Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Ascended Dead

Epoxx

Obrazek
Zakładam temat, bo i tak będzie o nich pisane. 17 marca 2017 roku wychodzi ich pełniak zatytułowany Abhorrent Manifestation.

Skład:
CK - Drums (2011-present) Bloodsoaked, Chthonic Deity, Funebrarum, Thanamagus, VoidCeremony, Vrenth, Incantation (live), Rude (live), ex-Extraneous, ex-Necrosic, ex-Demoncy (live), ex-Impure Consecration (live), ex-Skeletal Remains (live), ex-Ghoulgotha, ex-Trepanation, ex-Weightlessness
IL - Guitars (lead) (2011-2017, 2019-present) Archaic Mortuary, ex-Decay, ex-Phantasm, ex-Ethereous, ex-Seraphic Disgust
JR - Guitars, Vocals (2011-present) VoidCeremony (live), ex-Decay, ex-Invocation War
KS - Bass (2017-present) Engorged, Lord Gore, Ritual Necromancy, Terror Oath, Weregoat, Winter of Apokalypse, Blasphemy (live), Incantation (live), ex-Menacer, ex-Murdergod, ex-Thy Infernal, ex-Frightmare, ex-Vassafor (live), ex-Knelt Rote, ex-Warhate, ex-Splatterhouse, ex-Fornicator
▼ Byli muzycy
JM - Bass (2011-2014) Bloodsoaked, Grave Dust, Ritual Necromancy, Thanamagus, ex-Weightlessness, ex-Apraxic, ex-Ghoulgotha, ex-Ruminations, ex-Extraneous
AC - Bass (2014-2015) Antebellum666, Necrochamber, Seraphic Disgust, Tideless, Xantam (live), ex-Chainsaw Carnage, ex-Divaricate
JA - Bass (2015-2016) Archaic Mortuary, ex-Phantasm
KM - Guitars (2018) Ænigmatum, Blood of Martyrs, ex-Blood Freak
Dyskografia:
2012 - Demo I (Ascended Dead) [demo]
2014 - Arcane Malevolence [EP]
2015 - The Advent [kompilacja]
2016 - Ritus Mortuus [kompilacja]
2017 - Abhorrent Manifestation
2019 - Promo MMXIX [demo]
2020 - Nexus of the Black Flame / Revealing My Obscurity [split]
2020 - Live in Bristol 07​/​08​/​2019 [live]
2021 - Ascended Dead/Atomicide [split]

Nowy album dostępny na BC:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/As ... 3540347745
BC: http://ascended-dead.bandcamp.com/music
BC: https://invictusproductions666.bandcamp.com/music
if you can find it on the internet, it's not underground.

Tagi:
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

No z ostatniego rzutu to to mnie bardzo porozpierdala - mam nadzieję. Dwa kawałki smierdzą na kilkometr DIY oraz dobrym riffowaniem pod Angelcorpse, Morbid Angel.

Jedyna obawa to że wszystkie tracki będą takim jechaniem na jedno kopyto...
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dobry hord to jest, choć chyba lepszy na żywo niż w studio. Zepsuty, piekielny Morbid Angel worship udekorowany rzekami smoły zamiast lawy.

Co do nowości, wyszedł split z niejakim Evil Priest ze 2-3 tygodnie temu. Nakładem Invictus Productions. Dwa kawałki łącznie i nieledwie 10 minut.

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

I jeszcze koncertóweczka z Bristolu w roku szatańskim 2019 zwieńczona coverem Possessed:

HUMAN
Tormentor

HUMAN

Pięknie !!!! Dobry koncert w tych ciężkich czasach jak najbardziej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kolejnym wydawnictwem amerykanów z Ascended Dead jest split z chilijskim Atomicide. Będzie miał on premierę 27 sierpnia 2021 w Dark Descent. Winyl / CD / kaseta.

Dwa kawałki wpierdolu jak na razie, z 8 zapowiadanych - po jednym każdej kapeli. Na płytce znajdą się też dwa covery, Christ's Death z repertuaru Sarcófago oraz Warrior's of Death pióra Sepultury. Art: Rodrigo Pereira.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

12. maja pod skrzydłami 20 Buck Spin ukaże się nowa, druga płyta o tytule "Evenfall of the Apocalypse" .
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Trochę sobie kazali czekać na nowy album, ale numer zapowiadający płytę wypada dobrze, więc raczej się nie martwię o całość.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

super kolejny mocny strzał na ten rok
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Obrazek
Event na FB:
► Pokaż
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

"Evenfall of the Apocalypse" to skumulowany atak death metalu w jego najdzikszej i najbardziej prymitywnej formie. To, co dzieje się tutaj w riffach, perkusji (mowa o młodzieńcu, który bębni dla Skeletal Remains, Incantation i Morbid Angel) czy solówkach - to poziom mistrzowski. To death metal przywodzący na myśl najlepsze nagrania lat 90-tych, ale bardziej brutalny i agresywny.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Szajtan pisze: rok temu Obrazek
Event na FB:
► Pokaż
Tiket kupiony. Do zobaczenia pod sceną. Z pewnością, jak to zwykle bywa, spotkam wielu z Was!
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Pierwszą płytę mam od jakiegoś czasu i bardzo lubię ten warmetalowy Morbid Angel. Drugiej słuchałem póki co raz, i jakoś ta pierwsza bardziej mi wchodzi, natomiast podczas wczorajszych rozmówek wśród szeroko pojętego podziemia dużo padało głosów, że ona rośnie i dojrzewa z czasem i warto się w nią zagłębić, co pewnie z czasem uczynię.

Jednak na razie to zbieram szczękę z podłogi po występie w Chmurach. Absolutna bestia na żywo, maksymalnie dziki wymiot i pożerający wszystko wpierdol. Każdy z muzyków to jebany żywiołak techniki, czystą przyjemnością było obserwować jak każdy z obecnej na scenie czwórki używa swojego instrumentu. Dzicz, dzicz i jeszcze raz rzeź. Chylę czoła przed kunsztem koncertowym. Bania napierdalała cały czas a pięści były wznoszone.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Album numer 2 bardzo dobry , więcej jak kupię cd .
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Byłem na Summer Dying Loud, ale nie udało się, niestety, rwać barierek na ich występie, jednak udało mi się kupić placuszka, a dokładniej wymienić go sobie z kolegą za posiadany ŚK po dorzuceniu jeszcze innych pozycji.

Obrazek

Ciągle nie posłuchałem więcej nówki, ale dzisiaj jak po jakimś pół roku odpaliłem z winyla debiut, to paaaanie. Ten war metalowy, utopiony w smole Morbid Andrzej wchodzi jak złoto. Ludzie mówią, że gig na SDL był jednym z lepszych tam i wierzę na słowo, ale też cieszę się, że miałem okazję wcześniej zobaczyć ich na autorskim koncercie w klubie.

Świetna jest ta kapela, zaiste godna rekomendacji każdemu miłośnikowi dobrego nakurwianka.