Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Bez przesady, podobna barwa głosu. Problemem gorszym jest brak tego czegoś, co by sprawiło, że powiem sobie: ku..a, lubię to! Jest ok. Obecnie to niestety za mało.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.

Tagi:
Lis
Moderator globalny

Lis

No i jakieś efekty nałożone na wokal, jak na Demigod.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Te efekty są rzeczywiście mało pozytywne w finalnym "produkcie".
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

12-ty album Hate. Zespołu, którego fenomen polega na tym, że obecnie chyba lepiej odbierani są za granicą niż w naszym kraju. Zespół zdecydował się ponownie na nagranie albumu w studiu Hertz. W związku z opuszczeniem zespołu przez Pavulona, który miał poważne problemy zdrowotne jest to pierwsza płyta z nowym perkusistą, 23-letnim Danielem Rutkowskim (a.ka Nar-Sil), znanym wcześniej z gry w Neolith, Virgin Snatch czy Embrional.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Drugi album w Metal Blade, na 6 kolorach winyl, więc chyba poprzedni jakąś porażką komercyjną się nie okazał?
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

Bdb płyta, słucha się bez spiny, nóżka chodzi, 9 kawałków mija jak z bicza trzasł.

Tu recka:

https://kvlt.pl/muzyka/recenzje/hate-rugia-2021/
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Synu, stanowczo ta recka nie jest Twoją najlepszą. Pisałeś o wiele lepsze.

Zasadniczo, to z Hate jest pewien problem, że na podstawie wizualizacji (koszmarnej, acz będącej w jakimś tam nurcie tego stylu), w dodatku swoistego zakotwiczenia w pewnych klonicznym brzmieniu, tracili swą tożsamość. Poszczególne płyty naprawdę wymagały sporo uwagi, by je rozróżnić, nie mówiąc o kompozycjach. Słuchało się, nadal słucham, ich z przyjemnością, acz po odłożeniu płyty człowiek miał wrażenie, że nie pamięta nawet jednej kompozycji.

Typowy problem to natłok pomysłów w jednej kompozycji, a może po prostu brak jednej, dobrej linii i maskowanie tego natłokiem dźwięków?

Mocno zniknął Hate z koncertów w Polsce, kiedyś naprawdę w ciągu roku bywałem minimum raz, teraz nie pamiętam, kiedy w okolicy - nawet dalszej- grali. Cenię Adama, pewnie ma swą wizję, ale jakoś to wszystko się nie klei. Niemniej ostatnie dwie płyty rzuciły nieco - nazwijmy to górnolotnie - nadziei, że będzie lepiej. I chyba jest. Niemniej, zmiana brzmienia i nieco uproszczenie kompozycji wiele by pomogło... Ale to już pieśń przyszłości. Na razie jest ok.

Bardzo dobry był poprzedni album, obecny też myślę, że będzie konkretnym.

ps. Irytują ceny płyt Hate. W porównaniu do czołówki polskiej sceny to nieco zbyt wysokie.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

Ot przyzwoity album pod ostatnie Hehemoty, tyle mogę napisać :)
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Hate było z początku polskim Deicide. Drogga Kaina to świetna płyta. Gdyby dziś ekipa Bentona nagrała taką to byłoby pianie o powrocie do korzeni, formy, etc. Teraz Hate jest polskim Behemothem, który też jest z Polski a grał pod amerykański Nile. Każdy się kimś inspiruje a wymyśleć w obecnych czasach swój styl i oryginalność to już wyższa sztuka. Pavulon to przekozacki pauker, to co odpierdolił na WttMR Vadera zasługuje je Fryderyka. Tylko gość chyba ciągle poszukuje, rozwija się. Stąd jego peregrynacje od kapeli do kapeli. A z byle łakami nie gra. Hate jest świetny warsztatowo, oryginalności tam nie uświadczam. Nie jest to też kloc totalny, widać tam mimo wszystko chęć do grania. A że dużo kopiują..... to nie lata 90 te, gdzie każdy death metalowy band miał przestrzeń by wyrobić tzw oryginalność.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Video clip do utworu Exiles of Panteon.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Kompletnie nic na tym albumie do mnie nie przemówiło. Granie dla samego grania, niczym nie porywa. Zgodzę się z @synu , że 9 kawałków mija jak z bicza strzelił, ale nic po sobie nie zostawia. Nie no Hate gra to co grał, ale mnie to już trochę wkurza, bo nie ma w tym polotu, zamysłu, jak kto lubi.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Ciekawy wywiad z Adamem Buszko.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

Toruń 💪
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Szkoda że żaden blisko mnie :(
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Kurwa Poznania nie ma, a Varmię bym obejrzał, Hate też. Jak i resztę, fajny, różnorodny zestaw.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Więcej informacji tutaj:
http://www.creative-music.pl/pl/news/in ... entis-2023

Będzie też Arkona :o .

Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Arkona chyba tylko jeden koncert?
Awatar użytkownika
Nathas
Tormentor

Nathas

@Zsamot Arkona gra w mieście paprykarzu i u mnie, wbijaj gdzie Ci bliżej ;) Ja się stawiem w Kawonie raczej na 100%.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Dobry przekrój polskiej muzy, z chęcią bym się przejechał. A w Poznaniu z organizacją koncertów to jest jakaś patola. Tyle fajnych miejsc, a tak naprawdę tylko Bazyl organizował coś godnego uwagi. Jest stadion i co? Ostatni metalowy koncert to Slayer i IM.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Vortex pisze: rok temu Dobry przekrój polskiej muzy, z chęcią bym się przejechał. A w Poznaniu z organizacją koncertów to jest jakaś patola. Tyle fajnych miejsc, a tak naprawdę tylko Bazyl organizował coś godnego uwagi. Jest stadion i co? Ostatni metalowy koncert to Slayer i IM.
Teraz do dwóch progów wszystko przerzucają. Destroyer 666 z bazyla teraz właśnie na 2progi przenieśli.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Co to za klub? Warty uwagi?
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Funkconuje jeszcze "Tama", tam się odbył ostatni Monsters of Death.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Zsamot pisze: rok temu Co to za klub? Warty uwagi?
Jeśli dobrze kojarzę to znajduje się w budynku dawnego hotelu Polonez, albo tuż obok. Wcześniej tam grywały jakieś alternatywne rzeczy i okołojazzy, jak np. Niechęć. Nie byłem.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Toruń, klub NRD, Hate dało znakomity koncert. Kawał solidnego metalu został ciepło przyjęty przez maniaków. Fajna atmosfera, pogo, machanie łbami. Uczta dla ucha i ducha. Nie mogło zabraknąć takich utowrów jak "Erebos" czy "Sovereign Sanctity". Również fajnie dobrane supporty, każdy znajdzie coś dla siebie.

ObrazekObrazek
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

ObrazekObrazek

Aż się wierzyć niechce, że to koncert z 2004!!! Przecież to jakby było wczoraj?!?!? :twisted:
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Nowy album się szykuje.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Tyle studio:
Bardzo wymagający materiał i niesłychanie intensywny czas w studio. Wyszło wyśmienicie i już na tym etapie można z całą mocą stwierdzić, że obok brzmienia najnowszego LP Hate nikt nie przejdzie obojętnie.
Ostatnim etapem prac będą nagrania wokalne. Tutaj też nie będzie ściemy. Zarówno Pan wokalista jak i Pan realizator w wokale potrafią i lubią jak sound jest posadzony na 300%.
Po nagraniach wszystko leci do Szwecji gdzie mixem i masteringiem zajmie się mighty David Castillo.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Obrazek

Ależ to wspaniałe gniecie jaja z taśmy! :twisted:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Z okresu deathowego, czystego pro deicideowego to Cains Way jest takim zwieńczeniem idealnym.
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

U mnie przoduje Daemon Qui Fecit Terram.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Wczesne Hate uwielbiam , szkoda w sumie że poszli inna drogą . Niemniej szanuje Ich wybór nowy album z chęcią posłucham . Byłem nawet pare lat temu na koncercie i było całkiem dobrze .
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Dzięki Panowie za wątek "czego słuchaliście". Wieki nie słuchałem "Lord is Avenger" jak cały czas to pięknie chodzi. Jak wraca ten klimat tych najlepszych lat tej muzy.
Awatar użytkownika
gervantusarz

gervantusarz

Obrazek

Zgoda najlepszy Hate :twisted:
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush

Obrazek

Nowy klip się szykuje na nowy album. Początek roku 2025.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ostatni album mocno mi przypadł do gustu. Liczę na kontynuację w tym kierunku.