Awatar użytkownika
pit
Tormentor

Re: Nirvana

pit 4 lata temu

- to ten metaluch Grohl ;)

Tagi:
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard 4 lata temu

Prawie jak typeo :) ten cover coveru.

A Grosza tak kurwa nie lubię. Infantylny z tą swoją pozą konesera cocka. Lajbrarian hard rocka i metalu w XXIw. A jeszcze za bembeniarza cichutko i grzecznie za zestawem. Zbawca voivod i palm dessert; pogrzeb Lemmiego... Lizanie wszystkim dupy. Pcha się. Ale Probota będę bronić :)

!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 4 lata temu

Ryszard pisze:
4 lata temu
A Grosza tak kurwa nie lubię. Infantylny z tą swoją pozą konesera cocka. Lajbrarian hard rocka i metalu w XXIw. A jeszcze za bembeniarza cichutko i grzecznie za zestawem. Zbawca voivod i palm dessert; pogrzeb Lemmiego... Lizanie wszystkim dupy. Pcha się.
Lepiej bym tego nie ujął.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot 4 lata temu

Mi tam nie przeszkadza, a parę fajnych kawałków ma na koncie tej swojej kapeli, w tym boski klip, gdzie gra razem z jakimś kolesiem dwóch zwyroli. Probot bardzo fajny.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard 4 lata temu

Niby GNR to śmiechy hihy ale różnorodnością utworów przebijają wszystkie szabloniki - hity Dejwa
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 4 lata temu

Ryszard pisze:
4 lata temu
dj zakrystian pisze:
4 lata temu
Ale cover Unleashed to Nirvana poczyniła..trochę dla beki, ale jednak😆
Dawaj dawaj zapodawaj
Z tego smarkfona nie da rady, ale wpisz se w gugla Nirvana - Unleashed cover. Autentyczne. Onward into Battle to jest.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard 4 lata temu

Obrazek

I co ja tam wypisywałem?
Awatar użytkownika
Schoolboy

Schoolboy 3 lata temu

Właśnie imprezuję z młodzieżą i leci Nirvana i pada takie pytanie kto tak jeszcze grał? Dopytuję ale o co konkretnie chodzi? To padają teksty w stylu mocny krzyczący wokal, luzackie granie, narkotyki i inne cukierki. Youtube wyświetlił mi jakiś H-Blokckx ale to mierne jest, Bullet For My Valentine ooo i tu już lepsze granie bo darcie kopary rasowe a tak poza tym to jakieś Crazy Town, Blink 182, The Cranberries (to też ekipie się podobało bo sporo emocji jak i rockowego ognia).
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Słaby troll panie Schoolboy. Kto tak jeszcze grał? Nikt, nawet w obrębie grunge.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 3 lata temu

Porównanie Crazy Town czy H Blocx do Nirvany to jakby wołanie o chuja do dupy. Najbliżej chyba Mudhoney byłby brzmieniowo, chociaż nie do końca. Niedawno na żydtubie odkryłem jedyne demo Fecal Matter, czyli pierwszej kapeli Cobaina. Pomimo podłej jakości jest to kawał porytego, ciężkiego grania spod znaku wczesnego Melvins. Zresztą gra tam Dale Crover. Przy tym demie Bleach brzmi przystępnie.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 3 lata temu

O proszę, "szpieg" naszego zaginionego, opolskiego kolegi wrócił :D :D :D
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 3 lata temu

Ja bym powiedział, że ten Melvins to niegłupi pomysł. Tzn. raczej wczesna Nirvana coś tam miała od nich, bo później to już poszli swoją drogą.

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 lata temu

Powiązania miedzy Melvins, a Nirvaną są oczywiste. To szkolni kumple, Dale grał trochę w Nirvanie, Kurt leżał na konsolecie w trakcie nagrywania Houdini i tak dalej. ;)

A tu inny z tropów. Gdybym został gitarzystą to chciałbym być jak ten Pan:

Obrazek

Btw. to ulubiony gitarzysta Lesa Paula.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 3 lata temu

Zajebiste! ;)
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 lata temu

Nie wiem, czy śmieszniejsze było Megadeth, czy Pantera przez ten typowo dimebagowy riff.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 3 lata temu

NIrwanka 3/4 swoich hiciorów ma podkradzione, trzeba o tym przypominać.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Sacrum_Profanum
Master Of Reality

