Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

ZOM

DiabelskiDom 2 lata temu

Obrazek
Death metalowe gruzowisko mieszane z crust/punkiem? Oczywiście. Przed państwem irlandzki ZOM. Tzn z tym "mieszane z crust punkiem" to może trochę przesada, bo to raczej sypiący zewsząd kosmiczny strop death/bleczor, ale na iście crustowo-punkowym sterydzie. Mieszanka wybuchowa, bo mamy tu wywrotkę kamorów, proste, ale nie radosne riffowanie, gęste, nieprzejrzyste brzmienie, warkotliwy warkot gardłowego a do tego smaczki w rodzaju industrialnych sprzężeń. Chaos i bulgot mieszany z wręcz moshującą wściekłością. Bardzo dobra rzecz.

Skład:
Chthon - Bass, Vocals
Sabbac - Drums ex-Fuil na Seanchoille (live)
Sodomaniac - Guitars, Vocals

Dyskografia:
2011 - Demo [demo]
2012 - Hells Pleasure MMXII [demo]
2013 - Multiversal Holocaust [EP]
2014 - Flesh Assimilation

MA: https://www.metal-archives.com/bands/ZOM/3540339505
BC: https://zom666.bandcamp.com/music
Panzer Division Nightwish

Tagi:
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

Czemu, za przeproszeniem kurwa, nic nowego nie nagrywają?
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

Materiały poprzedzające pełniaka są niezłe, ale nie zaintrygowały mnie tak mocno, jak on. Jest kosmos, są sample z horrorków i scifiaków. Tylko dlaczego kapela nic więcej nie wydała? Osiem lat kurwa, ale strata. Ja chcę więcej!
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 2 lata temu

Właśnie słucham EPki "Multiversal Holocaust". Super płytka! Bardzo mi się podoba, choć momentami nieco irytuje mnie echo na wokalach, bo zamula odbiór całości... Zdecydowanie będzie słuchane!
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict 2 lata temu

Vexatus pisze:
2 lata temu
Właśnie słucham EPki "Multiversal Holocaust". Super płytka! Bardzo mi się podoba, choć momentami nieco irytuje mnie echo na wokalach, bo zamula odbiór całości... Zdecydowanie będzie słuchane!
A mi się właśnie ten delay podoba w chuj, jest użyty bardzo dobrze i nadaje całości dodatkowego wymiaru przestrzeni. No ale ja w deathu i blacku nie traktuję wokalu jako "wokalu" w klasycznym tego słowa znaczeniu, tylko jako kolejny instrument nadający utworom atmosferę.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom miesiąc temu

Pyk, pyk, pyk. Wymieniłem ŚK na JSN więc czas trochę odświeżyć ten świetny materiał. Splatter 45-rpmowy się kręci, wywrotka gruzu spada wprost na nasterydowane crust/punkiem kosmiczne działo unicestwiające ziemskie życie. Bardzo dużo na tej płycie robią dodatki i wykończenia w postaci sprzęgów i industrialnych bzyków oraz krzyczący, mocarny growl obłożony toną pogłosu. Świetna, brutalna, chuligańska i kosmiczno-mroczna płyta.

Obrazek

Okładka pana Zbyszka w dużym formacie wygląda przepięknie. Bardzo zajebisty obrazek.
Panzer Division Nightwish

Wróć do „Death Metal”