Obrazek
Brytyjski duet synth-popowy z lat osiemdziesiątych, który zasłynął wiadomym coverem Glorii Jones. Oprócz tego pijali herbatkę z przedstawicielami lokalnej sceny industrialnej, a czasami nagrywali z nimi muzykę. Jeśli miałbym ich z czymś porównać to z Suicide na niedozwolonym miksie środków pobudzających lub Mozartem ery disco. ;)

Muzyka:

Discogs: https://www.discogs.com/artist/12196-Soft-Cell
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kurde, a ja głupi całe życie myślałem, że to ich kawałek, bo Marylin Manson miał swoją wersję jako Soft Cell cover podpisywaną ;p
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Większość ją tak podpisuje. Może bardziej opierają się na interpretacji Soft Cell, tak jak większoć zespołów metalowych wydaje się coverować "The Green Manalishi" w wydaniu Judas Priest.

A oryginał jest świetny:

Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Pewnie wątku by nie było, gdyby nie rzeczony cover w wykonaniu Coil?
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Cover Glorii? Ja lubię tylko oryginał. A temat założyłem, bo prędzej doczeka się odpowiedzi niż wątek o Factrix, czy innych Konstruktivists.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Czyli nie znosisz wykonania Coil i chcąc się przekonać tak często słuchasz? :P
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Jest mi obojętne. To imo najsłabszy numer na albumie, albo inaczej, najgorzej się zestarzał. Film do niego jest dobry.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Ja bym powiedział, że obojętny jest mi oryginał, gdyż ze wspomnianą Glorią to jedynie dekady temu trochę T Rex jeszcze ze szpulowca trochę posłuchałem.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Ja lubię takie hiciarskie ramoty, o ile Tarantiono nie wrzuci na soundtrack (nawet rękami Boyda Rice'a), bo wtedy są mainstreamowe i passe.