Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Re: Marilyn Manson

Szajtan 3 mies. temu

Marilyn Manson opublikował klip, który wydaje się być zapowiedzią jego nowego albumu.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 3 mies. temu

Oczyścili go z tych zarzutów o dymanie pierdziaw, co same chciały possać berło Antychrysta? No i fajnie. Maniek ostatnio schudł i nie chla już chyba. Niech się tam chłopu powodzi, nowych dokonań posłucham.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent 3 mies. temu

Kiedyś lubiłem MM, ale niestety jego klasyczna twórczość w moim odczuciu strasznie się zestarzała. Niedzisiejsze, chociaż wtedy nowoczesne, brzmienie, tematyka z dupy oparta o tani szok... Nie oznacza to, że jego powrót mam w dupie, bo podobały mi się jego nowsze albumy. W zasadzie na każdym było coś fajnego.
Obrazek
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 mies. temu

Glam rockowy album nadal trzyma się przyzwoicie.
Awatar użytkownika
Odin Quincannon
Master Of Puppets

Odin Quincannon 3 mies. temu

Jaram się. Znałem, ale nigdy nie byłem wielkim fanem. Coś pstryknęło mi w głowie dopiero przy The Pale Emperor. Mam nadzieję, że zboczek znajdzie w muzyce terapię na smutki życia doczesnego. To może być niezły album. Wreszcie chyba pojawiają się emocje. Znów.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 mies. temu

Ten klip wyżej budzi nawet lekkie nadzieje, na powrót do industrialno metalowej przeszłości, a także motywów z czasów antychrysta. Dobrze, bo może jeszcze coś go natchnęło. Nie to, że nie lubię jego późniejszej twórczości, ale smutny dojrzały pan gwiazda rocka stał się w mojej opinii zbyt grzeczny i cały czas liczę, że jeszcze coś mu się odklei i poczuje drugą młodość.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
void

void 3 mies. temu

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 mies. temu

Owszem, bardzo dobrze i ponownie wskazuje kierunek na powrót do korzeni. Jeszcze byłoby wskazane, żeby odpowiedni skład dokoptował. Dawni kompani się porozchodzili i rzeźbią swoje gdzie indziej.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan miesiąc temu

Marilyn Manson po ponad 4 latach wydawniczego niebytu opublikował premierowy singiel "As Sick As The Secrets Within".

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie miesiąc temu

Moja żona właśnie stwierdziła, że Krzysiek Zalewski ma dziś większe jaja niż Marilyn Manson.

No i tak chyba jest. Okropny, rozmemłany, emogotycki smęt.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas miesiąc temu

porwanie w satanistanie pisze:
miesiąc temu
Moja żona właśnie stwierdziła, że Krzysiek Zalewski ma dziś większe jaja niż Marilyn Manson.
Powinno Cię chyba zastanowić, skąd Twoja żona ma informacje o rozmiarach jaj innych facetów ;)

Przyznać muszę, że ładna piosenka. Jest już do niej teledysk, też ładny. No czekam, czekam.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

Manson był najlepszy kiedy (kradł) przerabiał jakieś retro stylistyki. MA to glam rock, The Golden Age of Grotesque to prekursorzy nu metalu podani w stylistyce noir. Ale tym razem mam nadzieję, że powyższy singiel nie zapowiada kontynuacji tego trendu, ponieważ brzmi jak jakieś bieda, anemiczne Front Line Assembly. Cała płyta w tym klimacie na dobre położy jego karierę.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Eat Me, Drink Me. Zajebista plyta. Manson juz zblazowany sukcesem, ale jeszcze nie smętny.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore miesiąc temu

Ileż to razy próbowałem się do typa przekonać. Bo i na każdym etapie miał jakieś bardzo przyzwoite hity, które zachęcały, żeby tego posłuchać. No ale ni chuja, całe płyty dla mnie są zwyczajnie nudne i męczące.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Kilka takich jest, Antichrist Superstar tylko w całości robi wrażenie. A tak, to chyba masz trochę racji. Ale jaki artysta ma szlagi od A, do Z na każdej płycie? Seler? Stara Metaliczka? No właśnie.
Awatar użytkownika
void

void miesiąc temu

Szajtan pisze:
miesiąc temu
Marilyn Manson po ponad 4 latach wydawniczego niebytu opublikował premierowy singiel "As Sick As The Secrets Within".