Sacrum_Profanum 3 lata temu

Derelict Machine pisze:
3 lata temu
Masz na myśli covery, czy że jebali od innych artystów? Rozwiń proszę, jak już myśl zaczynasz ;).
卐 卐 卐 POPEŁNIJ SAMOBÓJSTWO - PRO BONO PUBLICO 卐 卐 卐 BLACK METAL TO KILOF
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 3 lata temu

Jutro mogę zrobić listę, bo idę spać, ale na początek cały riff w "Come As you Are" jest zerżnięty z "Eighties" Killing Joke
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Cokolwiek...i tak był to jeden z najbardziej wpływowych i ważnych zespołów rockowych na tej planecie. Regularnie wracam, a na urlopie nadrobiłem "Live and loud", bo gdzieś mi jakoś uciekło. Moim zdaniem jeden z najlepszych ich koncertów (z tych co dotąd udało mi się usłyszeć).

A że coś tam podjebane, to mudżynie prośba, większość metalu jest oparta na podjebanych riffów. Kogoś to jeszcze obchodzi w ogóle?
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 3 lata temu

"Większość metalu"

Walnąłeś jakimś ogólnikowym absolutem, a masz cokolwiek na poparcie tej tezy?

Większość metalu raczej zdecydowanie nie ma pokradzionych riffów.

A kogoś może obchodzić, że Nirvana ma pokradzione, więc bez spiny proszę... To, że ty masz wyjebane nie oznacza, że kogoś to nie zaciekawi.

A tutaj lista, nie chciało mi się robić swojej, to wklejam co ktoś skompilował na reddicie:

Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz 3 lata temu

Jak to dobrze dowiedzieć się, że grupa którą uważasz za zajebistą, wpływową, oryginalną nie jest zajebista, wpływowa, oryginalna, bo zajebywala patenty od innych grup.

A serio, moje osobiste zdanie jest takie, że ogólny sound Nirvany, nie wiem pewna pesymistyczna ich hiciarskość jest na tyle unikalny/unikalna, że ten powyższy „fakt” nie ma dla mnie znaczenia. Dużo było takich artystów, którzy do pewnych znanych patentów, pomysłów, sposobów grania, melodii, niech będzie nawet riffów, dodawali coś takiego, co ich muzę czyniło czymś bujającym się w zupełnie innym wymiarze, będącym nową jakością.

W odbiorze muzyki nie jestem radykałem, i nie zamierzam nim być.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 3 lata temu

Tym bardziej, że spora część tych przykładów to śmiech na sali, jak to, ze Cobain powtórzył za Pettingiem jejejeje :D albo powtórzony punk rockowy riff oparty na triadzie harmonicznej - no niespotykana sprawa. Bo już żeby stwierdzić, że riff ze Smells jest zajebany z Boston to naprawdę trzeba mieć dużo woli, dobrej lub złej, sam nie wiem. Ale na pewno trzeba coś chcieć udowodnić za wszelką cenę :D
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 3 lata temu

deathwhore pisze:
3 lata temu
Bo już żeby stwierdzić, że riff ze Smells jest zajebany z Boston to naprawdę trzeba mieć dużo woli, dobrej lub złej, sam nie wiem.
Nie. Trzeba mieć małe rybki w głowie... ;)
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

deathwhore pisze:
3 lata temu
Tym bardziej, że spora część tych przykładów to śmiech na sali, jak to, ze Cobain powtórzył za Pettingiem jejejeje :D albo powtórzony punk rockowy riff oparty na triadzie harmonicznej - no niespotykana sprawa. Bo już żeby stwierdzić, że riff ze Smells jest zajebany z Boston to naprawdę trzeba mieć dużo woli, dobrej lub złej, sam nie wiem. Ale na pewno trzeba coś chcieć udowodnić za wszelką cenę :D
Skoro na tym polega złodziejstwo Nirvany, to analogicznie w metalu :| składa się ono na 90% wszystkich treści.

