Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Nie jest to jakiś zły kapel, na pierwszy rzut ucha. Sporo ciekawych patentów, umiejętności muzyków na bardzo wysokim poziomie, przynajmniej takie to sprawia wrażenie. Coś tam w głowie zostaje, ale to wszystko było już zagrane przecież przez Suffocation, Necrophagist, Obscurę czy Gorguts. Oryginalności za grosz. Wokale wydają się trochę śmieszne przy tym wszystkim. Odrobinę by zwolnili, zastanowili się nad drogą którą chcą podążać to by było fajniej.

No sorry, po parunastu latach słuchania takiej muzy byle prestigitatorką gryfu trudno się zachwycić. Acz trzymam kciuki, bo z Kanady, może jeszcze zrozumieją o co chodzi w tej muzyce.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!

Tagi:
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Przed chwilą Archspire udostępnili pierwszy klip będący zapowiedzią nowej płyty Bleed the Future.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
metzgerpat

metzgerpat

no nowy numer naprawde trzyma wysoki poziom. Słychać też troche inspiracji Soreption. Jest moc, technika i groove i dobre melodie. Obok nowej Obscury - Archspire kopie równie mocno
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Zawsze wywołują na mojej twarzy uśmiech porównania jednej mało znanej kapeli do innej mało znanej kapeli. To chyba ma być zawsze taki szpan. "Ej, słuchaliście nowej Garoty? Brzmi trochę jak Krzesło Elektryczne."
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Parę dni temu grupa opublikowała video clip do utworu Drone Corpse Aviator.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Peta

Peta

Chyba każdy słyszy inaczej bo jak dla mnie to muzyka tej grupy jest super, inna od reszty zespołów, bardzo czytelna przede wszystkim, nie jest zbitą masą dźwięków
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Peta pisze: miesiąc temu Chyba każdy słyszy inaczej bo jak dla mnie to muzyka tej grupy jest super, inna od reszty zespołów, bardzo czytelna przede wszystkim, nie jest zbitą masą dźwięków
Brain Drill też czytelny i wybitnie techniczny. Tylko jakoś mało w tym muzyki i sztuki. No chyba, że sztuka masturbacji instrumentów. W tym nie mają równych.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Sztuka i muzyka nie są zjawiskami obiektywnymi, pojawiają się w konfrontacji z odbiorcą. Może zaistnieć np. taka sytuacja, że słuchacz będzie mieć na tyle ograniczoną percepcję (ze względu chociażby na niewystarczające wyrobienie słuchu), że będzie uznawać dany utwór za bezsensowny zbitek dźwięków. Dla jednych taką granicą może być Metallica, bo np. całe życie słuchają disco polo. Dla innych taką granicą będzie np. Slayer, bo solówki chaotyczne. Dla Ciebie widać akurat za taką granicą jest jest Archspire, a dla użytkownika @Peta nie. Musisz się z tym pogodzić.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Pogodzam się. A teraz biegiem przepraszać Konesera Cocka, że nie doceniłeś jego lawiny dźwięków jako Versitale X. Wiadomo, dla fanboja Autopsy, to przekracza granice percepcji😆
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Autopsy to akurat muzyka skomponowana i zaaranżowana w znacznie bardziej zaawansowany sposób. Widać też ci przekraczają granicę percepcji.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Być może... ale to nie wyjaśnia twojej awersji do wielkiego Versatile X. To, że czegoś nie ogarniasz, nie znaczy zaraz, że musi być głupie, być może jest zupełnie odwrotnie!