Spine Wrench to angielski zespół działający w pierwszej połowie lat 90-tych XX wieku. Panowi łączyli prosty industrialny metal oparty na zapętlających się riffach i automacie perkusyjnym z punkowym klimatem i nonszalanckim podejściem do obsługi instrumentów. Na koncie mają tylko cztery siedmiocalówki (po dwa kawałki na każdej płytce) i dwa splity. Niestety nie dorobili się pełniaka.
Ostatni skład:
Jarrod - Bass (1992-1996)
Rob Middleton - Guitars, Vocals (1992-1996) Deviated Instinct, Bait, ex-Angst, ex-Teratoid
▼ Byli muzycy
Charlie - Drums (1992-1993) ex-Deviated Instinct, ex-Angst
Dyskografia: 1992 - No Rest for the Wicked [split] 1993 - Spite Junkie [single] 1993 - Tapping the Vein [single] 1994 - Soulscape [single] 1995 - Heeldrag / Green as a Dying Whore [single] 1995 - Def.Master / Spine Wrench [split]
Świetni zawodnicy i wielka szkoda, że nie udało im się wypłynąć na trochę szersze wody i wydać choćby pełny album. Czuć tu ducha crust punkowego łojenia w średnim tempie przyprószonego industrialem.
Całość dyskografii do polecenia ze szczególnym naciskiem na split z Sin.
Jak lubicie zespoły pokroju Axegrinder i jednocześnie doceniacie wczesny Godflesh czy Pitchshifter ...to nie ma się co zastanawiać tylko klikać!
Ostatnio edytowany przez brzaskmiesiąc temu, edytowany łącznie 1 raz.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Ja męczę dzisiaj dwie pierwsze EPki. Na razie mi wystarczy. Resztę sobie na jakiś inny dzień zostawię. Bardzo spoko muzyka, choć w sumie to nawet nie jest szczególnie ciężka. Dość rzadki przypadek zespołu, w którym automat perkusyjny robi klimat zamiast irytować. Taka stylistyka...
Ten split który wrzuciłem wyżej to pewnie najcięższy kaliber w ich dysko. Strona Sin też jak najbardziej do polecenia.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd.. ___Face the consequence alone ___With HONOUR - VALOUR - PRIDE