Jak oceniasz "The Empire"?

10
2
5%
9
2
5%
8
5
12%
7
7
17%
6
8
20%
5
7
17%
4
2
5%
3
1
2%
2
1
2%
1
6
15%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Nowa rzecz od Vader mnie zawsze cieszy. A jeszcze jesienią chyba ma być w końcu wznowienie Black to The Blind na LP z oryginalną okładką?
Obrazek

Tagi:
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

@TheAbhorrent dokładnie. Tak przy okazji...Dziś rocznica śmierci Docenta...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Najlepsze co nagrali, to era z Docentem.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Oj tak. Chociaż nie przyłączam się do ludzi marudzących na późniejsze płyty. Nie jestem żadnym ultrasem Vadera, ale w zasadzie chyba nie ma takiej, której nie lubię. Bardzo podobają mi się też te, które fajnie określili w Noisecaście "na pełnym Judas Priest".
Obrazek
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

TheAbhorrent pisze: miesiąc temu Bardzo podobają mi się też te, które fajnie określili w Noisecaście "na pełnym Judas Priest".
A które konkretnie? Ja kojarzę tylko jedną, która pasuje do tego określenia, czyli "Tibi et Igni". Od jej wydania zaczęli się też scenicznie upodabniać do swoich idoli, no chyba, że mowa o demówkach...
Nowe rzeczy od wiadera sprawdzam zawsze, ale fajerwerków się nie spodziewam, bo ich brak studyjnie od wspomnianej wyżej płyty z 2014 roku.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Jaki że ich mini albumy często są równie dobre, a nawet lepsze niż pełniaki, to chętnie kupię. Mam ogromny szacunek do tej kapeli i po prostu czekam. :-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Sothis i Reign Forever World, to sztosy. Ale kocham też ep Kingdom. Pamiętam jak wyszła i stare niedojebane kuce, zesrały się, że Wejder gra techno. Chodzi o te dwa remiksy. Świetne ep, choć sam już nie wiem, czy ze względu na zawartość, czy przezabawny ból dupy tzw prawdziwków.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

dj zakrystian pisze: miesiąc temu Sothis i Reign Forever World, to sztosy. Ale kocham też ep Kingdom. Pamiętam jak wyszła i stare niedojebane kuce, zesrały się, że Wejder gra techno. Chodzi o te dwa remiksy. Świetne ep, choć sam już nie wiem, czy ze względu na zawartość, czy przezabawny ból dupy tzw prawdziwków.

Potwierdzam! Te trzy EP'ki naj według mnie! Ale to też sentyment ma tu sporo do oceny! Oddałbym wszystko za koszulkę "Kingdom"! :twisted:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

dj zakrystian pisze: miesiąc temu Sothis i Reign Forever World, to sztosy. Ale kocham też ep Kingdom. Pamiętam jak wyszła i stare niedojebane kuce, zesrały się, że Wejder gra techno. Chodzi o te dwa remiksy. Świetne ep, choć sam już nie wiem, czy ze względu na zawartość, czy przezabawny ból dupy tzw prawdziwków.
To jest przerażające, jak często się zgadzam muzycznie z Tobą. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Mam podobne odczucia😉
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Kingdom jest zajebiste, zrobiło na mnie wtedy potężne wrażenie, że nagle można posłuchać Vader w tak masywnej, wolnej wersji - to był przecież ich pierwszy taki kawałek. Remiksy bardzo dobre, świetnie się tego słuchało. Mam do tej pory kasetę, gdzie na jednej stronie jest ten Vader, a na drugiej 666 od Diabolos Rising, idealnie się to zazębiało ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Obrazek

Wejder ogłosił terminy koncertów w ramach krótkiej jesiennej trasy.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Te miasta to w Polsce też?
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: miesiąc temu Te miasta to w Polsce też?
Dobrze się dzisiaj czujesz? :)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Dziękuję, że pytasz. Jesteś kochany.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
kataton88
Tormentor

kataton88

W Turku to onegdaj zastanawiano się nad zmianą nazwy powiatu, żeby uniknąć takich pytań. Został turecki i niektórym się pierdoli z Antalyą.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Hehe, w tym Turku już kiedyś Vader co najmniej raz grał. W sierpniu 2011. Byłem. Był to w sumie mój pierwszy większy koncert metalowy. Pamiętam tylko, że była duchota jak skurwysyn, Peter rzucił w tłum kilka CD'ków najnowszej wówczas Welcome to the Morbid Reich (ten koncert przypadał chyba na dzień premiery), przed Vaderem grał jakiś chujowy deathcore, a jakiś typ skończył z zakrwawioną twarzą po tym jak od jakiejś laski dostał kopa z glana. Po wszystkim go przepraszała i poszła z nim do łazienki pomóc mu się ogarnąć. Wiem, bo akurat musiałem odcedzić kartofelki i byłem świadkiem przeprosin. Mam nadzieję, że to było preludium do jakiegoś udanego lovestory, ponieważ byłoby to urocze.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Koncertowo, to Wajder nadal jest maszyna do nakurwiania. Ostatnia płyta niezła, z przebłyskami. Into Oblivion to sztos numer. Po tylu latach na scenie, tylko wyslłać Pioterowi kwiaty i bombonierkę, za prawdziwą pasję do metalu. Nawet Nergejowi siadły baterie, choć młodszy od Pietii. Czekam co też uskutecznią, nawet generic vejda songs.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: miesiąc temu Dziękuję, że pytasz. Jesteś kochany.
Powszechnie wiadomo, że jestem kochany, mam serce na dłoni, cudowną osobowość, piękną aurę oraz kocham wszystkich ludzi i zwierzęta.

@Blindziu może w listopadzie zrobimy najazd na Turek? Może tym razem Peter podpisze mi wajnala "Sothis" kupionego specjalnie do podpisania. Może tym razem nie zemdleję...