Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Misanthropic War

Vexatus

Obrazek

Misanthropic War trochę trudno zaszufladkować, bo niby na MA zespół opisany jest jako Death Metal, ale dominują tu często elementy War i Bestial Black. Estetyka wydawnictw też raczej taka bardziej warmetalowa. Na koncie EPka i pełniak "Utter Human Annihilation".

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Mi ... 3540498883
BC: https://misanthropicwar.bandcamp.com/
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

War metal, to mieszanina def i blek, ale tzw blackened death, też. No i brzmi to kompletnie inaczej. Bo taki Hehemoth, raczej nie przypomina Revenge.
Te szufladki coraz dziwniejsze.
Zepsół sprawdzę, bo nazwa urocza.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

dj zakrystian pisze: 4 tyg. temu War metal, to mieszanina def i blek, ale tzw blackened death, też. No i brzmi to kompletnie inaczej. Bo taki Hehemoth, raczej nie przypomina Revenge.
Bzdura! Bez elementów grindcore ten black/death to nie war metal - dlatego też Behemoth, nie ma z war metalem nic wspólnego. Szufladki, jak najbardziej, się w tym wypadku sprawdzają.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Pioniere pisze: 3 tyg. temu
dj zakrystian pisze: 4 tyg. temu War metal, to mieszanina def i blek, ale tzw blackened death, też. No i brzmi to kompletnie inaczej. Bo taki Hehemoth, raczej nie przypomina Revenge.
Bzdura! Bez elementów grindcore ten black/death to nie war metal - dlatego też Behemoth, nie ma z war metalem nic wspólnego. Szufladki, jak najbardziej, się w tym wypadku sprawdzają.
A no to uściśliłeś temat. Element grind core, jest tu kluczowy dla war metalu. Ma to sens.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem