Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Viande

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Prosto z Indii nadeszła poranna wiadomość, że Francuzi z Viande podpisali deal i w kwietniu wydadzą debiutancki album.

Dark atmospheric death metal podobno grają. Sprawdziłem i grają death black metal pełen gruzu, chaosu i gotującego mózg brzmienia z dwoma basiurami. Sporo grania pod Teitanblood czy też Miechowego zespołu roku tyle, że tu nie ma nudy i grania takiego po prostu grania. Atmosfera śmierci, topielce, katakumby, ludzkie kości, ostry smród i odór śmierci. Sprawdziłem to co wydali do tej pory czyli demko i EP'ka no i będzie ciekawie bo już sama zapowiedź płyty tzw. teaser robi swoje. Klimat lo-fi tutaj jest kolejnym znaczącym składnikiem, który wraz z pogłosowym voxem dopełnia atmosferę strachu. Pozostaje czekać na kwiecień aby godnie przywitać panią wiosnę.

Skład:
J - Vocals, Bass (2013-present) ex-Swarms of Darkness
B - Guitars (2014-present) Nahar
M - Drums (2018-present)
▼ Muzycy koncertowi
Oldar - drums Evohé, Malmort, Nahar, ex-Atrophy, ex-Nehëmah
G - Bass (2019-present) Grand Bouc Noir, Helegion, ex-Voracious God, ex-Osirion (live)
Dyskografia:
2015 - EP 2015 [demo]
2017 - À la mort ! [EP]
2022 - L'abime dévore les âmes

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Viande/3540393235
BC: https://viande.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No kierwa dojebali totalnie. Co to jest za płyta, jak tu napierdala sekcja rytmiczna!!! Jak tu riffy skalpują włoski!!! Jakie tu są wjazdy na bicie!!!

Oj kierwa to może być a tam chuja może być to będzie absolutny top deciora w tym roku. Napierdalają totalnie i powiem jeszcze coś gorszego, że przy nich ostatni Teitanblood brzmi jak jasełka nagrane na poczciwą stilonkę. Płyta zakupiona bezapelacyjnie. Teraz jestem w chuj ciekawy ile energii pozostało chłopakom bo dopierdalając takim debiutem postawili sobie mega wysoko ambicję na to co może się wydarzyć w kolejnych latach. Jestem totalnie zmasakrowany.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Z tego co zobaczyłem w wideo zamieszczonym powyżej i z tego co napisał @Hajasz wynika, że to całkiem dobra płyta może być. W nocy będzie sprawdzane...
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Ło japierdole jakie to dobre!
Jest mrok i gruzowanko nawet nawet... ale jakie riffy i piękne brzmienie.

Masz juz zamówioną płytkę @Hajasz ?
yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
HUMAN
Tormentor

HUMAN

no no no choroba bardzo dobra zapowiedz , czekam na pełniaka zatem jakie chore i bardzo dobre
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Bardzo dobrze wchodzi ta nowa płyta. Lubię taki death - ze sporą ilością wolniejszych, mrocznych motywów i taką powiedzmy blackową otoczką. Wszystko fajnie wyważone i świetnie podane.

Przypomina mi ta muza momentami ostatni album The Suns of Perdition - Chapter II: Render unto Eden kanadyjskiej załogi Panzerfaust - podobna duszna, smolista atmosfera.
There's something growing in the trees__Through time war prevails_____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
________Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
____Face the consequence alone
____With honour - valour - pride
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Poniższym klipem Viande zapowiada nowy album. Płyta w przysżłym roku pod szyldem Transcending Obscurity Records.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.