Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Abraded

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Jako, że noc taka czarna to całkiem po ciemku wjechał u mnie z Cleveland death grindcorowe trio Abraded i wszystko się posypało. Na wjeździe uprzedzam, że tu umpa, umpa to świętość bo kierwa kiedy wchodzi mix Impetigo, Nuclear Death i Goreaphobia to lekko nie będzie. Flaki kleją się na szmatach kiedy wjeżdża wokalny bulgot przy akompaniamencie ciężkiego riffu. Nielichy słoń na basie wyciska z grubego konkretne jazdy a potem kierwa moshing i wiercenie sola jakby ktoś włączył Pungent Stench. Gruz odrywa się od smoły, cegły pękają w pół kiedy oni jadą doomowe tempa by za chwilę przypierdolić pizdeuszom srogiego szlaga na ryj w postaci klasycznego grindcore. A dalej są jeszcze jakieś pojebane voxy tak samo jak pojebana jest okładka płyty. Niech ten rok już się kończy bo dawno nie wyszło tyle ciosów w moim ulubionym gatunku a ja kierwa muszę płacić vat aby sobie płytę zajebistą kupić.

Skład:
Patric Pariano - Drums (2018-present) Abreaction, Bat Sacrifice, Hemdale, ex-Dome, ex-Ethereal, MDFL, ex-Inoculation, ex-Noxis, ex-Swamp Squat (live), ex-Accept Death, ex-Paradoxical Obscurity, ex-Cuckholdress, ex-RedSK, ex-Wrong Hole
Mark Gallon - Bass (2022-present) ex-Dome, MDFL
Evan Crouse - Guitars (2022-present) 1000x Salvia, Evan Crouse, SinDisco, Smiling Face, ex-ColdSkin, ex-Future Moods
▼ Byli muzycy
Nick Nedley - Bass, Vocals (2018-2021) Inoculation, Once Flesh
Anthony Allen - Guitars (2018-2021) Inoculation
Dyskografia:
2018 - Descendants of the Swamp [demo]
2021 - Abraded
2022 - Pathological Primitivism [kompilacja]
2023 - Unadulterated Perversity

UWAGA !!!
Każdy zespół, któremu zakładam temat jest nudny i nie warty uwagi. Jeżeli masz wolny czas to spożytkuj go wartościowo i nie trać go na słuchanie tych płyt bo wkoło jest tyle świetnego black metalu. Jeżeli natomiast mimo wszystko chcesz posłuchać to przeczytaj zdanie wcześniejsze. Szanuj swój czas.

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Abraded/3540443050
BC: https://abraded.bandcamp.com/music
BC: https://abraded-official.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Pathological Primitivism to kompilacja zawierająca wydaną demówkę oraz LP:

Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

W styczniu wyszło nowe:

Nie słyszałem od nich nic wcześniej, kliknąłem na streamingu tę nówkę i potrzebuję pomocnika do poszukiwań gwinta, bo gdzieś mi wypierdolił w przestrzeń niczym korek od szampana.

Ten album riffami stoi, ale nie takimi typowymi dla grindującego deathu, bo tutaj jest i punk, a i zdarza się, że gitarzysta odkrywa, że jest pierdoloną gwiazdą rocka. Umpa umpa jest, ale jakie to umpa umpa jest szlachetne. A i luzu tutaj tyle niczym w bokserkach XXXL. Wokalista za to charyzmatycznie sobie rzyga i trudno się oprzeć wrażeniu, że ma on chęć przekazania czegoś światu.
Całość ogólnie prezentuje się jako ekstrema pogmatwana, choć stosunkowo łatwo przyswajalna.

Ten szalony mix brzmi jednak niezwykle spójnie od początku do końca. Żadnego zapychacza. Na koniec albumu postanowili rzucić słuchaczowi klimatem pełnym chorej psychodelii.
Kłaniam się gitarzyście i idę szukać gwinta. Jak znajdę to będę słuchał dalej i skuszę się na debiut. Ten styczniowy wyrzyg jednak na pewno zasługuje na znalezienie się w podsumowaniu roku. Niech żyje kreatywne podziemie.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Debiutu na pewno słuchałem, ale widać klasycznie nie chciało mi się nic napisać i nie za bsrdzo pamiętam oprócz mglistego wspomnienia pozytywnych wrażeń. Może to dobra okazja, żeby sobie odświeżyć i znów nic nie napisać?
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Na koniec roku wróciłem do tej płyty i wrażenie takie same, a może nawet i jeszcze lepsze niż pół roku temu, gdy pisałem poprzedniego posta w tym wątku. Absolutnie rozpierdalający album. Japa się aż cieszy jak taka kapela wyskakuje znikąd i robi masakrę nienarodzonego, że tak użyję Hajaszowej nomenklatury. I błogosławiony niech będzie gość na grubym.

Zabawa rytmiką, świdrujące tremola, doły, psychodelia. Taki to właśnie album.

Debiut jest w porządku, ale to przystawka przed daniem głównym.
UP THE VERONICAS
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dobre granie .
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

27 września nakładem FDA Records ukazuje się trzeci długograj, "Ethereal Emanations From Cthonic Caries". Tytułowy utwór dostępny jest już do odsłuchu.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Dziwna sprawa. Miał się nowy album rzekomo ukazać 27 września, a wszędzie cisza. U wydawcy w sklepie nie ma, na bandcamp nie ma (nawet wrzutka Szajtana do bandcampa z singlem zniknęła), na streamingu nie ma. Pomyślałby człowiek, że po prostu obsuwa, ale to dlaczego ten singiel z bandcampa zniknął?
UP THE VERONICAS
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Podobno album został skasowany.
GRINDCORE FOR LIFE