Zresztą samo pojecie "gatunku muzycznego" można by przetłumaczyć jako "hurtowe legalne złodziejstwo" ;)
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Widzę wzburzenie wśród swetrowych fanów, ale prawda jest taka i prawda jest jedyna, że najlepsze, co tam sobie Nirvana nagrała, to coverki :)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

yog pisze:
3 lata temu
Widzę wzburzenie wśród swetrowych fanów, a prawda jest taka i prawda jest jedyna, że najlepsze, co tam sobie Nirvana nagrała, to coverki :)
:) :) :) Nawet nie jestem fanem, raczej byłym hejterem "z zasady", wiec przyznać muszę ze rozśmieszyłeś mnie serdecznie. Znajduje link do mojego młodego nastoletniego wieku i trumetalowych postaw.... 15 lat??? Ale skoro o coverkach to kilka linków do tego co analogicznie i logicznie rzecz biorąc, inne zjeby robią najlepiej

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 lata temu

Ktoś w komentach pod Eighties na youtubie:
1. Smells like teen spirit - “Godzilla BOC” sounds the same, just sped up [...} no wonder they hated this song, because they stole it, right? and “the daggerman that girl”, “pixies” u-mass”
2. Come as you are - 22 faces Garden of delight, The damned life goes on
3. Rape me - “Mudhoney need”
4. Heart shaped box - “Butthole surfers Bar b q”, even vocal part “HEY WAIT”
5. Aneurysm - “Fang an invitation”
6. About a girl - “Hrast - Parni Valjak”, croatian band, Krist Novoselic is from Croatia...
7. Polly - “The 4 skins on the streets”
8. Breed “wipers potential suicide”
9. Mr moustache- “Paul revere the raiders - hungry”(the riff in the middle)
10. Been a son - “zebra don’t walk away”
11. Very ape - “Kanishka”
12. Milk it - “melvins it’s shoved”
13. Scentless Apprentice “the cult in the clouds”
14. Big long now - “sister europe”
15. Mr. butter worth - “devo too much paranoias “
16. Endless nameless - “butthole surfers u.s.s.a
17. Spank thru - El Clavo
Endless nameless to strzał w dziesiątkę.

Ja bym chciał wiedzieć kogo okradło Nine Inch Nails. Na debiucie głównie Depech Mode.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

pit pisze:
3 lata temu
Ktoś w komentach pod Eighties na youtubie:
1. Smells like teen spirit - “Godzilla BOC” sounds the same, just sped up [...} no wonder they hated this song, because they stole it, right? and “the daggerman that girl”, “pixies” u-mass”
2. Come as you are - 22 faces Garden of delight, The damned life goes on
3. Rape me - “Mudhoney need”
4. Heart shaped box - “Butthole surfers Bar b q”, even vocal part “HEY WAIT”
5. Aneurysm - “Fang an invitation”
6. About a girl - “Hrast - Parni Valjak”, croatian band, Krist Novoselic is from Croatia...
7. Polly - “The 4 skins on the streets”
8. Breed “wipers potential suicide”
9. Mr moustache- “Paul revere the raiders - hungry”(the riff in the middle)
10. Been a son - “zebra don’t walk away”
11. Very ape - “Kanishka”
12. Milk it - “melvins it’s shoved”
13. Scentless Apprentice “the cult in the clouds”
14. Big long now - “sister europe”
15. Mr. butter worth - “devo too much paranoias “
16. Endless nameless - “butthole surfers u.s.s.a
17. Spank thru - El Clavo
Endless nameless to strzał w dziesiątkę.

Ja bym chciał wiedzieć kogo okradło Nine Inch Nails. Na debiucie głównie Depech Mode.
Sporo rożnej muzy słuchali... praktycznie wszystkiego musieli słuchać. ;) Zeby kraść to trzeba wiedzieć skąd.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 lata temu

Nie mówię, że to 100% prawda. Jednak kilka z tych grup łapie się na oficjalną listę ulubionych Cobaina.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

A może ktoś odkrył znajome dźwięki, brzmienie, styl grania który kiedyś utożsamiał tylko z Nirvaną. Nie jeden poznał N a dopiero później takie S9nic Youth. Oczywiście nic nie twierdzę bo nie wiem i nie sprawdzam. Davida Bowiego nikt o plagiaty nie posądza a facet pożyczanie potrafił zmienić w cały styl.
Awatar użytkownika
Schoolboy

Schoolboy 3 lata temu

Derelict Machine pisze:
3 lata temu
Nirvanka, kaszanka, katanka, pidżamka ziomuś oni nawet gdyby odgrywali czyjeś płyty 1:1 tylko ze swoim logo i tak zrobiliby to lepiej.
Tak więc ziom nie unoś się bo historii nie zmienisz.
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin 3 lata temu

Najwiekszy wplyw na Nirvana mial Venom.

Venom.

