Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Antichrist Siege Machine

Jakub

Obrazek
Wesoły warmetalowy wymiot powstały roku pańskiego 2016 w Richmond, w Wirginii. Skład tworzą SB, odpowiedzialny za bębny i wokal, oraz RZ obsługujący gitary. Duet do tej pory wydał kilka mniejszych wydawnictw oraz dwa pełniaki.

Krótko mówiąc, cały materiał to radosne harce w bulletbeltach, które powinni polubić fani Diocletian czy Conqueror.

Mam na CD ostatni album 'Purifying Blade' i jak na standardy gatunku, produkcja jest tu dość czytelna, przez co mimo natłoku dźwięku łatwo można wyłapać riffy, doprawione slajdami na gryfie i chaotycznymi solówkami. Co jakiś czas pojawi się walcowate zwolnienie, ale generalnie nikt tutaj nie ogląda się za siebie. Wokalnie materiał jest mocno zbliżony do dwójki Teitanblood. Bardzo fajne.

Obrazek
Skład:
SB - Drums, Vocals (2016-present) Left Cross, Spite (live), ex-Unsacred, ex-Sovereign
RZ - Guitars (2016-present) Disintegration, ex-Cellgraft, ex-Disevered, ex-Sacridose, Bastard Deceiver, ex-Faith Addiction

Dyskografia:
2016 - Demo 2016 [demo]
2017 - Morbid Triumph [EP]
2018 - Promo MMXVIII [demo]
2019 - Schism Perpetration
2020 - Filth of the World [EP]
2021 - Purifying Blade
2024 - Sisera [single]
2024 - Vengeance of Eternal Fire

MA: https://www.metal-archives.com/bands/An ... 3540426608
BC: https://antichristsiegemachine.bandcamp.com/music
Ostatnio edytowany przez Jakub rok temu, edytowany łącznie 1 raz.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No i tak ma wyglądać metal, melodyjek i zwolnień tyle wystarczy.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Obrazek

19.04 pod sztandarem Profound Lore Records ukaże się kolejny album duetu, zatytułowany Vengeance of Eternal Fire. Nie wiem jak Wy, ja czekam.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Można już odsłuchać singiel
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi kawałek z nowej płyty "Vanquishing Spirit"
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Teitanblood na pełnej.
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Wyszedł nowy album, na forum cisza. Trudno, zamierzam sam kontynuować zwycięską krucjatę szerzącą złe imię chłamerykańskiego duetu.

Duuuużo tu dzikiej jazdy na oślep, co powinno spodobać się fanom grindcore, a sam album należy do tych gdzie, cytując klasyka, szlag na japę leci po pierwszym riffie. Ci, którzy w kolejce do kasy myślą o mariażu 'Death' i 'Utopia Banished' nie powinni się zawieść.

Wergiliusz z okładki lepszy niż Gorgoroth.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Słucham se co jakiś czas tej nowej płyty od czasu jak wyszła i jak już ucho przyzwyczai się do koszmarnego triggera na stopie to całkiem klawa płyta. Riffy czytelne, przebojowe i całkiem przemyślane, kompozycje są zgoła zróżnicowane i wcale nie tak chaotyczne. Płyta byłaby bardzo dobrze, gdyby stopa i werbel brzmiały lepiej, a brzmią strasznie syntetycznie i przy okazji dominują brzmieniowo.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Szczerze, nie zwróciłem na to uwagi do czasu przeczytania posta. Wytężam słuch i dalej nie słyszę niczego, co by mi przeszkadzało w odsłuchu.

Album bardzo dobry, zachęcam do zbadania jeśli ktoś nie sprawdził.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No a ja przy pierwszym odsłuchu sprawdzałem czy skład się nie zmienił i czy to nie jest jazda pod automat. Brak dynamiki jest aż nienaturalny. Strasznie mi to nie pasuje, ale to w sumie tylko szczegół do którego idzie przywyknąć jak się słucha.