Decybel

Nagrobki

Decybel

Obrazek
Gatunek: necropolo
Członkowie zespołu
Maciek Salamon (gitarka, wokal)
Adam Witkowski (bębenki, wokal)
Miasto rodzinne: trójmiasto
Wytwórnia: BDTA
Informacje
Zespół muzyczny nagrobki tworzą dwaj koledzy: ADAM WITKOWSKI i MACIEK SALAMON

Albumy:
Pańskie Wersety - 2014
Stan Prac - 2015
Granit - 2017

BC: https://nagrobki.bandcamp.com/music
Lis
Moderator globalny

Lis

No właśnie, dobre to? Słyszałem fragmenty, brzmiało ciekawie, i tak jakoś się jeszcze nie zabrałem.
Decybel

Decybel

Ciężko jest mówić o nowej jakości, ale przez zaproszenie gości ( Walicki, Trzaska i Ziętek) to ostatni album to nie tylko prosty punk rock, ale i odjazd w stronę jazzu. Chwytliwości im nie można było zarzucić nigdy wiec myślę że zawiedziony nie będziesz.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Będę miał okazję zobaczyć ich w Zielonej w przyszłym tygodniu. Oczekiwań nie mam, więc na totalnym luzie.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

blue_calx pisze: 3 mies. temu Będę miał okazję zobaczyć ich w Zielonej w przyszłym tygodniu.
Nie zobaczyłeś :( Zobacz co straciłeś :

Tymczasem powstał projekt Jagódki dla przedszkoli i klas 1-3. Nagrobki dla dzieci! Znane utwory w nieco zmienionych tekstach o radosnym wydźwięku :)
Takie trochę Lao Che 'Dzieciom' tylko lepiej ;P

Teraz wyleję trochę żółci.
Uważam, że na takie rzeczy powinny iść dotacje i wsparcie
Ale nie, lepiej dać 17 milionów z PARP dla gówno-spółki Olgi Tokarczuk na zrobienie gry komputerowej, która nigdy nie powstanie. Pani Olga zatrudnia tam m. in. swoje koleżanki i syna, a rok od istnienia - w 2023 odnotowała prawie 350 tys. straty. Trzeba pomóc.
Albo lepiej dać roczne stypendium Jasiowi (tfu)Kapeli z Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa - 5k brutto na pisanie piosenek do musicalu o historii zakazania aborcji w Polsce. Uśmiechniętej Polsce :) Pierwszy przelew już pewnie poszedł. Oczywiście wena przez rok może się nie pojawić, więc możliwe przedłużenie komfortu artysty-poety.

A Wy co biedaki, dalej wstajecie co dzień do roboty rano za mniej lub niewiele więcej?

Nagrobki dają ukojenie. Jesteśmy maaaali... naprawdę maaaali....
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Nathas pisze: 4 tyg. temu
blue_calx pisze: 3 mies. temu Będę miał okazję zobaczyć ich w Zielonej w przyszłym tygodniu.
Nie zobaczyłeś :( Zobacz co straciłeś :
[...]

Tymczasem powstał projekt Jagódki dla przedszkoli i klas 1-3. Nagrobki dla dzieci! Znane utwory w nieco zmienionych tekstach o radosnym wydźwięku :)
Takie trochę Lao Che 'Dzieciom' tylko lepiej ;P

[...]

Fakt, nie byłem. Ważniejsze były inne uciechy doczesne, choć jakby była powtórka, to bym poszedł na bank.
A Nagrobki dla Dzieci to ostateczny dowód na rozwarstwianie się matrixa, czy gdzie my tam żyjemy.
Dobre poczucie humoru.
Nothing inside.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Nathas pisze: 4 tyg. temu Teraz wyleję trochę żółci.
Uważam, że na takie rzeczy powinny iść dotacje i wsparcie
Myślisz, że Tokarczuk i Kapela zostali zmuszeni do wzięcia dotacji, a Nagrobkom zabronili złożyć wniosek? Chyba, że masz jakieś informacje wykraczające poza poziom nagłówków z tabloidów.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Po prostu, prawaki wychodzą z założenia, że nie wyciągają łapę po dotacje... i przergywają na tym.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A te całe nagrobki to prawackie, czy tak sobie losowe rzeczy piszemy?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

yog pisze: 3 tyg. temu A te całe nagrobki to prawackie, czy tak sobie losowe rzeczy piszemy?
Nawet nie wiem. Tak obstawiam, bo pan @deathwhore lewicuje, znaczy się, tak mu się wydaje, bo lewicy od 89 nie ma. Sugerowałem się tylko jego postem. Nie znam poglądów gości z Nagrobka.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Ty w ogóle niewiele wiesz.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

deathwhore pisze: 3 tyg. temu Ty w ogóle niewiele wiesz.
Ciągle się uczę. A mam od kogo😆