Miało zachęcić, a wymęczyło. Pierwsze 30 sekund wizualnie zrobiło na mnie wrażenie, później już byłam znudzona patrzeniem na Mansona, który wygląda jak połączenie Severusa Snape z klaunem z Terrifier. Na plus ośmiornice i całkiem sympatyczny tekst. Twór słabiutki, słodziutki, leciutki, nie czekam na resztę.

Najciekawszym newsem jest to, że urocze ośmiorniczki są tworem AI.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent miesiąc temu

Swojego czasu znałem ludzi skupionych wokół stronki MansonPL. Analizowali, rozbierali na części wszystkie grafiki, gesty, stroje, makijaże Mansona. Wszystko miało tam mieć sens, a Manson był geniuszem, niejako syntetyzującym kulturę przynajmniej kilku dekad. Dla mnie to było zawsze naciągane. Tutaj mamy nijaką melodyjkę, stroje przygotowane przez Polkę i stworki z AI. Na moje straszna nędza.
Obrazek
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

TheAbhorrent pisze:
miesiąc temu
niejako syntetyzującym kulturę przynajmniej kilku dekad.
Bo w zasadzie to robił. Nazywanie go geniuszem, to oczywista przesada. Jednak jeśli ktoś nie lubi infantylizmu Slipknot, lirycznego infantylizmu Reznora i bawarskiego humoru Rammstain, Manson jest o poziom wyżej, a jego pierwsze albumy nieźle się starzeją.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent miesiąc temu

Mówisz? Na moje starzeją się absolutnie hujowo. Już nawet nie dochodzi o brzmienie i muzykę, chociaż odbiłem się od nich kilka razy (muzycznie wolę płyty od HW włącznie), ale są mocno osadzone w swoich latach i teraz ludzie tego nie czają. Androgeniczność, supergwiazda antychryst, bóg w TV, a nawet pudełko śniadaniowe. Ja pamiętam o co chodziło, młodzi? Pokazałem kiedyś foty z książki Mansona kuzynowi, to zapytał co to za brzydka dziwka. Heh. No ale szczerze, typ w podartych rajtuzach. Imidż gorszy niż najgorsze, obśmiane black metale.

Zestawmy to z płytami zespołów, które wymieniłeś. Pierwsze Rammsteiny stały się klasyką i zestarzały z godnością, NIN jest jakie było, bo Reznor nie bazował na opisie współczesności.

Żeby nie marudzić to napiszę, że lubię ostatnie 3 płyty, szczególnie ostatnią, więc nie skreślam typa. Nową piosenką jestem rozczarowany, ale może dalej będzie lepiej.
Obrazek
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 3 tyg. temu

Drugi kawałek. Szykuje się naprawdę żenująco chujowo płyta :cry:
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas 3 tyg. temu

Nie wiem czego chcecie i oczekujecie, ale jest kolejny przyjemny kawałek. Chujowa płyta to ostatnio była. Popek na perkusji daje radę, szkoda że nie wyruchał psa jak sra w teledysku, bo by była większa oglądalność i oceny.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 3 tyg. temu

Nathas pisze:
3 tyg. temu
Nie wiem czego chcecie i oczekujecie, ale jest kolejny przyjemny kawałek. Chujowa płyta to ostatnio była. Popek na perkusji daje radę, szkoda że nie wyruchał psa jak sra w teledysku, bo by była większa oglądalność i oceny.
Za chuja nie wiem, osochozi z Popkiem i Mansonem. Ale jest dobrze! Kiwam nóżko i tupie główko o beton, po ataku padaczki alkoholowej. Myślę, że Brajanowi by się podobało😆
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie 3 tyg. temu

Nie wiem, na pewno posłucham całości jak wyjdzie i może odszczekam, ale na razie mam wrażenie, że to jest kompletnie drętwe, sztuczne i na siłę.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent 3 tyg. temu

Manson musi zacząć szczerzyć sztuczne kły w pierwszym ujęciu, żeby było wiadomo, że to nie przelewki. Tekst odważny niczym polski mafioso z podwórka. Komu on grozi? W dodatku, kogo chce przestraszyć? Jak dla mnie turbo słabe.

A kolorki wyjęte żywcem z The High End of Low.
Obrazek

Wróć do „Rock”