Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Petrification

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Pochodzący z Oregonu Petrification zwrócili moją uwagę już przy okazji debiutanckiego albumu Hollow of the Void z 2018 roku wydanego jakby nie było dla Sentient Ruin Laboratories. Choć album, któremu nic zarzucić nie można to jednak milczałem bo wiedziałem, że coś nie poszło tak i wnet chłopaki to naprawią. No i naprawili właśnie z początkiem 2024 roku już w barwach Svart Records wyszedł drugi album Sever Sacred Light. No i tu już sama okładka zaprasza na ucztę Baskervillów. Najlepsze połączenie jakie pokazał death metal czyli Bolt Thrower, Grave i Autopsy. Pierwszoligowy decior, który cuchnie na kilometr rozkładem choć wydany wiele lat temu kiedy deathowa zaraza pustoszyła świat.

A wy trzymajcie się od tego z daleka.

Skład:
Nukes - Bass (2014-present) Raptor, ex-Compulsive Slasher, ex-Daemoniis ad Noctum
Mario Thunder - Drums (2014-present)
David Pruitt - Guitars (2014-present) ex-Steel Bearing Hand, ex-Pissed Grave, ex-Vorvadoss
Jason Barnett - Vocals (2014-present) ex-Life Erased
▼ Byli muzycy
Tyler Wolfe - Bass (2014-?) ex-Drouth, ex-Worthless Eaters
WarVest - Guitars (2014-2024) WolfCult, ex-Dissent, Decomp, ex-Versklaven, ex-War Master
Dyskografia:
2017 - Summon Horrendous Destruction [EP]
2018 - Hollow of the Void
2024 - Sever Sacred Light

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Pe ... 3540422858
BC: https://sentientruin.bandcamp.com/music
BC: https://petrificationdm.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Na pewno miałem debiut, ale chyba pogoniłem niestety. Muszę to koniecznie sprawdzić. Na pewno dobry album, bardzo intensywny. W każdym razie jutro na spokojnie posłucham w necie i poszukam w chacie czy oby na pewno cieszy kogo innego.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Udany tegoroczny album wyszedł tym Amerykanom. W średnich tempach pojawia się motoryka znana z Realm of Chaos, a raz po raz gitarzysta prowadzący wyrywa się przed szereg z jakimś grobowym pejzażem rodem z Mental Funeral/Acts of Unspeakable. Nie ma tu ani grama oryginalności, ale jak ktoś takie granie lubi, to się ucieszy. Pewnie jak będę odsłuch porównawczy w stanie upojenia robił to mlasnę do tego.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Album z tego roku niesamowicie nijaki i wtórny. Pozbawiony mocy, bez siły i pary. Średniotempowy, miałki life metal pokryty wymuszanymi wokalami, które są gorsze nawet niż moje growle z czasów nastoletnich. Zero punktów zaczepienia, wszystko zlewa się w jedną, nijaką masę. To nawet nie jest chujowe, to jest po prostu zajebiście żadne. A koło Bolt Thrower to się chyba wyjebało przypadkiem o własne nogi i akurat ktoś zrobił im w tym momencie wspólne zdjęcie, bo gdyby twórcom Realm of Chaos wyszedł kiedyś spod palców taki klocek, to by ich szeroko pojęte podziemie life metalowe, mające choć odrobinę gustu gromko wyszydziło. Żałuję, że straciłem 2 x 40 minut na ten album.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Aż tak źle to nie jest, niemniej przyznaję, że po pierwszych chwilach zadowolenia, które wyraziłem we wcześniejszym poście, okazało się, że wracać już mi się do tego nie chce. Problemem takich albumów w moim przypadku jest to, że w pierwszej chwili wydaje mi się, że będzie to album na wiele randek, a po dwóch czy trzech nie mam ochoty na więcej.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!