Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Cryptorium

Hajasz

Obrazek Obrazek Oto nowy zespół i debiutancki album nie dla ignorantów i pozerów bo to szwedzki decior, który gra jakby właśnie się narodził. Nie, tu nie ma Entombed, Grave a nawet Dismember (tego tylko trochę) bo to stara szkoła z logosami Nihilist i Nirvana 2002. Kierwa brzmienie surowe i tępe jak żyletki Irydium, trzy pierdolone voxy i sekcja rytmiczna, która dudni aż się pokój trzęsie. W to mi graj bo takich płyt z tym najstarszym brzmieniem prawie nic nie ma a wydać płytę, która brzmi jak skurwiałe demo no to u mnie już bambus twardnieje. Znasz kultowe demówki? Spróbuj tego nektaru najsłodszego z bielutkich szyj. Dla całej reszty znak pokoju Pierdolcie się Wszyscy.

Cryptic Bloodlust Demo 2023
Void of Life Single 2024
Horrid Exultation Single 2024
Descent into Lunacy Full-length 2024

GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Jak ktoś lubi starą Szwecję to pewnie wacław powstanie. Dla mnie tylko przyzwoite granie, z małym wyjątkiem. Ostatni utwór wywalił mnie z kapci i chciałbym więcej takiego grania. Zaczyna się od kościelnych dzwonów i nawiązania do klasyki przychodzą same na myśl. Death doomowy walec kończący tę płytę zdecydowanie na plus.

Brzmienie faktycznie wykręcone bardzo na starą modłę, podłego i zatęchłego demka. Mało słychać, zwłaszcza wokale brzmią jakby gościa zakopano przed próba i stamtąd kazano mu drzeć japę.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Thorgal
Master Of Puppets

Thorgal

Posłuchałem tego kilka razy i tak, baaardzo stara Szwecja.
I mnie to brzmienie leży, udało im się uzyskać klimat garażu, ciężar a jednocześnie wzmóc tym przekaz. Bardzo fajnie brzmi bas. na przykład.

Płyta niestety dość słabo dostepna na pierwszy rzut oka w sieci.