Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Jak fantastyczne rzeczy dzieją się na "Inferno". Jak ponadgatunkowy w swoim metalowym zacięciu jest to materiał, z ilu różnych fascynujących wątków czerpie pomysły na groove i aranżacje. Jaki inny zespół z tego miotu nagrał kiedyś coś tak bujającego jak "Flexing Muscles" czy "Retaliation" ? Który miał tak doskonale napisane, ironiczne teksty? Pomimo ogromnego potencjału "Inferno" nie poszerza dla Entombed pola walki, a wręcz okazuje się, że jest to ostatni naprawdę dobry album.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.

Tagi:
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Niby tak, ale jakoś bez echa przeleciał ten album. Ja go mam w duecie z innym albumem, mini Averno. Muszę posłuchać. Mocno mi zaostrzyłeś apetyt. :-)
Fajnie, fajnie, bo te płyty leżą i kurzą się. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Album nie trafił w odpowiedni czas, który nie tyle zrównano w dniu premiery z ziemią , co po prostu - i to z różnych powodów - przepadł.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

W Polsce wydawca: MMP - wywiad 1-2 strony plus recka. Tyle.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Szajtan pisze: 2 lata temu Album nie trafił w odpowiedni czas, który nie tyle zrównano w dniu premiery z ziemią , co po prostu - i to z różnych powodów - przepadł.
Skory jestem jednak do stwierdzenia, że to sam zespół sprawił swoją obraną drogą, że każdy kolejny album nie trafiał w odpowiedni czas lub co bardziej prawdopodobne fani zawijali się w tył po każdej kolejnej płycie. Ja tak zrobiłem po albumie z 1997 roku i wiedziałem, że ten zespół zakończył moje zainteresowanie proponowaną muzyką stąd całej reszty nigdy w całości nie słuchałem bo nie czułem potrzeby a wiedząc, że ten styl jest nie dla mnie.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Internet przypomniał mi album "Sons of Satan Praise the Lord", czyli obszerną kompilację niemal wszystkich nagranych przeróbek w wykonaniu zespołu. To wydawnictwo stanowi wciąż bardzo ważne świadectwo wszechstronności zespołu, który, może obok Napalm Death, miał najbardziej szerokie spektrum inspiracji w ramach gatunku. Sięgają po repertuar Lee Hazlewooda, Boba Dylana , Roky'ego Eriksona ("Night of the Vampire" w wersji Entombed jest nawet lepsze od oryginału!), Kiss, Twisted Sister, King Crimson, Hüsker Dü , Unsane, Bad Brains czy Repulsion. Ta kolekcja jest jak szafa grająca, która pokazuje, jak bardzo otwarte głowy mieli muzycy Entombed. I jak duże jaja, żeby udowodnić to światu.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Entombed nagrywa nowy album i to w oryginalnym składzie jeśli chodzi o muzyków. Nie jest wiadome jeszcze kto będzie wokalistą.
Do nagrywek użyli nawet wzmaka, na którym nagrywali Left Hand Path. Mam nadzieję, że wrócą do deta tego czystego bez żadnego rolla.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Dismember powróciło, Grave zeszło się w klasycznym składzie, Entombed nagrywa nową płytę - co za piękne czasy.
Aż sobie zerknąłem na ten profil fejsbukowy "Entombed Clandestine" prowadzony przez Alexa, i sądząc po tym ile tam nostalgii i interakcji z fanami w komentarzach, to chyba są głodni gry.
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
TITELITURY pisze: miesiąc temu Na złość rodzicom dam dupy koledze z brokułem na głowie !
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nic dziwnego, dawne spory straciły na znaczeniu, pozostała frajda. Ja bym chętnie ich na dechach zobaczył.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Fajnie jakby na wokalu był Dordevic albo Orvar.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Na razie chyba sam zespół jeszcze nie wie, kto nagra te wokale, bo Alex pytał na fejsbuku ludzi o ich wymarzone listy wokalistów :)
Pewnie koniec końców nagra je Nicke (co by było super nawiązaniem do Clandestine), albo ten kolo z Morbus Chron, czy własnie Orvar.
Muzycznie pewnie też będzie nawiązanie do LHP i C, bo wątpię by wrócili nagle z albumem death n rollowym.
yog pisze: 3 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
TITELITURY pisze: miesiąc temu Na złość rodzicom dam dupy koledze z brokułem na głowie !
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No na EP'ce Crawl Orvar pięknie darł ryja.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Thorgal
Tormentor

Thorgal

Hajasz pisze: rok temu Entombed nagrywa nowy album i to w oryginalnym składzie
Piekło zamarzło. To Ci dopiero nowina.

Hajasz pisze: rok temu Do nagrywek użyli nawet wzmaka, na którym nagrywali Left Hand Path. Mam nadzieję, że wrócą do deta tego czystego bez żadnego rolla.
Mnie tam ten ich death'n'roll pasuje. Co nie zmienia tego, że powrót do korzeni byłby najsłuszniejszą drogą.
Blind pisze: rok temu Dismember powróciło, Grave zeszło się w klasycznym składzie, Entombed nagrywa nową płytę - co za piękne czasy.
Jeszcze jakby wspólną trasę zrobili...
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Hajasz pisze: rok temu No na EP'ce Crawl Orvar pięknie darł ryja.
I ten materiał to taki jebany cios, że już nigdy do niego nie doskoczyli. Jedna z lepszych ep w ogóle.
Nebiros pisze: 6 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Trójmiejska loża metalu rozmawia o EntombeD w swoim najnowszym Noisecaście. Dobrze się słucha.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Muszę posłuchać, tylko jakoś zawsze prędzej włączam muzykę niż gadające głowy.
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Mam to samo :) Lubię te ich podcasty, bardziej niż np. gadanie Marii Konopnickiej, ale jak tak jarają się jakimś albumem to odżywają stare emocje i lecę włączyć CD :D
Obrazek
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Mam tak samo . I w sumie czekam na nowy Entombed.
Marii nie cierpię , poznałem lata temu na koncercie straszny buc .
Az sobie VB odpalę , mam nawet na kasecie który to był rok 93 -94 chyba . Cudne lata końca liceum .