Amen mialo byc.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 3 lata temu

Wędrowycz pisze:
3 lata temu
A że coś tam podjebane, to mudżynie prośba, większość metalu jest oparta na podjebanych riffów. Kogoś to jeszcze obchodzi w ogóle?
No może nie większość, ale z pewnością duża jego część. :)
Derelict Machine pisze: "Większość metalu"

Walnąłeś jakimś ogólnikowym absolutem, a masz cokolwiek na poparcie tej tezy?

Większość metalu raczej zdecydowanie nie ma pokradzionych riffów.
Ja mam uszy i ponad 30 lat doświadczenia codziennego zgłębiania tematu jako fan/słuchacz i grajek. ;) Zdanie na ten temat mam mniej więcej takie jak kolega @Wędrowycz. W tym (i nie tylko tym) gatunku wszyscy "pożyczają" sobie wszystko od wszystkich. Żeby nie było, że to jakiś "ogólnikowy absolut" to polecam choćby tak na szybko te dwa (pierwsze lepsze znalezione w 3 sekundy) świeże filmy obadać. ;)

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Jak byłem młody to pamiętam, że Kata nie szanowałem za bardzo, bo znałem ze 3 kawałki, w których to leci riff z Mety, to z Iron Maiden i na swoją młodą logikę to brałem, że skoro znam kilka riffów, które podjebali, to czemu mam zakładać, że reszty też nie ukradli? I tak ich miałem parę lat za taki cover band słynnych kapel z zachodu, aż kiedyś mi się udało zajarzyć, że to najlepszy polski zespół metalowy w historii.

Ogólnie to normalnym dość zjawiskiem jest w sztuce, że ta najlepsza rodzi się z kradzieży cudzych pomysłów. Dobra się inspiruje, najlepsza kradnie jakby było jej własne.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

Pisałem powyżej... Samo istnienie gatunków, styli jest tego najlepszym dowodem.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Dalej dziwię się, że niektórzy tak mocno rozkładają muzykę na czynniki pierwsze i przykładają wagę do tego, że ktoś mniej lub bardziej zamierzenie podjebał od kogoś innego riffy.
Bambo prośba.
Kiedyś też się w takie gówna zagłębiałem, z wiekiem po prostu skupiam się na samej muzyce, klimacie, tekstach ewentualnie. Inaczej odbiera to dużo przyjemności z samego odbioru muzyki. Nie wiem czy można to nazwać dojrzałością i latami osłuchania w różnych gatunkach. Bardziej po prostu wyjebaniem ;)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Mi nie odbiera, dodaje.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz 3 lata temu

Serio? Zawsze wydawało mi się, że zbyt "ścisłe" podejście do muzyki odbiera przyjemność. Zresztą gdybym się zbyt mocno zagłębił w szczegóły techniczne pewnie nie czerpałbym przyjemności ze słuchania choćby Archgoat, Ildajrn czy Mortician.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

No, jak dla mnie wzajemne inspiracje i przenikanie się w sztuce, z kradzieżą riffów włącznie, to jeden z najbardziej interesujących jej aspektów, po samym odbiorze może nawet dla mnie najciekawszy. W szczegóły techniczne nie wnikam, bo nie jestem muzykiem - słucham, to mam skojarzenia.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł 3 lata temu

yog pisze:
3 lata temu
No, jak dla mnie wzajemne inspiracje i przenikanie się w sztuce, z kradzieżą riffów włącznie, to jeden z najbardziej interesujących jej aspektów, po samym odbiorze może nawet dla mnie najciekawszy. W szczegóły techniczne nie wnikam, bo nie jestem muzykiem - słucham, to mam skojarzenia.
Wszystko dobrze tylko to przenikanie nie moze konczyc sie na Venom i Bathory :!: :P
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 3 lata temu

Nie wiem do końca do czego to komentarz, czy tylko taka przypadkowa uszczypliwość, ale fakt, że automat w Twilight of the Gods odgrywa Child in Time Purpli jakoś nie spowodował w momencie odkrycia tego, że nagle przestał to być mój ulubiony kawałek Bathory, podobnie jak odkrycie Amebix z singli/epek i ich rzekomego wpływu na Venom nie odebrało mi przyjemności ze słuchania tej czarciej hordy. Co innego, gdy kradnąc riffy nie ma się własnej tożsamości, bo dla takich złodziejaszków, to raczej zostaje tylko pogardliwy uśmieszek.
deathwhore
Tormentor

deathwhore 3 lata temu

Wędrowycz pisze:
3 lata temu
Serio? Zawsze wydawało mi się, że zbyt "ścisłe" podejście do muzyki odbiera przyjemność. Zresztą gdybym się zbyt mocno zagłębił w szczegóły techniczne pewnie nie czerpałbym przyjemności ze słuchania choćby Archgoat, Ildajrn czy Mortician.
Ja się zagłębiam i nie mam problemu, żeby 2 z wyzej wymienionych bardzo lubić i dość często do nich wracać.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 3 lata temu

