Nie znałem twórczości grupy Closterkeller. Znałem 2 utwory, w porywach 3.yog pisze: ↑5 lat temu Gdzie Closterkeller, a gdzie Sisters of Mercy. Tu nie trzeba żadnych uprzedzeń, żeby uznać Closterkeller za coś chujowego. Wystarczy po prostu znać te głupie Sisters of Mercy, Depeche Mode, czy cokolwiek z tysięcy innych, w chuj lepszych zespołów. Ryszard tu jeszcze takie hordes zapodaje jako przykład polskiej rockowej muzy jak Wilki. No panowie, kurwa, słyszeliście pierdoloną Budkę Suflera kiedyś?
Słuchając wokalistów nie zastanawiam się, kogo bym chętniej przeleciał i tego muzę wolę i podobne kryteria stosuję wobec wokalistek. Wiem, może to dziwne![]()
Gówno prawda! AO sama podkreślała przez lata, że Closterkeller to zespół celujący w tzw. gotyckie klimaty i tzw. gotycką publikę. Jakiś czas temu się nagle pozmieniało i się dowiedziałem z wywiadów, że nigdy nie mieli nic wspólnego z gotykiem... No to widocznie ja jakiegoś innego Closterkeller przez te wszystkie lata słuchałem. Co się zmieniło przez te lata? Tzw. gotyk stał się w pewnym sensie synonimem obciachu, głos powoli wysiada, a dupa już za bardzo wylewa się spod gorsetu... No to jakiś czas temu przyszedł czas, żeby wysrać się na gotyk. No to tylko jeszcze pozostaje czysto techniczne pytanie, czy AO kłamała przez te wszystkie lata czy kłamie teraz?
Po pierwsze to miał być tzw. skrót myślowy, a po drugie to chyba niewiele gorsetów widziałeś...Zsamot pisze: ↑3 lata temu ps. Gorset nie opina raczej pośladków, by się wylewały...
Mała edukacyjna pomoc: wybierz grafikę i popatrz, co to ten gorset.
https://www.google.com/search?client=fi ... d&q=gorset
Gorset – część ubioru damskiego używana od końca XIV wieku. Podstawowym zadaniem gorsetu było niegdyś głównie usztywnienie korpusu, uwydatnienie biustu, podkreślenie i wysmuklenie linii talii, dziś natomiast gorsety służą także redukcji tkanki tłuszczowej, wzmocnieniu mięśni brzucha, przywróceniu jędrności skóry po np. ciąży
No i super... No to teraz sprawdź sobie wyniki Wielkiego G. dla frazy "samozaoranie"...Zsamot pisze: ↑3 lata temu @Vexatus nie chcę Ci psuć efektów romantycznych poszukiwań:Gorset – część ubioru damskiego używana od końca XIV wieku. Podstawowym zadaniem gorsetu było niegdyś głównie usztywnienie korpusu, uwydatnienie biustu, podkreślenie i wysmuklenie linii talii, dziś natomiast gorsety służą także redukcji tkanki tłuszczowej, wzmocnieniu mięśni brzucha, przywróceniu jędrności skóry po np. ciąży
Tego też dla siebie nie umiesz znaleźć?Vexatus pisze: ↑3 lata temuNo i super... No to teraz sprawdź sobie wyniki Wielkiego G. dla frazy "samozaoranie"...Zsamot pisze: ↑3 lata temu @Vexatus nie chcę Ci psuć efektów romantycznych poszukiwań:Gorset – część ubioru damskiego używana od końca XIV wieku. Podstawowym zadaniem gorsetu było niegdyś głównie usztywnienie korpusu, uwydatnienie biustu, podkreślenie i wysmuklenie linii talii, dziś natomiast gorsety służą także redukcji tkanki tłuszczowej, wzmocnieniu mięśni brzucha, przywróceniu jędrności skóry po np. ciąży
HIM grał cukierkowy mroczny gotyk, ale wchuj lepiej
Bo cukierkowo mroczny gotyk kiepsko brzmi na szufladkę. A i VV ma o wiele lepszy wokal od Anji O. Sam Closterkiller ma kilka niezłych numerów. Nawet kiedyś na koncercie byłem. Na jakimś feście grali jako gwiazdy. Przed nimi Mech.
Robię sobie jaja.
Ale wiesz, że za muzykę, teksty - w tych najlepszych latach to odpowiadał facet, nie Maja?kataton88 pisze: ↑miesiąc temu Ogólnie gdy kobity biorą się za erotyki / intymne teksty, to robi się nieciekawie. Vide: wspomniany tam wyżej Moonlight. Lepsze już szmaragdowe noce w kryształowych zamkach, czyli taki bezpieczny gotycki kicz.
Co do gotyckiej etykiety - dla mnie Kaśka Kowalska z debiutu jest bardziej "gotycka", cokolwiek to znaczy. Niemniej jednak to Closterkeller "zainfekował" scenę, byśmy mieli ku jej - sceny - chwale takie prawdziwe, siermiężne neogotyki z paniami i mhroczną muzyką. Ale sam temat był na tyle nierozwojowy, że nie dziwię się, że ta gotycka etykietka komuś po latach ciąży.
"Władza" - zajebisty teledysk z tymi skinami w mandarynach. Ogólnie co fajniejsze i bardziej słuchalne kawałki to te społeczne z zakazem skrętu w prawo.