pampa 3 tyg. temu
Czas napisać coś na temat nowego albumu bo już go trochę razy przemieliłem. Bardzo dużo świeżości i pomysłów chociaż jest dużo naleciałości w poprzednich płyt. Fajnie, że jest dużo ,, miażdżących" zwolnień co zawsze było ich znakiem rozpoznawczym!!! Nie wiem czy ktoś z was zauważył ale w kawałku ,,Seraphim Enslavement" jest zerżnięty riff z Pestilence z kawałka rozpoczynającego płytę ,,Spheres" tj. ,,Mind Reflections" ale kawałek bardzo zacny. Na pochwałę zasługuje na pewno kawałek ,,Immortal Execration", który zaczyna się riffem rodem z Morbid Angel, a następnie pięknie się wkręca swoją ciężkością by przejść w techniczny rozpier...l typowy dla Suffocation miazga!!!! Trzeba przyznać, że nowy wokalista spełnia swoje zadanie w 100 procentach kuur..a jestem pod wrażeniem. Płyta bardzo udana dużo się dzieje oczywiście seans nie jest na jedno przesłuchanie bo jeszcze coś jestem w stanie odkryć na tej płycie. Osz kur..a bardzo dużo ciężkiego i technicznego grania, które wieńczy ,,Ignorant Deprivation" z ,,Breeding The Spawn" dla mnie 100% tego czego po nich spodziewałem. Polecam nowy album z całego serca!!!