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/202 ... ref=slider

Co za imbecyl... Powinien pozwać swoich rodziców skoro za 200 dolców zgodzili się na taką akcję.
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros 3 lata temu

Facet ma te 30 lat, po prostu zwietrzył łatwy zarobek. Po zgarnięciu takiego odszkodowania będzie mógł leżeć wyjebany kołami do góry do końca życia. Ot cała tajemnica kryjąca się za tym zabawnym newsikiem. Łatwa kasa. :)
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Sacrum_Profanum
Master Of Reality

Sacrum_Profanum 3 lata temu

Nebiros pisze:
3 lata temu
Facet ma te 30 lat, po prostu zwietrzył łatwy zarobek. Po zgarnięciu takiego odszkodowania będzie mógł leżeć wyjebany kołami do góry do końca życia. Ot cała tajemnica kryjąca się za tym zabawnym newsikiem. Łatwa kasa. :)
Nic dodać nic ująć, takie same wnioski miałem po przeczytaniu tego artykułu. Mam nadzieję że chuja dostanie, a nie pieniądze.
卐 卐 卐 POPEŁNIJ SAMOBÓJSTWO - PRO BONO PUBLICO 卐 卐 卐 BLACK METAL TO KILOF
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent 3 lata temu

Sacrum_Profanum pisze:
3 lata temu
Mam nadzieję że chuja dostanie, a nie pieniądze.
O ile nic się nie zmieniło to każdy może zobaczyć, że huja już ma i pewnie dlatego chce pieniądze :D
Obrazek
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian 3 lata temu

Ten typ pozował z okładką Nevermind przy okazji reedycji płyty. Wtedy mu nie przeszkadzało. No ale doszedł do wniosku, że popłynie za hajsem jak na bohatera okładki przystało.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot 3 lata temu

Tragiczny koleś. Na pewno będzie miał "fejm", o jakim nigdy nie marzył. ;-)
Dzban, jakich mało. A może wcale nie mało...

Miesiąc temu sobie na Spotifie obleciałem "Nevermind" i In utero". Ależ świetnie się tego słucha. Po prostu nic się nie zestarzały. Zresztą z tego "złotego" okresu grunge, co non stop leciały w MTV chyba żadna płyta nie straciła na wartości. Wręcz mocniej doceniam ich dopracowanie. Ale to już inna sprawa.

Jestem ciekaw, czy gdyby Kurt nie miał wystrzałowego pomysłu na siebie, czy lider Foo Fighters miałby większy udział w muzyce Nirvany...
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit 3 lata temu

Okazja czyni złodzieja.

Ja się ostatnio przekonałem, że wściekli obsesyjni fani Nirvany istnieją do dzisiaj. Goście z Melvins puszczą w wywiadzie jakiś żart na temat Nirvany, albo nie traktują Kurta jak wcielonego boga, na youtubie natychmiast pojawia się setki komentarzy, że jak w ogóle śmią śmieć i że to beztalencia. A Buzz na pewno jest zmęczony ciągłym pytaniem go o to jaki był Cobain.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz 3 lata temu

pit pisze:
3 lata temu
Okazja czyni złodzieja.
A dlaczego zaraz złodzieja? Skoro w USA są takie przepisy prawa to każdy może się na nie powołać i walczyć o swoje. To ten sam standard gdy jakieś panie przypominają sobie po 30 latach, że ktoś je molestował a ten ktoś to obecnie bardzo znana osoba.
Nie chce mi się szukać ale gdzieś jakiś koleś pozwał swoich rodziców za to, że go urodzili a on nie wyrażał na to zgody. Tak więc każdy jeżeli ma taką możliwość a adwokaci wyczują łatwą forsę próbuje wziąć swój kawałek tortu.
GRINDCORE FOR LIFE

Wróć do „Rock”