Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Konkhra

Vortex

Obrazek
To duńska death metalowa horda, która powstała w roku 1989 w Køge. Na początku nazywali się Vicious Circle, i tak też nazwali swoje pierwsze demo, które ujrzało światło dzienne rok po założeniu zespołu. Nazwa która obowiązuje do dziś powstała w 1993 roku, z sugestii ówczesnego perkusisty kapeli, który słysząc jak Tom Angelripper z Sodom wrzeszcy słowo "conqueror" na podwójnej płycie live "Mortal Way of Live".

Skład:
Anders Lundemark - Vocals, Bass (1990), Vocals, Guitars (1991-present) ex-Daemon
Martin Kristensen - Bass (1991-1992, 2014-present) Meliae
Johnny Nielsen - Drums (1993-1996, 2002-2003, 2014-present) ex-Facelift
Kim Mathiesen - Guitars (1994-1996, 2002-2003, 2015-present) ex-Facelift, ex-Human Factor, ex-Rageborne
▼ Byli muzycy
Jon Clausen - Drums (1990-1992)
Claus Vedel - Guitars (1990-1993)
Lars Schmidt - Bass (1993-1996, 1999-2009) Furious Trauma, ex-Battalion
Søren Hee Johansen - Bass (1993) ex-Jackal
Thomas "Gnist" Christensen - Bass (1997) ex-Red Warszawa, ex-Infernal Death, ex-Daemon, ex-Iniquity
Chris Kontos - Drums (1997) The Alien Blakk, ex-Attitude Adjustment, ex-Machine Head, ex-Testament, ex-Verbal Abuse, ex-Death Angel (live), ex-Exodus (live), ex-Hell's Kitchen, ex-Anti-Trust, ex-Custard Pie, ex-Grinch, ex-Sangre Eterna (USA), ex-The Servants
James Murphy - Guitars (1997-1999, 2009) Disincarnate, James Murphy, ex-Obituary, ex-Testament, ex-Cancer (live), ex-Agent Steel (live), ex-Death, ex-Hallows Eve
Per M. Jensen - Drums (1999) ex-Graff Spee, ex-Death Axe, Road to Jerusalem, ex-Artillery, ex-Invocator, ex-The Haunted, ex-Daemon, ex-Extreme Feedback, ex-Geronimo
Mads Lauridsen - Drums (2004-?) ex-Gestapolis, ex-The Cleansing, ex-Dreadlord, ex-Eldjudnir, ex-Panzerchrist, ex-Process, ex-Demon Realm
Steffen Hansen - Bass (2010-?)
Michael Skovbakke - Guitars (2010-?) Road to Jerusalem
▼ Muzycy koncertowi
Lars Mayland - Guitars (1999) ex-Furious Trauma, ex-Red Warszawa (live), ex-Daemon, ex-Human Factor, ex-Facelift (live), ex-Metallica Jam

Dyskografia:
1990 - The Vicious Circle [demo]
1991 - Malgrowth [demo]
1992 - Stranded [EP]
1993 - Sexual Affective Disorder
1994 - The Facelift EP [EP]
1995 - Spit or Swallow
1996 - Homegrowth [video]
1996 - Live Eraser [live]
1997 - Weed Out the Weak
1999 - The Freakshow EP [EP]
1999 - Come Down Cold
2003 - Reality Check
2005 - Persistence [demo]
2009 - Malgrowth the Vicious Circle [kompilacja]
2009 - Nothing Is Sacred

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Konkhra/2252
BC: https://konkhra.bandcamp.com/music
FB: https://www.facebook.com/KonkhraOfficial
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Po 10 latach wychodzi oto taki całkiem udany album

Obrazek
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Zero aktywności w tym wątku... Cholera, brakuje paru osób ze starego forum, które rozruszały takie tematy. Może nie jest to jakaś hiper wysoka pozycja w drugiej lidze, ale słucha się super. Muza typowo rozrywkowa. Wszystkiego nie znam, ale takie Weed... jest konkretne.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Ja mogę tylko napisać, że miałem okazję widzieć ich na żywo, gdy grali trasę po Europie i zahaczyli o DK "Słowianin". Pamiętam dobry kontakt z publiką i basistę, który odłączył instrument od pieca, wskoczył z gitarą w tłum i tam chodził sobie grając. Niestety, był to w mojej karierze metalowca okres największego buntu i ortodoksyjnego podejścia do black metalu, więc wszystko, co nie miało ryjka umalowanego farbkami i nie pochodziło ze Skandynawii, nie było przeze mnie traktowane jak metal. Na tamtym koncercie znalazłem się tylko dlatego, że wówczas było to wielkie wydarzenie muzyczne w mieście, w którym absolutnie nic się w temacie ekstremalnych brzmień nie działo, poza tym była to okazja do całodziennej biforkowej alkoholizacji. Nie umiałem wtedy docenić takiej muzyki. Dziś już bardziej, ale kiedyś na fali sentymentu i wspomnień próbowałem szerzej poznać twórczość tego zespołu i jedyne, co mogę o nim powiedzieć, to że jest "dobry". Tę muzykę gra multum gorszych zespołów, multum lepszych, a Konkhra plasuje się gdzieś tak po środku.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tak, to typowy średniak. Z większymi lub mniejszymi skrajnościami w obie strony.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Wreszcie dorwałem na CD, Weed of the Weak z bonusową EP-ką"The Freakshow", 5 kawałków, dwa kowery- Ironi "Prowler" i Motorhead "Orgasmatron". Będzie maglowane. Płytka nie zestarzała się, ani nagle nie zyskała niesamowitych walorów. Po prostu radocha z grzania szeroko pojętego thrash/ death metalu. ;-)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Na 29 listopada Hammerheart Records zapowiada premierę ósmego krążka zatytułowanego "Sad Plight of Lucifer". Na razie ujawniono tylko okładkę autorstwa Alvaro Valverde i tracklistę. Na pierwszy singiel trzeba poczekać do października.

Obrazek

Tracklista:
1. Sad Plight of Lucifer
2. Revolution
3. Seven Plagues
4. Nothing Can Save You
5. The Lesser Key of Solomon
6. August.6 1945
7. Artificial Sun
8. Magick
9. Resurrection Machine
10. Gates of Paradise
11. Tentacles of Madness
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Okladka super , oby muzyka była równie dobra .