Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Resin Tomb

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Sympatyczny wąsaty hindus podzielił się ze mną kodami do BC abym posłuchał ciosu jaki właśnie wydaje. Zdjęcie przedstawia ekipę, która bardziej wygląda na sympatyków zbierania grzybów niż na zespół, który w dodatku opisywany jest jako dysonansowy death metal, grindcore i śledź albo sludge.

No nie zachęcało mnie to ale jak wiadomo darowanemu się w rów nie zagląda. Cerebral Purgatory to debiutancki album kangurów a tam 30 min muzy więc co mi tam lecimy. No i faktycznie są te dysonanse w partiach gitar ale nie są to te z gatunku, że mi się drzewo samo w piwnicy układa albo dostaję prysznic z dupy. Tutaj to jest ładnie ogarnięte i nie przeważa nad całą resztą. Riffowanko też jest ładne a gość za bateriami okłada wszystko z niezbędną czułością. Wokalnie no tu jest istnie inaczej niż by się ktoś spodziewał po death metalu. Tutaj wokal to taka Cult Of Luna na pełnym wkurwie i nie powiem elegancko to się zgrywa z muzyką. Okładka dopełnia całości i zapowiada, że to nie jest klasyczny decior. Muszę powiedzieć, że ładnie to mi wjechało (spodziewałem się gówna) i kierwa cieszę się, że Kunal ciągle jeszcze ma ten zmysł wydawania w dużej ilości świetnych płyt, które przeważają nad sraką. No nic okrąży ten album dzisiaj jeszcze ze dwa kółeczka przed snem bo moshing tam wyborny się tworzy.

Skład:
Mitch Long - Bass Consumed, Travels
Perry Vedelago - Drums Siberian Hell Sounds
Brendan Auld - Guitars Consumed, Daedric Armour, Descent, Feculent, Necroseptic, Siberian Hell Sounds, Snorlax, Hebephrenique (live), ex-Dire Wolf
Matt Gordon - Guitars
Matthew Budge - Vocals Consumed, Siberian Hell Sounds

Dyskografia:
2020 - Resin Tomb [EP]
2022 - Unconsecrated // Ascendancy [EP]
2023 - Dysphoria [single]
2023 - Human Confetti [single]
2024 - Cerebral Purgatory

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Re ... 3540471676
BC: https://resintomb.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Podoba mi się album Cerebral Purgatory, ale Panie @Hajasz, wpadłem tutaj przypadkowo szukając w sieci informacji o kapeli, która gdzieś mi wpadła, gdy szukałem jakiegoś ciekawego deathu z tego roku i po kilku płytkach srakach w końcu coś zaskoczylo. Przede wszystkim słychać, że jest to szczere gówno, dysonanse nie przytlaczają, raczej powiedziałbym tworzą atmosferę, no i wokal jest taki jak lubię, normalny wściekły krzyk z gardła a nie burczenie z brzucha. Bardzo na plus.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dobre granie .
Awatar użytkownika
Jakub
Master Of Reality

Jakub

Ale logo chamsko ściągnięte z Pissgrave :D